Poengdeling i serieåpningen

Seriesesongen 2009 ble innledet med Stabæk mot Lillestrøm i Stabæks flunkende nye arena. NRKSport.no fulgte kampen spark for spark.

Palmi Rafn Palmason utlignet for Stabæk

Stabæk - Lillestrøm 1-1

Slutt

90 min - Eziyodawe skyter utenfor fra spissvinkel.

90 min - Bytte for Lillestrøm: Sundgot går ut. Edwin Eziyodawe kommer inn.

88 min - Nannskog brenner til på volley og ballen har meget god retning. Foran mål står Sundgot som stopper ballen med hånden ser det ut til, men Stabæk roper forgjeves på hands.

86 min - Høy tempratur ute på banen nå. Nordtveit får seg en trøkk når han lander forkjært. Etter duellen er det munnhuggeri mellom Nannskog og Dosso. Nannskog får gult kort av dommer Berntsen. Selv om det nok var vanskelig å ha oversikt over situasjonen.

83 min - Sundgot slår mot Riise i bakrom. En Stabæk-forsvarer header hjem mot målvakt, men Knudsen er langt ute og det er ikke mye om å gjøre at Stabæk roter ballen inn i eget mål.

82 min - Stenvoll spiller fri Høiland på venstre, men pasninge er litt hard og Høiland klarer akkurat ikke å holde ballen i spill.

79 min - Bytte for Stabæk. Espen Hoff går ut. Tom Stenvoll kommer inn.

75 min - Farnerud skyter rett i fanget på Fredrikson fra 20 meter.

73 min - Kobayashi gjør en fin finte på høyresiden og slår inn. Dessverre for Stabæk er innlegget litt for høyt hjemmelaget angripere.

70 min - Frispark til Lillestrøm på venstresiden. Riise slår inn rett i klypene på Jon Knudsen.

69 min - Occean kombinerer med Sundgot, men når Sundgot skal slå den avgjørende pasningen gjør han det på en svært upresis måte.

65 min - Mål for Stabæk ved Palmi Rafn Plamson. Stabæk spiller trekant på midten. Ballen blir til slutt lekkert spilt til Palmason som helt alene med Fredrikson sklir inn utligningen for hjemmelaget.

64 min - 10737 tilskuere i Stabæks nye storstue.

61 min - Pasning til Nannskog i bakrom. Fredrikson er langt ute for å klarere og han får såvidt en tå på ballen. Svært offensivt målvakt-spill av finnen ved den anledningen.

58 min - Hjørnespark for Stabæk. Lillestrøm klarerer i første omgang, men ballen går inn i feltet igjen til Nannskog som skyter rett på Fredrikson, som gir en enkel retur som Kippe sparker unna.

56 min - Myklebust setter fart inn i midten. Han skyter mot mål, men treffer Occean og det blir lett for Knudsen.

53 min - Mål for Lillestrøm ved Arild Sundgot. Riise slår inn i 16-meteren. Kippe header ned i feltet til Myklebust som skyter via Arild Sundgot og i mål.

53 min - Riise setter fart mot mål, og han blir lagt i bakken av Hauger. Frispark til Lillestrøm fra 30 meter, litt til høyre for mål.

52 min - Dosso avslutter etter at dommer Berntsen har blåst for frispark. Det virker ikke som Dosso har hørt fløyta, men han får allikevel gult kort.

49 min - Mouelhi feier Hoff over ende. Mouelhi er heldig som unngår kort etter den meget tøffe taklingen.

49 min - Kobayashi slår inn fra venstre. Frisparket er godt slått, men Fredrikson får bokset unna selv om han er hardt presset.

47 min - Riise får enkelt ta med seg ballen inn i feltet til Stabæk, men avslutningen går langt til side for mål. Kanskje var det innlegg Riise prøvde på?

46 min - Lillestrøm sparker i gang 2.omgang. Ingen av lagene har gjort noen bytter.

Pause

45 min - Palmason får seg en trøkk av Dosso sentralt på banen. Isledningen blir liggende og får tilsyn.

44 min - Nannskog er som vanlig på løp i bakrom og får ballen bak Lillestrøm forsvar. Han får god tid og ser etter Kobayashi innefor 16-meteren. Men innlegget fra svensken er ikke særlig presist.

43 min - Keller kommer ned til dørlinjen på høyresiden etter flotte kombinasjoner av Stabæk, mne Lillestrøm får feid ballen til hjørnespark. Kobayashi slår inn, men nok en gang er Lillestrøm helt suverene foran eget mål.

40 min - Kobayashi setter fart mot Lillestrøms forsvar. Han ser etter Hoff, men pasningen er for upresis.

34 min - Nok en corner fra Riise. Andresen header mot mål og Knudsen slår ballen til hjørenspark. Riise løper over på motsatt side og slår inn igjen, men Stabæk klarerer.

32 min - Riise slår nok en corner, men denne gangen avklarer Stabæk enkelt.

32 min - Riise slår inn og ballen havner hos Myklebust som skyter fra to meter. Utrolig nok klarer Hauger og avklare med ryggen mot ballen. En stor sjanse for bortelaget.

32 min - Riise skaffer Lillestrøm sitt første hjørnespark for kampen.

32 min - Kobayashi slår hjørnesparket, men Lillestrøm header enkelt unna på førstestolpe.

31 min - Keller legger inn fra venstre for Stabæk som har mange mann i feltet, men de får aldri avsluttet og Lillestrøm avklarer til corner.

26 min - Hauger ligger nede med en skade og Lillestrøm spiller ballen ut over sidelinjen. Det var Sundgot som takler Hauger, som ser ut til å kunne fortsette.

22 min - Høiland drar seg inn i feltet og legger inn. Lillestrøm får ikke klarert og ballen havner hos Nannskog som brassersparker ballen i stolpen. Kampens største mulighet så langt.

21 min - Hoff ser etter Nannskog i bakrom, men ballen er litt for hard og ruller inn til Fredrikson.

17 min - Kobayashi tar frisparket selv og skyter via muren og i nevene på Fredrikson.

16 min - Myklebust løper Kobayashi over ende midt på banen 30 meter fra Lillestrøms mål. Det blir blåst frispark, men det så veldig billig ut.

14 min - Eriksen og Myklebust kombinerer fint på venstre. Skjønsberg beiner ballen unna for Stabæk. LSK får innkast høyt oppe i banen.

12 min - Stabæk klarer ikke å utnytte corner-muligheten.

11 min - Kobayashi slår inn fra høyre. Sundgot stusser til hjørnespark for Stabæk.

11 min - Riise forsøker seg fra 25 meter. Skuddet går rett i fanget på Knudsen.

10 min - Nordtveit blør fortsatt og må ut av banen igjen.

7 min - Nordveit er ute av banen og Stabæk utnytter tomrommet på høyresiden. Høiland kommer seg ned til dørlinjen, og legger inn til Hoff som flikker ballen langt til side for mål.

Gjestenes Håvard Nordtveit nede etter duell med Palmi Rafn Palmason

Gjestenes Håvard Nordtveit nede etter duell med Palmi Rafn Palmason.

5 min - Nordtveit får seg en skikkelig smell av Palmason og må ut på sidelinjen for å stoppe neseblodet.

4 min - Kampens første mulighet. Occean vinner i lufta og stusser til Riise som løper i bakrom. Riise tar med seg ballen og skyter på halvvolley, men det blir veldig enkelt for Jon Knudsen.

3 min - Lillestrøm får firspkar i god posisjon til venstre høyt oppe på Stabæks banehalvdel. Dessverre for Lillestrøm er innlegget alt for dårlig.

1 min - Stabæk stormer i angrep fra start. Hoff flikker videre til Høiland som kommer ned til dørlinjen. Innlegget fra Høiland er av grei kvalitet, men ingen Stabæk-angriper kommer først på ballen.

1 min - Stabæk sparker i gang fotballsesongen 2009.

Kampen har startet.

Da er det klart for den første av i alt 240 kamper i årets utvidete eliteserie. Fjorårets seriemester Stabæk møter Lillestrøm på Stabæks nye storstue under tak på Fornebu.

Se historien om innendørsfotball i Norge.

Det er meldt om 11.000 tilskuere til serieåpningen på Fornebu. Det er ny klubbrekord for Stabæk. Den gamle lød på 7938 mot VIF 3. Mai 1998.

Stabæk dominerte stort under fjorårets seriespill, men har mistet et par sentrale spillere. Ut har publikumsyndlingen Alanzinho og den meget viktige hengende spissen Veigar Pall Gunnarsson gått.

Nye spillere

Men Stabæk har ikke ligget på latsiden under vinteren og tre nye spillere har ankommet Bærum. Espen Hoff skal erstatte Veigar Pall Gunnarsson, mens Daigo Kobayashi skal erstatte Alanzinho. I tillegg har svensken Fredrik Risp kommet fra tyrkisk fotball for å styrke forsvaret.

Hos Lillestrøm har det vært adskillig roligere på overgansfronten. Hassane Dosso er klar fra nigerianske Sharks FC.

I tillegg har Lillestrøm hentet stortalentet Håvard Nordtveit på lån fra Arsenal.

Lagoppstillinger:

Stabæk: Jon Knudsen - Christian Keller, Morten Morisbak Skjønsberg, Fredrik Risp, Jon Inge Høiland - Daigo Kobayashi, Henning Hauger, Pontus Farnerud, Palmi Rafn Pálmason - Daniel Nannskog, Espen Hoff

Lillestrøm: Otto Fredrikson, Håvard Nordtveit, Frode Kippe, Pål Steffen Andresen, Lars Kristian Eriksen - Bjørn Helge Riise, Alhassane Dosso, Khaled Mouelhi, Magnus Myklebust - Arild Sundgot, Olivier Occean.

Her får du kampfakta

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.