Hopp til innhold

Storlag i bunnkamp

Vålerenga og Brann er to av norsk fotballs mest profilerte lag. I dag møtes de til bunnkamp.

Illustrasjonsbilde: VIF - Brann.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Den femte serierunden i norsk eliteserie spilles denne helga.

Strømsgodset - Lyn

Så til hovedrunden søndag. Strømsgodset sliter, og falt helt i bunns etter tapet for Bodø/Glimt mandag. De kan få det tungt mot et Lyn-lag som ser ut til å trives bedre borte enn hjemme, men som heller ikke har hatt noen stor sesongstart.

Strømsgodset - Lyn

Sandefjord - Bodø/Glimt

To lag som ventes å kjempe i bunnen framover. Sandefjord har riktignok overrasket poengmessig, men var noe heldige som kom fra Molde med uavgjort mandag. Glimt vant bunnoppgjøret mot Strømsgodset hjemme i Bodø, men har ellers hatt en mager poengfangst.

Sandefjord - Bodø/Glimt

Aalesund - Start

Vanskelig å tippe disse lagene, som til tider spilelr god fotball, men som likevel er ujevne i prestasjonene. AaFK har overrasket positivt, og ledet 2-0 mot Odd i Skien. Men det hele raknet, og det ble tap. Start hadde Rosenborg "på gaffelen" i sin påskekamp, og lurer vel fortsatt på hvordan de kunne tape mot RBKs ti mann. Det kan gå mot en morsom kamp i Sunnsmørs-hovedstaden.

Kampfakta Aalesund - Start

Les: Mykland spiller ikke

Rosenborg - Odd Grenland

RBKs superveteran Roar Strand spiller sannsynligvis sin kamp nummer 600 for klubben. Og det for en klubb som er tilbake på plassen den eide inntil for noen sesonger siden - tabelltoppen. Bortsett fra 1-1-glippen mot Brann har de imponert. Det har også Odd, som har to seirer og en uavgjort siden 0-3 for Viking i seriestarten. De imponerte ved å snu 0-2 til 4-2 mot Aalesund sist, og kan nok by på god motstand også på Lerkendal.

Kampfakta Rosenborg - Odd Grenland

Les: - Odd er klubben i hjertet mitt

Stabæk - Molde

Fjorårsmesteren tok sin første seier sist, og er fortsatt ubeseiret. Mot Molde får de kanskje sin tøffeste oppgave hittil i år. Molde spilte bra også i uavgjortkampen mot Sandefjord, og hadde tre seiere før det. Se ikke bort fra Molde-poeng på Fornebu.

Kampfakta Stabæk - Molde

Vålerenga - Brann

Dette er kveldskampen søndag, med avspark klokka 20. Begge lagene har åpnet svakt, men Vålerenga tok iallfall sin første seier sist da de vant 2-1 på Åråsen. Brann har ennå ikke vunnet, og leverte forferdelig forsvarsspill i 2-4 tapte for Tromsø. Men med 1-1 i forrige bortekamp mot Rosenborg var imidlertid viste de derimot mye godt spill, særlig defensivt.

Kampfakta Vålerenga - Brann

Les: Moa kan rekke Brann-kampen

Viking - Fredrikstad

Mandagskampen. Også dette er to lag som har åpnet sesongen noe ujevnt. Begge har fem poeng på sine fire første kamper. FFK fikk sitt første tap i kampen mot Stabæk, tirsdag, Viking slet seg til ett poeng i det målløse og lite underholdende oppgjøret mot Lyn på Ullevaal. En uviss kamp i Stavanger.

Kampfakta Viking - Fredrikstad

Fotball

 • Stabæk med to utvisninger i seier over VIF

  Stabæk påførte Vålerenga 2-1-tap på Nadderud i Eliteserien mandag. Videodømming ble tatt i bruk tre ganger og resulterte i et omdiskutert mål og to utvisninger

  Kasper Høgh sendte Stabæk i føringen da han styrte ballen i mål ved bakerste stolpe etter åtte minutter. Drøyt ti minutter før hvilen doblet Høghs spissmakker Mushaga Bakenga ledelsen. Bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. Det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble likevel stående.

  Fem minutter etter pause traff Stabæk-kaptein Fredrik Krogstad beinet til Seedy Jatta. Dommeren delte først ut det gule kortet, men etter å ha sett situasjonen på VAR-monitoren ble det omgjort til rødt.

  Ti minutter før slutt fikk også Tobias Pachonik rødt kort for en hands i feltet.

  Stefan Strandberg reduserte fra straffemerket for gjestene, men VIF greide aldri å fullførte opphentingen, skriver NTB.

  Eliteserien 2023: Stabæk - Vålerenga (runde 8)
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Tromsø headet seg til tre poeng mot Haugesund

  To perfekte cornere ble svingt inn og stanget i mål fra Tromsøs midtstoppere da Haugesund ble nedkjempet 2-1 i Eliteserien mandag.

  Etter 18 minutter steg Jostein Gundersen til værs i feltet og headet inn ledelse til Tromsø. Haugesunds Bruno Leite hamret deretter inn utligningsmålet etter en halvtime med et prosjektil av et skudd. Noen minutter etter hvilen var det Anders Jenssen som stanget corneren til Antonsen i mål.

  Haugesund hadde ikke noen flere mål i seg, og dermed vant Tromsø 2-1, skriver NTB.

  Tromsø, jubel
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Molde slo tilbake etter sjokktapet

  Molde hadde full kontroll hjemme mot Sandefjord og vant 5-0 i eliteserien. Dermed revansjerte de seg etter tapet for fylkesrival Aalesund.

  Ola Brynhildsen (to mål), Emil Breivik, Martin Linnes og Magnus Grødem scoret målene som sikret hjemmeseier i Molde.

  Molde står nå med fire seirer, én uavgjort og fire tap på de ni første seriekampene denne sesongen, skriver NTB.

  Eliteserien i fotball 2023: Molde - Sandefjord
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Sarpsborg vant for tredje kamp på rad

  Sarpsborg var det beste laget og vant fortjent 3-1 hjemme mot Aalesund mandag. Med nok en trepoenger fortsetter blåtrøyene å klatre på tabellen.

  Christopher Baah scoret sitt første for klubben, før Joachim Soltvedt ordnet tomålsledelse. Isaac Atanga reduserte sju minutter før pause og holdt liv i håpet om poeng for gjestene. Likevel ble det med håpet for Aalesund, da Bjørn Inge Utvik stanget inn et hjørnespark til 3-1 halvveis inn i 2. omgang, skriver NTB.

  Eliteserien i fotball 2023: Sarpsborg 08 - Aalesund
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Straffebom da Odd spilte uavgjort mot Strømsgodset

  Odd var i to minutter på vei mot en sårt tiltrengt seier, men Marcus Mehnert spolerte festen og sørget for 1-1 for Strømsgodset i Eliteserien mandag.

  Odd gikk inn i oppgjøret med én seier og tre tap på sine siste fire. Strømsgodset vendte på sin side en stygg rekke på fem kamper uten seier da de slo Sandefjord forrige runde.

  I en jevn kamp var det Strømsgodset som skapte de største mulighetene før pause, men da Herman Stengel bommet på straffe gikk lagene i garderoben på 0-0.

  Etter timen spilt var det i stedet Odd og Milan Jevtovic som tok ledelsen i kampen, før Mehnert nærmest umiddelbart svarte for Strømsgodset, skriver NTB.

  Isnes, Odd
  Foto: Trond R. Teigen / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund