Hopp til innhold

Stabæk krever 14,1 millioner i erstatning

Stabæk Fotball har i dag oversendt et krav om erstatning til staten på 14,15 millioner kroner etter å ha blitt frifunnet i «overgangssaken».

Stabæk-spillere

Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS krever erstatning for tapte inntekter og krenkelse etter overgangssaken.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

 • Les hele pressemeldingen her!

– Vi krever erstatning på bakgrunn av at det finnes en lovbestemmelse som gir oss anledning til det. Når man har blitt siktet, og man får en rettskraftig dom på at man er frifunnet, har man anledning til å kreve erstatning, sier styreleder i Stabæk, Espen Moe, til NRK.no.

Espen Moe

KREVER ERSTATNING: Styreleder i Stabæk, Espen Moe.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Stabæk ble i september 2013 frifunnet for å ha gjort noe ulovlig ved salget av Veigar Páll Gunnarsson til Vålerenga sommeren 2011 (se faktaboks for mer bakgrunnsinformasjon).

Påtalemyndighetene valgte senere å ikke anke avgjørelsen.

– Saken innebar betydelige utgifter

Saken fikk enorm oppmerksomhet i norske medier. Dette har gitt utslag på klubbkassa, mener styreleder Moe.

«For klubben har den urettmessige straffeforfølgningen innebåret betydelige faktiske utgifter, men også enda mer betydelige tapte inntekter (økonomisk tap) herunder i form av tapte sponsorinntekter», heter det i en pressemelding.

Kravet, som er altså er satt til 14,15 millioner kroner, er oversendt Asker og Bærum politidistrikt onsdag.

Klubben forklarer at 13,4 millioner kroner av erstatningskravet skal dekke tapte inntekter, mens 750.000 kroner kreves for «krenkelse eller annen skade av ikke økonomisk art».

– Vi har sett på hva øvrige eliteserieklubber har tjent de siste årene, og sammenlignet med våre egne inntekter. Vi ser en negativ utvikling og det er ikke til å legge skjul på at denne straffesaken har vært medvirkende til det, sier Moe, som forteller at klubben har jobbet med erstatningskravet i lang tid.

Klubben antar at påtalemyndighetene vil fatte en avgjørelse i saken over sommeren. Enkeltpersonene som var tiltalt, og senere frikjent i saken, stiller separate krav.

VIDEO: Her frifinnes Stabæk på alle punkter i overgangssaken

Samtlige tiltalte i overgangssaken ble frikjent i Asker og Bærum tingrett.

Asker og Bærum tingrett frikjente Stabæk og de involverte enkeltpersonene på alle punkter 12. september 2013.

Fotball

 • Nusa og Vetlesen ligamestere i Belgia

  Landslagsspillerne Hugo Vetlesen og Antonio Nusa kunne til slutt juble for seriegull med Club Brugge etter 0-0 mot Cercle Brugge.

  Det ene poenget var nok for å holde seg foran Union Saint-Gilloise som vant sin kamp mot Genk 2-0.

  Vetlesen startet kampen og ble tatt av helt på tampen. Nusa kom inn de siste 20 minuttene. Jesper Daland spilte hele kampen i gjestenes midtforsvar.

  Ronny Deila startet sesongen som Brugge-sjef, men han fikk sparken etter en lang rekke med skuffende resultater. Nicky Hayen har overtatt ansvaret.

  t2co-ep70oM
  Foto: NTB
 • Scoret hat-trick - la press på Sørloth

  Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

  Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

  Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

  Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

  Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

  Dovbyk
  Foto: AFP
 • KFUM Oslo nære sjokkseier mot Bodø/Glimt

  Nyopprykkede KFUM Oslo sjokkerte borte mot serieleder Bodø/Glimt fredag kveld, men det holdt kun til 2-2.

  KFUM skapte de første farlighetene drøye ti minutter ut i kampen med en heading like over mål.

  Etter 18 minutter fikk hjemmelaget en dobbeltsjanse da de vant ballen høyt oppe på egen banehalvdel. Men dessverre for Bodø/Glimt klarte verken August Mikkelsen eller Håkon Evjen å få skuddene i mål.

  Like før pause tok Bodø/Glimt ledelsen. Jens Petter Hauge forserte ned langs venstrekanten og inne i feltet fant han Albert Grønbæk, som satte inn sitt syvende ligamål fra kort hold.

  På overtid av førsteomgang svarte likevel KFUM. En lang ball i bakrom nådde Petter Nosa Dahl, som er på lån fra nettopp Bodø/Glimt, banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed stod det 1-1 til pause.

  – Det var fantastisk å sette den scoringen der. Få noen til å spise ordene sine litt, sa utleide Nosa Dahl til TV, uten å utdype noe mer.

  – Det er for dårlig over hele linja, sa Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 om førsteomgangen.

  KFUM yppet seg også etter hvilen, og etter 64 minutter sendte Johannes Nunez bortelaget i ledelsen med ett skudd i nærmeste hjørne.

  Da måtte hjemmelaget opp og frem, for å unngå sitt andre strake hjemmetap.

  Nino Zugelj tok ansvar og fosset fremover, før han spilte fri Hauge foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og utlignet etter 75 minutter.

  Begge lag hadde gode muligheter til å ta alle tre poengene mot slutten, men uten å score. Uavgjort gjør at Bodø/Glimt fortsatt leder serien, mens KFUM befinner seg på 5. plass.

  Eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og KFUM på Aspmyra stadion i Bodø.
  Foto: NTB
 • The Guardian: Ten Hag får sparken etter FA-cupfinalen

  Uavhengig av hvordan det går i lørdagens FA-cupfinale mot byrival Manchester City, så skal Manchester United ha bestemt seg for å sparke Erik ten Hag som manager.

  Det skriver The Guardian fredag.

  Fremtiden til ten Hag har vært diskutert i lang tid. Denne sesongen ledet han Manchester United til åttendeplass i Premier League, deres svakeste ligaplassering siden 1990.

  Uniteds siste håp for å få en europaplass er ved å vinne FA-cupfinalen på Wembley lørdag. Selv ikke det vil redde ten Hag, skriver The Guardian.

  På torsdagens pressekonferanse ble ten Hag spurt om fremtiden, og begynte da sitt svar med at han hadde ingenting å si.

  – Jeg fokuserer bare på jobben jeg må gjøre. Det er først og fremst å vinne kampen på søndag, og deretter å fortsette å jobbe med prosjektet, sa ten Hag.

  Den nederlandske 54-åringen har vært manager for Manchester United siden sommeren 2022. På sine to år i klubben har han så langt vunnet ett trofé: ligacupen i fjor.

  The Guardian skriver at United har sett på Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, Kieran McKenna, Graham Potter og Thomas Frank som kandidater som potensielt kan ta over for ten Hag.

  FILE PHOTO: Premier League - Manchester United v Newcastle United
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Xavi sparket i Barcelona

  Xavi får ikke lede Barcelona ut kontraktstiden, og er allerede ferdig som manager i klubben etter sesongen.

  Det bekrefter klubben på sine hjemmesider fredag.

  Barcelona skriver at Xavi fikk beskjeden av klubbpresident Joan Laporta fredag ettermiddag. Xavi hadde en kontrakt som først går ut neste sommer.

  Allerede i januar sa Xavi at han hadde bestemt seg for å slutte som Barcelona-manager etter sesongen, men for en måned siden gjorde han helomvending og ville fortsette i jobben likevel.

  – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi da.

  Nå er klubblegenden med 767 kamper for Barcelona likevel ferdig i jobben han har hatt siden høsten 2021. Forrige sesong ledet han klubben til LaLiga-tittelen.

  Flere medier skriver at tyske Hansi Flick blir Barcelonas nye manager. Klubben skriver at de vil offentliggjøre førstelagets nye struktur i løpet av neste dagene.

  Xavi
  Foto: Isabel Infantes / Reuters

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette