NRK Meny
Normal

Stopperlegende: – Hodgson må være gal

Roy Hodgson får det glatte lag av tidligere landslagskaptein Tony Adams for ikke å ha overtalt John Terry til å slutte seg til landslaget.

Adams bekymret for England

Tony Adams mener Roy Hodgson burde strukket seg for å overtale John Terry til landslagsspill.

Foto: STR / Afp

Chelsea-forsvareren satte i 2012 strek for sin landslagskarriere, men Adams mener det er galskap å ikke prøve å overtale ham til å bli med i Englands VM-tropp.

– Det er en del av hans jobb som landslagssjef å jobbe med spillerne, sier den tidligere England-kapteinen, og utdyper:

– Jeg ville absolutt invitert Terry til lunsj, og forsøkt å overtale ham til å være med. Han har startet 34 av 38 kamper for Chelsea i ligaen dette året. Er han Englands beste midtstopper? Ja, jeg mener dét.

Forstår ikke Hodgson

Roy Hodgson burde overtalt Terry

Hodgson beskyldes for å være gal som ikke tar med John Terry.

Foto: BEN STANSALL / Afp

Adams beskylder den engelske landslagssjefen for å ha valgt den enkle utveien, fremfor å børste støv av landslagskarrieren til Terry. 33-åringen valgte å avslutte sin karriere med England, bare dager før han ble utestengt fire kamper og bøtelagt 2,2 millioner kroner for rasisme ovenfor Anton Ferdinand.

– Hvis man utelater John Terry, og sier at man ikke engang skal snakke til ham fordi han vil ta med seg all bagasjen, hvor setter man strek? Du ville jo ikke tatt med Wayne Rooney, ville du? Eller hva med Steven Gerrard?, sier Adams bekymret, og hevder tidligere landslagsledere ville jobbet hardere.

– Terry Venables hadde vært på telefonen umiddelbart. Han er 33 år, og ikke 36, så jeg forstår ikke hvor han vil med dette. Selv ville jeg snakket med Terry for seks måneder siden.

Mangler ledere

Til den engelske avisen forteller Adams at hans bakre firer under VM ville vært John Terry sammen med Ashley Cole, Gary Cahill og Glen Johnson. Med de to førstnevnte utelatt fra troppen til Roy Hodgson, frykter han at det mangler både lederskap og erfaring. Phil Jagielka og Phil Jones har ikke det som kreves, foran Terry og hans 78 landskamper i ryggen.

– Desto mer mesterskapserfaring du har under beltet, jo bedre er du. Terry har erfaringen til å kommandere spillerne; "du blir der, du går dit!". Kan du se for deg Phil Jones gjøre det i en VM-kvartfinale?, spør Adams retorisk.

Terry er ønsket i fotball-VM

Adams mener John Terry er Englands beste midtstopper, og vil savne ham i VM.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.