Hopp til innhold

Stengels overgang: – Uryddig og ukollegialt av Vålerenga

Stabæk-talentet Herman Stengel (18) skrev onsdag under for Vålerenga. Det har ikke falt i god jord i Stabæk.

Herman Stengel

Herman Stengel har signert for Vålerenga: - Uryddog og ukollegialt, sier Stabæks daglige leder

Foto: Svein Olsson, NRK

Herman Stengel er talentet som stod sentralt i den såkalte overgangssaken som endte i retten i høst. Der slår dommen fast at opsjonsavtalen Vålerenga hadde sikret seg for 18-åringen, er gyldig .

Stengel har skrevet under en fireårskontrakt med VIF og slutter seg til troppen 6. januar neste år. Han er bosmanspiller og går dermed gratis til osloklubben.

Men opsjonsavtalen fra 2011 slår fast at Vålerenga skal betale Stabæk fire millioner. Det er penger Stabæk ikke har sett noe til.

– Dette er uryddig og ukollegialt av Vålerenga, sier daglig leder i Stabæk, Lars Hjort til budstikka.no .

Krever tre mill

Saken dreier seg om penger i kjølvannet av opsjonsavtalen, forteller styreleder Espen Moe til NRK.

Avtalen tilsier at Stabæk skal ha fire millioner kroner fra Vålerenga. Men Vålerenga mener de sa opp avtalen etter at saken om koblingen til Veigar Pall Gunnarssons overgang begynte å rulle.

Men Vålerenga kunne ikke si opp avtalen, mener Stabæk, og krever minst tre millioner kroner.

De har tidligere fått to millioner på lån. Nå krever Stabæk de to resterende millionene pluss påløpte renter.

– Vi krever pr i dag tre millioner pluss, sier Moe.

De sier de har ventet på svar fra Vålerenga i én måned. De har også sendt saken til Voldgiftsretten, og har gitt beskjed til Vålerenga om at de venter på svar derfra.

– Det har vært helt stille frem til vi fikk en telefon for noen timer siden, om at klubben skulle signere med Herman Stengel. Det vi reagerer på er at de tydeligvis bruker penger, uten at de har gjort opp med oss. Vi mener at det er ukollegialt og uryddig av Vålerenga, sier Lars Hjort.

- Hadde de betalt oss før de hentet Herman, hadde dette vært uproblematisk, sier Hjort som påpeker at spilleren selv har opptrådt eksemplarisk under hele prosessen, sier Hjort.

– To helt atskilte saker

Vålerengas daglige leder sier til avisa at dette er to helt separate saker.

– Den ene er at Herman har signert for oss. Tvisten om opsjonen er en separat sak der vi er i dialog med Stabæk, og som vi håper å løse, sier Stig-Ove Sandnes, daglig leder i Vålerenga Fotball.

Stengel selv er fornøyd med klubbskiftet.

– Jeg er veldig fornøyd med endelig å ha fått signert for Vålerenga. Jeg tror dette er riktig for min sportslige utvikling og gleder meg til fortsettelsen her, sier Stengel.

– Hvorfor akkurat Vålerenga?

– De har vært interessert i meg lenge, og jeg har hatt en god dialog med Kjetil (Rekdal). Derfor ble jeg etterhvert klar på at det var den klubben jeg skulle velgde, sier Stengel til NRK.

– Talentfull midtbanespiller

– Vi har fått på plass en meget talentfull norsk ung spiller som allerede har mye erfaring både på norsk toppnivå og aldersbestemte landslag. Vi er godt fornøyd med at vi endelig har fått ham hit, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til NRK.

VIF har ønsket å hente unggutten til klubben de siste to årene.

– Han skal få god backing og all den tid han trenger, lover Rekdal. – Men vi håper han etablerer seg på Vålerenga allerede den kommende sesongen, legger VIF-treneren til.

– Vi er kjempefornøyd med at Herman har valgt Vålerenga for sin videre sportslige utvikling. Vi har holdt en lav profil inntil den juridiske situasjonen som var knyttet til denne saken var avklart, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes i VIF.

Stengel har spilt 61 A-lagskamper for Stabæk. Han har også spilt på aldersbestemte landslag for Norge.

Fotball

 • Nusa og Vetlesen ligamestere i Belgia

  Landslagsspillerne Hugo Vetlesen og Antonio Nusa kunne til slutt juble for seriegull med Club Brugge etter 0-0 mot Cercle Brugge.

  Det ene poenget var nok for å holde seg foran Union Saint-Gilloise som vant sin kamp mot Genk 2-0.

  Vetlesen startet kampen og ble tatt av helt på tampen. Nusa kom inn de siste 20 minuttene. Jesper Daland spilte hele kampen i gjestenes midtforsvar.

  Ronny Deila startet sesongen som Brugge-sjef, men han fikk sparken etter en lang rekke med skuffende resultater. Nicky Hayen har overtatt ansvaret.

  t2co-ep70oM
  Foto: NTB
 • Scoret hat-trick - la press på Sørloth

  Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

  Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

  Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

  Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

  Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

  Dovbyk
  Foto: AFP
 • KFUM Oslo nære sjokkseier mot Bodø/Glimt

  Nyopprykkede KFUM Oslo sjokkerte borte mot serieleder Bodø/Glimt fredag kveld, men det holdt kun til 2-2.

  KFUM skapte de første farlighetene drøye ti minutter ut i kampen med en heading like over mål.

  Etter 18 minutter fikk hjemmelaget en dobbeltsjanse da de vant ballen høyt oppe på egen banehalvdel. Men dessverre for Bodø/Glimt klarte verken August Mikkelsen eller Håkon Evjen å få skuddene i mål.

  Like før pause tok Bodø/Glimt ledelsen. Jens Petter Hauge forserte ned langs venstrekanten og inne i feltet fant han Albert Grønbæk, som satte inn sitt syvende ligamål fra kort hold.

  På overtid av førsteomgang svarte likevel KFUM. En lang ball i bakrom nådde Petter Nosa Dahl, som er på lån fra nettopp Bodø/Glimt, banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed stod det 1-1 til pause.

  – Det var fantastisk å sette den scoringen der. Få noen til å spise ordene sine litt, sa utleide Nosa Dahl til TV, uten å utdype noe mer.

  – Det er for dårlig over hele linja, sa Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 om førsteomgangen.

  KFUM yppet seg også etter hvilen, og etter 64 minutter sendte Johannes Nunez bortelaget i ledelsen med ett skudd i nærmeste hjørne.

  Da måtte hjemmelaget opp og frem, for å unngå sitt andre strake hjemmetap.

  Nino Zugelj tok ansvar og fosset fremover, før han spilte fri Hauge foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og utlignet etter 75 minutter.

  Begge lag hadde gode muligheter til å ta alle tre poengene mot slutten, men uten å score. Uavgjort gjør at Bodø/Glimt fortsatt leder serien, mens KFUM befinner seg på 5. plass.

  Eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og KFUM på Aspmyra stadion i Bodø.
  Foto: NTB
 • The Guardian: Ten Hag får sparken etter FA-cupfinalen

  Uavhengig av hvordan det går i lørdagens FA-cupfinale mot byrival Manchester City, så skal Manchester United ha bestemt seg for å sparke Erik ten Hag som manager.

  Det skriver The Guardian fredag.

  Fremtiden til ten Hag har vært diskutert i lang tid. Denne sesongen ledet han Manchester United til åttendeplass i Premier League, deres svakeste ligaplassering siden 1990.

  Uniteds siste håp for å få en europaplass er ved å vinne FA-cupfinalen på Wembley lørdag. Selv ikke det vil redde ten Hag, skriver The Guardian.

  På torsdagens pressekonferanse ble ten Hag spurt om fremtiden, og begynte da sitt svar med at han hadde ingenting å si.

  – Jeg fokuserer bare på jobben jeg må gjøre. Det er først og fremst å vinne kampen på søndag, og deretter å fortsette å jobbe med prosjektet, sa ten Hag.

  Den nederlandske 54-åringen har vært manager for Manchester United siden sommeren 2022. På sine to år i klubben har han så langt vunnet ett trofé: ligacupen i fjor.

  The Guardian skriver at United har sett på Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, Kieran McKenna, Graham Potter og Thomas Frank som kandidater som potensielt kan ta over for ten Hag.

  FILE PHOTO: Premier League - Manchester United v Newcastle United
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Xavi sparket i Barcelona

  Xavi får ikke lede Barcelona ut kontraktstiden, og er allerede ferdig som manager i klubben etter sesongen.

  Det bekrefter klubben på sine hjemmesider fredag.

  Barcelona skriver at Xavi fikk beskjeden av klubbpresident Joan Laporta fredag ettermiddag. Xavi hadde en kontrakt som først går ut neste sommer.

  Allerede i januar sa Xavi at han hadde bestemt seg for å slutte som Barcelona-manager etter sesongen, men for en måned siden gjorde han helomvending og ville fortsette i jobben likevel.

  – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi da.

  Nå er klubblegenden med 767 kamper for Barcelona likevel ferdig i jobben han har hatt siden høsten 2021. Forrige sesong ledet han klubben til LaLiga-tittelen.

  Flere medier skriver at tyske Hansi Flick blir Barcelonas nye manager. Klubben skriver at de vil offentliggjøre førstelagets nye struktur i løpet av neste dagene.

  Xavi
  Foto: Isabel Infantes / Reuters

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette