Solskjær: – Ville tilbudt Keane jobb

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær er ikke i tvil om at han ville ansatt hardhausen Roy Keane på dagen, om han selv var styreleder i en klubb.

Solskjær Keane

Ole Gunnar Solskjær legger ikke skjul på sin beundring av Roy Keane.

Foto: John Peters / Man Utd via Getty Images

– Jeg holder fortsatt kontakten med Keane. Vi snakker sammen om fotball. , sier Solskjær til den irske nettavisen Independent.

Roy Keane

Roy Keane er en mann Ole Gunnar Solskjær ville ringt med det samme, dersom han selv var klubbformann.

Foto: ANDREW WINNING / REUTERS

Den tidligere Manchester United-spilleren, som var lagkamerat med irske Roy Keane på Old Trafford, befinner seg for tiden i Irland, hvor Molde skal ut i mesterlika-kvalik mot Sligo Rovers.

Irsk presse har derfor benyttet anledningen til å snakke med Solskjær om den for tiden klubbløse britiske manageren.

Solskjær er overrasket over at Keane ikke vasser i tilbud.

– Hvis jeg var klubbformann, ville jeg vært den første som ringte ham. Jeg er trolig hans største beundrer, sier Solskjær.

– Keane må får svare selv

Mens Solskjær huskes som superinnbytteren som bøttet inn mål under Sir Alex Ferguson, huskes Roy Keane for sin kompromissløse spillestil. Den tidligere United-kapteinen var kjent for å være en leder, og fikk seg raskt en managerjobb etter å ha lagt skoene på hylla.

Fra 2006 til 2008 trente han Premier League-klubben Sunderland, men Keane valgte å gå av etter lengre tid med svake resultater.

Året etter overtok han Ipswich i engelsk 1. divisjon, men heller ikke der fikk han resultatene med seg.

Siden Keane forlot managerstolen i Ipswich i 2011, har han vært vært klubbløs. Flere vil ha det til at han nå har blandete følelser rundt et eventuelt manager-comeback.

David Moyes

– Hvis Ferguson mener Moyes var den rette som klubbens nye manager, da er han det, sier Solskjær.

Foto: DANIEL MUNOZ / Reuters

– Vil han returnere? Ja, hvis det er hva han vil. Jeg vet at Roy ikke vil at jeg skal svare på det spørsmålet for ham, sier Solskjær.

– Kan ikke dømme han ennå

Manchester United har klart seg godt siden Keane og Solskjær la opp som aktive. Hvor godt klubben vil klare seg nå som Sir Alex Ferguson også har kastet inn håndkledet, er nordmannen spent på.

– Jeg ble sjokkert da Ferguson annonserte sin avgang. Men nå har vi fått en ny manager, og vi er nødt til å støtte ham. Jeg ser allerede frem til å se hva slags lag han bygger, sier Solskjær.

– Men hvis Ferguson mente han var den rette som klubbens nye manager, da er det den rette avgjørelsen, legger Molde-manageren til.

Solskjær er imidlertid ikke i tvil om at David Moyes vil få en tøff start som United-sjef. Chelsea, Liverpool og Manchester City venter alle i løpet av Premier Leagues første kamper.

– Folk er nødt til å støtte ham enten vi får en god start eller en dårlig start på sesongen. De første fem kampene er tøffe og det kan gå begge veier, avslutter Solskjær.

Fotballnyheter