NRK Meny
Normal

Stengels overgang: – Uryddig og ukollegialt av Vålerenga

Stabæk-talentet Herman Stengel (18) skrev onsdag under for Vålerenga. Det har ikke falt i god jord i Stabæk.

Herman Stengel

Herman Stengel har signert for Vålerenga: - Uryddog og ukollegialt, sier Stabæks daglige leder

Foto: Svein Olsson, NRK

Herman Stengel er talentet som stod sentralt i den såkalte overgangssaken som endte i retten i høst. Der slår dommen fast at opsjonsavtalen Vålerenga hadde sikret seg for 18-åringen, er gyldig .

Stengel har skrevet under en fireårskontrakt med VIF og slutter seg til troppen 6. januar neste år. Han er bosmanspiller og går dermed gratis til osloklubben.

Men opsjonsavtalen fra 2011 slår fast at Vålerenga skal betale Stabæk fire millioner. Det er penger Stabæk ikke har sett noe til.

– Dette er uryddig og ukollegialt av Vålerenga, sier daglig leder i Stabæk, Lars Hjort til budstikka.no .

Krever tre mill

Saken dreier seg om penger i kjølvannet av opsjonsavtalen, forteller styreleder Espen Moe til NRK.

Avtalen tilsier at Stabæk skal ha fire millioner kroner fra Vålerenga. Men Vålerenga mener de sa opp avtalen etter at saken om koblingen til Veigar Pall Gunnarssons overgang begynte å rulle.

Men Vålerenga kunne ikke si opp avtalen, mener Stabæk, og krever minst tre millioner kroner.

De har tidligere fått to millioner på lån. Nå krever Stabæk de to resterende millionene pluss påløpte renter.

– Vi krever pr i dag tre millioner pluss, sier Moe.

De sier de har ventet på svar fra Vålerenga i én måned. De har også sendt saken til Voldgiftsretten, og har gitt beskjed til Vålerenga om at de venter på svar derfra.

– Det har vært helt stille frem til vi fikk en telefon for noen timer siden, om at klubben skulle signere med Herman Stengel. Det vi reagerer på er at de tydeligvis bruker penger, uten at de har gjort opp med oss. Vi mener at det er ukollegialt og uryddig av Vålerenga, sier Lars Hjort.

- Hadde de betalt oss før de hentet Herman, hadde dette vært uproblematisk, sier Hjort som påpeker at spilleren selv har opptrådt eksemplarisk under hele prosessen, sier Hjort.

– To helt atskilte saker

Vålerengas daglige leder sier til avisa at dette er to helt separate saker.

– Den ene er at Herman har signert for oss. Tvisten om opsjonen er en separat sak der vi er i dialog med Stabæk, og som vi håper å løse, sier Stig-Ove Sandnes, daglig leder i Vålerenga Fotball.

Stengel selv er fornøyd med klubbskiftet.

– Jeg er veldig fornøyd med endelig å ha fått signert for Vålerenga. Jeg tror dette er riktig for min sportslige utvikling og gleder meg til fortsettelsen her, sier Stengel.

– Hvorfor akkurat Vålerenga?

– De har vært interessert i meg lenge, og jeg har hatt en god dialog med Kjetil (Rekdal). Derfor ble jeg etterhvert klar på at det var den klubben jeg skulle velgde, sier Stengel til NRK.

– Talentfull midtbanespiller

– Vi har fått på plass en meget talentfull norsk ung spiller som allerede har mye erfaring både på norsk toppnivå og aldersbestemte landslag. Vi er godt fornøyd med at vi endelig har fått ham hit, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til NRK.

VIF har ønsket å hente unggutten til klubben de siste to årene.

– Han skal få god backing og all den tid han trenger, lover Rekdal. – Men vi håper han etablerer seg på Vålerenga allerede den kommende sesongen, legger VIF-treneren til.

– Vi er kjempefornøyd med at Herman har valgt Vålerenga for sin videre sportslige utvikling. Vi har holdt en lav profil inntil den juridiske situasjonen som var knyttet til denne saken var avklart, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes i VIF.

Stengel har spilt 61 A-lagskamper for Stabæk. Han har også spilt på aldersbestemte landslag for Norge.

Fotballnyheter