Storlag i bunnkamp

Vålerenga og Brann er to av norsk fotballs mest profilerte lag. I dag møtes de til bunnkamp.

Illustrasjonsbilde: VIF - Brann.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Den femte serierunden i norsk eliteserie spilles denne helga.

Strømsgodset - Lyn

Så til hovedrunden søndag. Strømsgodset sliter, og falt helt i bunns etter tapet for Bodø/Glimt mandag. De kan få det tungt mot et Lyn-lag som ser ut til å trives bedre borte enn hjemme, men som heller ikke har hatt noen stor sesongstart.

Strømsgodset - Lyn

Sandefjord - Bodø/Glimt

To lag som ventes å kjempe i bunnen framover. Sandefjord har riktignok overrasket poengmessig, men var noe heldige som kom fra Molde med uavgjort mandag. Glimt vant bunnoppgjøret mot Strømsgodset hjemme i Bodø, men har ellers hatt en mager poengfangst.

Sandefjord - Bodø/Glimt

Aalesund - Start

Vanskelig å tippe disse lagene, som til tider spilelr god fotball, men som likevel er ujevne i prestasjonene. AaFK har overrasket positivt, og ledet 2-0 mot Odd i Skien. Men det hele raknet, og det ble tap. Start hadde Rosenborg "på gaffelen" i sin påskekamp, og lurer vel fortsatt på hvordan de kunne tape mot RBKs ti mann. Det kan gå mot en morsom kamp i Sunnsmørs-hovedstaden.

Kampfakta Aalesund - Start

Les: Mykland spiller ikke

Rosenborg - Odd Grenland

RBKs superveteran Roar Strand spiller sannsynligvis sin kamp nummer 600 for klubben. Og det for en klubb som er tilbake på plassen den eide inntil for noen sesonger siden - tabelltoppen. Bortsett fra 1-1-glippen mot Brann har de imponert. Det har også Odd, som har to seirer og en uavgjort siden 0-3 for Viking i seriestarten. De imponerte ved å snu 0-2 til 4-2 mot Aalesund sist, og kan nok by på god motstand også på Lerkendal.

Kampfakta Rosenborg - Odd Grenland

Les: - Odd er klubben i hjertet mitt

Stabæk - Molde

Fjorårsmesteren tok sin første seier sist, og er fortsatt ubeseiret. Mot Molde får de kanskje sin tøffeste oppgave hittil i år. Molde spilte bra også i uavgjortkampen mot Sandefjord, og hadde tre seiere før det. Se ikke bort fra Molde-poeng på Fornebu.

Kampfakta Stabæk - Molde

Vålerenga - Brann

Dette er kveldskampen søndag, med avspark klokka 20. Begge lagene har åpnet svakt, men Vålerenga tok iallfall sin første seier sist da de vant 2-1 på Åråsen. Brann har ennå ikke vunnet, og leverte forferdelig forsvarsspill i 2-4 tapte for Tromsø. Men med 1-1 i forrige bortekamp mot Rosenborg var imidlertid viste de derimot mye godt spill, særlig defensivt.

Kampfakta Vålerenga - Brann

Les: Moa kan rekke Brann-kampen

Viking - Fredrikstad

Mandagskampen. Også dette er to lag som har åpnet sesongen noe ujevnt. Begge har fem poeng på sine fire første kamper. FFK fikk sitt første tap i kampen mot Stabæk, tirsdag, Viking slet seg til ett poeng i det målløse og lite underholdende oppgjøret mot Lyn på Ullevaal. En uviss kamp i Stavanger.

Kampfakta Viking - Fredrikstad

Fotballnyheter