Pellegrini etter sjokktapet: – All ære til Stoke

Manchester City gikk på sitt første hjemmetap siden 3. februar da Stoke – svært overraskende – stakk av med alle tre poengene fra Etihad lørdag kveld.

Yaya Touré

SJOKKTAP: Yaya Touré raste etter å ha blitt ilagt gult kort for filming etter en straffesituasjon i sluttminuttene.

Det var et overraskende tap, vi forventer ikke å tape mot Stoke. Men sånt skjer noen ganger. Vi prøvde alt mulig, men var ikke kreative nok. All ære til Stoke, sier Manchester City-manager Manuel Pellegrini etter sjokktapet.

Manchester City har blitt kjent som Premier Leagues aller beste hjemmelag, og bokførte 17 hjemmeseire på 19 kamper sist sesong.

Mot Stoke sprakk den gode hjemmestatistikken.

70-metersraid avgjorde kampen

Tidligere Molde-spiss Mame Biram Diouf scoret kampens eneste mål etter et utrolig soloraid midtveis ut i andre omgang.

Mame Biram Diouf

FOR ET MÅL: Mame Biram Diouf scoret et fantastisk mål etter 58 minutter.

Kraftangriperen var heldig da han passerte Fernandinho som siste forsvarer, og med en lur avslutning trillet han ballen mellom beina på Joe Hart.

Før det hadde han raidet over hele banen med ballen i beina.

– Det var en fantastisk dag for oss. Jeg er glad på alles vegne, sier en glad Diouf etter kampen.

– Det bare skjedde. Jeg tok med meg ballen, alt skjedde så raskt, også satte jeg ballen i mål, forklarte han kort om scoringen.

Etter kjempescoringen ble det stille blant de seiersvante hjemmesupporterne. De lyseblå jaktet febrilsk utlikningsmålet, men hverken Sergio Agüero, Stephan Jovetic eller superinnbytter Edin Dzeko maktet å overliste Asmir Begovic i Stoke-buret.

At City ikke scoret brøt også en annen langvarig statistikk – City har nemlig scoret i 69 av de siste 70 hjemmekampene i Premier League.

Snytt for straffe

City-spillerne ble etter hvert svært oppgitte over kamputviklingen, og da Yaya Touré ikke fikk straffe med rundt sju minutter igjen å spille, stod sinnene i kok.

TV-reprisene viste at ivorianeren trolig ble snytt av dommeren, som heller valgte å gi Touré gult kort for påstått filming. Rasende City-spillere stimlet rundt kampdommeren – uten at avgjørelsen ble endret.

– Alle jeg har snakket med sier det var en klar straffe. Men det var én hendelse i løpet av 90 minutter, sier Pellegrini.

Det svært overraskende tapet gjør at City ramler ned til 4.-plass på tabellen, tre poeng bak serieleder Swansea.

City møter Arsenal på Emirates i neste runde.

• Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

Bayern München trening
  • Reiten mister enda en lagvenninne i Chelsea: – En utrolig reise

Guro Reitens Chelsea mister også storscorer Fran Kirby, som har besluttet å gi seg i klubben etter ni år.

Den annonserte Chelsea i et videointervju med en gråtkvalt Kirby.

– Det har vært en utrolig reise med alle dere. Takk for at dere har tatt dere av meg siden dag én, gjennom både tunge og fantastiske tider. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føles å spille foran dere, sier hun i videoen.

Kirby er tidenes toppscorer for Chelseas kvinnelag med 115 mål på 205 kamper. På sin tid i klubben har hun vunnet 15 trofeer.

Fredag ble det også klart at Maren Mjelde er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det er ikke kjent hva som blir neste stoppested for verken Mjelde eller Kirby. (NTB)

Guro Reiten
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)