Poengdeling i serieåpningen

Seriesesongen 2009 ble innledet med Stabæk mot Lillestrøm i Stabæks flunkende nye arena. NRKSport.no fulgte kampen spark for spark.

Palmi Rafn Palmason utlignet for Stabæk

Palmi Rafn Palmason utlignet for Stabæk

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Stabæk - Lillestrøm 1-1

Slutt

90 min - Eziyodawe skyter utenfor fra spissvinkel.

90 min - Bytte for Lillestrøm: Sundgot går ut. Edwin Eziyodawe kommer inn.

88 min - Nannskog brenner til på volley og ballen har meget god retning. Foran mål står Sundgot som stopper ballen med hånden ser det ut til, men Stabæk roper forgjeves på hands.

86 min - Høy tempratur ute på banen nå. Nordtveit får seg en trøkk når han lander forkjært. Etter duellen er det munnhuggeri mellom Nannskog og Dosso. Nannskog får gult kort av dommer Berntsen. Selv om det nok var vanskelig å ha oversikt over situasjonen.

83 min - Sundgot slår mot Riise i bakrom. En Stabæk-forsvarer header hjem mot målvakt, men Knudsen er langt ute og det er ikke mye om å gjøre at Stabæk roter ballen inn i eget mål.

82 min - Stenvoll spiller fri Høiland på venstre, men pasninge er litt hard og Høiland klarer akkurat ikke å holde ballen i spill.

79 min - Bytte for Stabæk. Espen Hoff går ut. Tom Stenvoll kommer inn.

75 min - Farnerud skyter rett i fanget på Fredrikson fra 20 meter.

73 min - Kobayashi gjør en fin finte på høyresiden og slår inn. Dessverre for Stabæk er innlegget litt for høyt hjemmelaget angripere.

70 min - Frispark til Lillestrøm på venstresiden. Riise slår inn rett i klypene på Jon Knudsen.

69 min - Occean kombinerer med Sundgot, men når Sundgot skal slå den avgjørende pasningen gjør han det på en svært upresis måte.

65 min - Mål for Stabæk ved Palmi Rafn Plamson. Stabæk spiller trekant på midten. Ballen blir til slutt lekkert spilt til Palmason som helt alene med Fredrikson sklir inn utligningen for hjemmelaget.

64 min - 10737 tilskuere i Stabæks nye storstue.

61 min - Pasning til Nannskog i bakrom. Fredrikson er langt ute for å klarere og han får såvidt en tå på ballen. Svært offensivt målvakt-spill av finnen ved den anledningen.

58 min - Hjørnespark for Stabæk. Lillestrøm klarerer i første omgang, men ballen går inn i feltet igjen til Nannskog som skyter rett på Fredrikson, som gir en enkel retur som Kippe sparker unna.

56 min - Myklebust setter fart inn i midten. Han skyter mot mål, men treffer Occean og det blir lett for Knudsen.

53 min - Mål for Lillestrøm ved Arild Sundgot. Riise slår inn i 16-meteren. Kippe header ned i feltet til Myklebust som skyter via Arild Sundgot og i mål.

53 min - Riise setter fart mot mål, og han blir lagt i bakken av Hauger. Frispark til Lillestrøm fra 30 meter, litt til høyre for mål.

52 min - Dosso avslutter etter at dommer Berntsen har blåst for frispark. Det virker ikke som Dosso har hørt fløyta, men han får allikevel gult kort.

49 min - Mouelhi feier Hoff over ende. Mouelhi er heldig som unngår kort etter den meget tøffe taklingen.

49 min - Kobayashi slår inn fra venstre. Frisparket er godt slått, men Fredrikson får bokset unna selv om han er hardt presset.

47 min - Riise får enkelt ta med seg ballen inn i feltet til Stabæk, men avslutningen går langt til side for mål. Kanskje var det innlegg Riise prøvde på?

46 min - Lillestrøm sparker i gang 2.omgang. Ingen av lagene har gjort noen bytter.

Pause

45 min - Palmason får seg en trøkk av Dosso sentralt på banen. Isledningen blir liggende og får tilsyn.

44 min - Nannskog er som vanlig på løp i bakrom og får ballen bak Lillestrøm forsvar. Han får god tid og ser etter Kobayashi innefor 16-meteren. Men innlegget fra svensken er ikke særlig presist.

43 min - Keller kommer ned til dørlinjen på høyresiden etter flotte kombinasjoner av Stabæk, mne Lillestrøm får feid ballen til hjørnespark. Kobayashi slår inn, men nok en gang er Lillestrøm helt suverene foran eget mål.

40 min - Kobayashi setter fart mot Lillestrøms forsvar. Han ser etter Hoff, men pasningen er for upresis.

34 min - Nok en corner fra Riise. Andresen header mot mål og Knudsen slår ballen til hjørenspark. Riise løper over på motsatt side og slår inn igjen, men Stabæk klarerer.

32 min - Riise slår nok en corner, men denne gangen avklarer Stabæk enkelt.

32 min - Riise slår inn og ballen havner hos Myklebust som skyter fra to meter. Utrolig nok klarer Hauger og avklare med ryggen mot ballen. En stor sjanse for bortelaget.

32 min - Riise skaffer Lillestrøm sitt første hjørnespark for kampen.

32 min - Kobayashi slår hjørnesparket, men Lillestrøm header enkelt unna på førstestolpe.

31 min - Keller legger inn fra venstre for Stabæk som har mange mann i feltet, men de får aldri avsluttet og Lillestrøm avklarer til corner.

26 min - Hauger ligger nede med en skade og Lillestrøm spiller ballen ut over sidelinjen. Det var Sundgot som takler Hauger, som ser ut til å kunne fortsette.

22 min - Høiland drar seg inn i feltet og legger inn. Lillestrøm får ikke klarert og ballen havner hos Nannskog som brassersparker ballen i stolpen. Kampens største mulighet så langt.

21 min - Hoff ser etter Nannskog i bakrom, men ballen er litt for hard og ruller inn til Fredrikson.

17 min - Kobayashi tar frisparket selv og skyter via muren og i nevene på Fredrikson.

16 min - Myklebust løper Kobayashi over ende midt på banen 30 meter fra Lillestrøms mål. Det blir blåst frispark, men det så veldig billig ut.

14 min - Eriksen og Myklebust kombinerer fint på venstre. Skjønsberg beiner ballen unna for Stabæk. LSK får innkast høyt oppe i banen.

12 min - Stabæk klarer ikke å utnytte corner-muligheten.

11 min - Kobayashi slår inn fra høyre. Sundgot stusser til hjørnespark for Stabæk.

11 min - Riise forsøker seg fra 25 meter. Skuddet går rett i fanget på Knudsen.

10 min - Nordtveit blør fortsatt og må ut av banen igjen.

7 min - Nordveit er ute av banen og Stabæk utnytter tomrommet på høyresiden. Høiland kommer seg ned til dørlinjen, og legger inn til Hoff som flikker ballen langt til side for mål.

Gjestenes Håvard Nordtveit nede etter duell med Palmi Rafn Palmason

Gjestenes Håvard Nordtveit nede etter duell med Palmi Rafn Palmason.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

5 min - Nordtveit får seg en skikkelig smell av Palmason og må ut på sidelinjen for å stoppe neseblodet.

4 min - Kampens første mulighet. Occean vinner i lufta og stusser til Riise som løper i bakrom. Riise tar med seg ballen og skyter på halvvolley, men det blir veldig enkelt for Jon Knudsen.

3 min - Lillestrøm får firspkar i god posisjon til venstre høyt oppe på Stabæks banehalvdel. Dessverre for Lillestrøm er innlegget alt for dårlig.

1 min - Stabæk stormer i angrep fra start. Hoff flikker videre til Høiland som kommer ned til dørlinjen. Innlegget fra Høiland er av grei kvalitet, men ingen Stabæk-angriper kommer først på ballen.

1 min - Stabæk sparker i gang fotballsesongen 2009.

Kampen har startet.

Da er det klart for den første av i alt 240 kamper i årets utvidete eliteserie. Fjorårets seriemester Stabæk møter Lillestrøm på Stabæks nye storstue under tak på Fornebu.

Se historien om innendørsfotball i Norge.

Det er meldt om 11.000 tilskuere til serieåpningen på Fornebu. Det er ny klubbrekord for Stabæk. Den gamle lød på 7938 mot VIF 3. Mai 1998.

Stabæk dominerte stort under fjorårets seriespill, men har mistet et par sentrale spillere. Ut har publikumsyndlingen Alanzinho og den meget viktige hengende spissen Veigar Pall Gunnarsson gått.

Nye spillere

Men Stabæk har ikke ligget på latsiden under vinteren og tre nye spillere har ankommet Bærum. Espen Hoff skal erstatte Veigar Pall Gunnarsson, mens Daigo Kobayashi skal erstatte Alanzinho. I tillegg har svensken Fredrik Risp kommet fra tyrkisk fotball for å styrke forsvaret.

Hos Lillestrøm har det vært adskillig roligere på overgansfronten. Hassane Dosso er klar fra nigerianske Sharks FC.

I tillegg har Lillestrøm hentet stortalentet Håvard Nordtveit på lån fra Arsenal.

Lagoppstillinger:

Stabæk: Jon Knudsen - Christian Keller, Morten Morisbak Skjønsberg, Fredrik Risp, Jon Inge Høiland - Daigo Kobayashi, Henning Hauger, Pontus Farnerud, Palmi Rafn Pálmason - Daniel Nannskog, Espen Hoff

Lillestrøm: Otto Fredrikson, Håvard Nordtveit, Frode Kippe, Pål Steffen Andresen, Lars Kristian Eriksen - Bjørn Helge Riise, Alhassane Dosso, Khaled Mouelhi, Magnus Myklebust - Arild Sundgot, Olivier Occean.

Her får du kampfakta

Les også: Alex Rosén skal hjelpe Drillo

Fotballnyheter