Hopp til innhold

Millionerstatning til Stabæk

Stabæk krevde nesten ti millioner kroner i erstatning, men må nøye seg med 3,8.

Overgangssaken

2013: Veigar Pall Gunnarsson snakker med pressen etter at han vitnet i Asker og Bærum tingrett hvor fire personer er tiltalt for bedrageri i forbindelse med Pall Gunnarssons spillerovergang fra Stabæk til Vålerenga. Saken har fortsatt etterspill i retten.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Etter først å ha blitt siktet og så frikjent i den såkalte overgangssaken, der Veigar Páll Gunnarsson gikk fra Stabæk til Vålerenga sommeren 2011, krevde Stabæk erstatning fra staten.

Fire personer var tiltalt for grovt bedrageri, men ble frifunnet i retten. Stabæk mente å ha tapt både omdømme og sponsorinntekter i løpet av prosessen.

I ettermiddag kom Asker og Bærum tingrett frem til at Stabæk Fotball får 3,8 millioner kroner i erstatning for økonomisk tap i forbindelse med saken.

I tillegg ble staten dømt til å betale 328.000 i saksomkostninger, skriver Aftenposten.

– Har kommet videre

– Vi føler at vi har kommet et godt stykke videre. Vi er fornøyd med å ha blitt hørt, og med å ha fått opp beløpet fra nesten ikke noe til dette, sier styreleder Anders Bergh-Jacobsen i Stabæk Fotball til NRK.

Først ville nemlig Statens sivilrettsforvaltning gi klubben 100.000 kroner i oppreisning og 25.000 til dekning av kostnader.

Beløpet er likevel langt mindre enn det klubben ønsket seg. Om saken blir anket er uvisst.

– Vi gikk til sak for å vinne nesten ti millioner kroner. Vi har ikke lest dommen ennå, bare fått et tall. Nå skal vi lese den i fred og ro før vi bestemmer hva som skjer videre, sier Bergh-Jacobsen.