NRK Meny
Normal

Spydig Mourinho harselerte med Benitez' vekt

Chelsea-manager José Mourinho (52) la ingenting imellom da han natt til onsdag fyrte løs mot Rafael Benitez (55) på en pressekonferanse i Washington.

Mourinho Benitez

RIVALER: Rafael Benitez og José Mourinho, her fra et møte mellom Liverpool og Chelsea for åtte år siden, er langt ifra perlevenner.

Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

«The happy one», som Mourinho valgte å døpe seg selv da han gjorde comeback som Chelsea-manager sommeren for to år siden, gjorde sitt for å glede de fremmøtte journalistene i USAs hovedstad.

Portugiseren hadde nettopp sett sine spillere slå Barcelona etter straffesparkkonkurranse i en treningskamp, men var mer opptatt av å sende spydige stikk i retning Real Madrid-trener Rafael Benitez.

Jose Mourinho

SPYDIG: José Mourinho harselerte med Rafael Benitez' vekt på pressekonferansen i Washington.

Foto: BRIAN WESTERHOLT / Ap

Sistnevntes kone uttalte nylig til avisen Le Region at hennes ektemann i Real Madrid «nok en gang måtte rydde opp i rotet etter Mourinho».

– Hun er forvirret

Med det viste hun til at Benitez for tredje gang i karrieren har overtatt en klubb Mourinho tidligere har trent.

– Damen er litt forvirret, sa Mourinho på pressekonferansen - til latter fra journalistene.

– Jeg ler ikke, la Mourinho til med en alvorlig mine.

Da han ga seg i Inter etter seriegull og mesterligatittel i 2010, overtok Benitez stafettpinnen. To år senere var Benitez på plass som manager i Chelsea - fem år etter at Mourinho takket for seg i sin første periode på Stamford Bridge.

Vektmobbing

I møtet med pressen sørget Mourinho for å påpeke at det kun var i Inter Benitez erstattet portugiseren direkte.

– I løpet av seks måneder ødela han det beste laget i Europa på den tiden, sa Mourinho ifølge AFP.

Så fulgte han opp med å gi råd til Benitez' kone Montserrat Seara.

– Hun er nødt til å utnytte tiden bedre. Hvis hun tar seg av ektemannens diett, vil hun ikke ha tid igjen til å snakke om meg, sa Mourinho.

På den måten fortsetter 52-åringen det som gjennom ti år har vært en av Fotball-Europas mest kjente ordkriger. Mourinho og Benitez har siden 2005, da managerne hadde ansvaret for henholdsvis Chelsea og Liverpool, fyrt hverandre opp med spydige kommentarer og «mind games».

  • Eden Hazard og Gary Cahill scoret for Chelsea i 2-2-kampen mot Barcelona, mens Luis Suárez og Sandro Ramirez sto for spanjolenes mål. Chelsea vant 4-2 på straffer.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.