NRK Meny
Normal

Sjansesløseri i klassisker

Brann og Rosenborg skapte den ene sjansen etter den andre. Men mål ble det ikke.

Steffen Iversen
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Det ble mye sjansesløseri i det klassiske oppgjøret mellom Brann og Rosenborg.

Det endte 0-0 selv om Rosenborg hadde mange muligheter til å avgjøre.

NRKsport.no fulgte kampen

RBK presset høyt

Rosenborg åpnet best i oppgjøret som tidligere har vært toppoppgjør, men som i dag var en kamp om tre poeng mellom sjette- og åttendeplassen i Eliteserien.

RBK presset høyt og gang på gang stjal de ballen fra Branns defensive spillere. Rosenborg kjørte kampen, men klarte ikke å spille seg til de store sjansene.

Sapara hadde noen skuddforsøk, men det ble aldri farlig. Den største sjansen i første omgang kom på en corner av Marek Sapara etter 25 minutter.

Håkon Opdal gikk ut, men fomlet ballen ut av hendene. Ballen havner etter hvert hos Steffen Iversen som skjøt like utenfor fra skrå vinkel.

Revansjelysten Iversen

Iversen hadde mye å bevise etter hjemsendelsen fra landslagsamlingen, og var mye delaktig i dagens kamp. Iversen var ofte spillbar og gjorde en solid innsats, men manglet litt av den gamle giftigheten i avslutningene.

Brann skapte lite i første omgang og Azar Karadas på topp markerte seg mest med mange frispark og et gult kort mot seg.

I andre omgang kom Brann noe mer med i kampen, men RBK skapte de fleste sjansene.

Først finner Sapara Iversen foran mål. Headingen fra Iversen hadde god retning, men Opdal var godt plassert og reddet.

Storflor alene gjennom

Like etter hadde Demba-Nyren en god sjanse for Brann da han ble spilt fri av Petter Vaagan Moen, men han brukte for lang tid, og RBK forsvaret kom seg tilbake.

Rosenborgs største sjanse kom etter 64 minutter da innbytter Øyvind Storflor ble spilt gjennom og kom alene mot Håkon Opdal. Storflor forsøker å sette ballen til side for keeperen, men Opdal gjør en god redning.

Den samme Storflor fikk sjansen igjen etter et nydelig angrep i det 76 minutt. Storflor spilte ballen til Sapara som sendte den videre til Iversen. Iversen flikket den gjennom Brann-forsvaret, og der kom Storflor i stor fart alene mot keeper. Denne gangen gikk avslutningen til side for mål.

- Burde satt sjansen

Brann fungerte bedre etter at Robbie Winters kom inn for Demba-Nyren. I det 81.minutt serverte han Karadas en kjempemulighet da han stusset over RBK-forsvaret og Karadas kom alene mot Rune Jarstein. Karadas fikk dårlig treff og satte ballen til side for mål.

- Jeg burde sette den sjansen, men får en dårlig avslutning. Vi spiller ingen god kamp i dag og vi må mange hakk opp for å slå Marseilles i Mesterliga-kvalifiseringen på onsdag, sa Karadas til TV 2.

Kampen endte målløst, men for Steffen Iversen var humøret tilbake etter en tung uke.

- Jeg hadde en tung start på uken, men har fått mye støtte fra lagkameratene og har fått humøret tilbake. Jeg synes det gikk greit. Vi skaper mange sjanser og burde ha scoret. Vi var det beste laget og skulle hatt tre poeng, sa trønderen til TV2 etter kampen.

Fotballnyheter