NRK Meny
Normal

Solskjær legger opp

Ole Gunnar Solskjær legger opp etter å ha slitt med en kneskade i mange år.

Solskjær scorer for Manchester United - mot Charlton 4-1
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Manchester United-spilleren legger opp etter å ha fått beskjed om at han måtte få operert kneet sitt enda en gang - en åttende operasjon - om han skulle ha håp om en fortsatt karriere.

BBC om Solskjær

Ifølge Sky sport ble dette for mye for Solskjær, slik at han i stedet velger å gi seg. Manchester United hadde i natt ikke bekreftet at han gir seg.

Solskjær har spilt 67 landskamper for Norge og er trolig Norges mest kjente profil.

  Sky Sports var først ute med nyheten om Solskjærs pensjonering

7 operasjoner nok

 

Ole Gunnar Solskjær (34) la seg under kniven senest i mars og så i juni. Han var da fortsatt overbevist om at hadde mye å gi på fotballbanen. Nå gir United-proffen seg med umiddelbar virkning.

Kneproblemene startet ironisk nok for alvor etter feiringen av karrierens høydepunkt, den avgjørende scoringen som sendte Manchester United til himmels med seier i mesterligafinalen over tyske Bayern München i 1999.

Solskjær på krykker etter kneskade
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Solskjær skled bortover gressteppet i Barcelona på knærne etter scoringen tre minutter på overtid, og stuntet gjorde vondt verre for en kneskade han pådro seg tidligere i sesongen.

- Han hadde ferdighetene allerede som liten.

15 millioner

Scoringen var en av totalt 126 fulltreffere i 34-åringens elleve år lange og svært innholdsrike karriere i Manchester United. Solskjær fikk med seg 366 kamper for klubben.

Ole Gunnar Solskjær ble hentet til Manchester United fra Molde av manager Alex Ferguson i juli 1996. Han kostet den engelske gigantklubben 15 millioner kroner og ble umiddelbart en en publikumsyndling og en vinner i dobbelt forstand, med flere scoringer i sin første sesong.

I desember 2005 gjorde Solskjær comeback etter et 20 måneder langt skadefravær. I en reservelagskamp samlet nordmannen alene tusenvis av fans, og Uniteds egen TV-kanal sendte begivenheten direkte.

Da bar det rett inn i førstelaget. Forrige sesong endte med elleve scoringer, seriegull og FA-cupfinale for den norske stjernen.

Sunny trener?

«Sunny», som raskt ble Manchester United-fansens kallenavn på Solskjær, debuterte som 17-åring for Clausenengen, der han scoret 115 mål på 109 kamper for klubbens A-lag.

Han ble hentet til Molde av nåværende landslagssjef Åge Hareide i 1994.

Årets sesong var ventet å bli Ole Gunnar Solskjærs siste som United-spiller. Trolig vil han nå satse på en trenerkarriere i klubben. Han har allerede hospitert som trener i Uniteds junioravdeling ved en rekke anledninger.

- Han skal trene spissene til United

 

Solskjær mål sikrer mesterligafinalen i 1999

Arne Scheie om Solskjærs avgang

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.