Seriespillet utsatt på ubestemt tid i Hellas

Bluss, banestorming og stolkasting. Nå er den greske regjeringen så lei supporterbråk at all aktivitet i de profesjonelle fotballigaene i Hellas er stoppet på ubestemt tid.

Panathinaikos fans

SUPPORTERBRÅK: Bråkmakere tilhørende Panathinaikos' supportere stormet banen og gikk til angrep mot politiet søndag.

Foto: Uncredited / Ap

Greece Soccer

BLUSS: Slik så det ut etter at Panathinaikos scoret i lokaloppgjøret mot Olympiakos.

Foto: Yorgos Karahalis / Ap

– Vi har en regjering som vil ta denne saken opp til diskusjon og innføre lover relatert til dette, sier superligaens president Giorgos Borovilos onsdag.

Beslutningen kommer som følge av bråket som preget Aten-derbyet mellom Olympiakos og Panathinaikos i helgen.

Omar Elabdellaoui og Olympiakos tapte kampen 1-2, men det var fansens oppførsel som sto i sentrum etter kampslutt.

Kastet stol mot motstanderens trener

Rett før annen omgang skulle starte ble et bluss kastet inn på banen. Det traff Olympiakos' sveitsiske midtbanespiller Pajtim Kasami i skulderen. Til alt hell ble ikke spilleren skadd.

Kampen ble utsatt i mange minutter i påvente av at stemningen skulle roe seg ned. Senere ble en stol kastet mot Olympiakos-trener Vitor Pereira, uten at han ble truffet.

Men supporterne var ikke ferdige: Deretter tok nemlig rundt 50 Panathinaikos-supportere seg inn på banen for å jage bort portugiseren.

Nå får altså bråket konsekvenser. Det greske regjeringspartiet Syriza ønsker å få bukt med supportervolden og har besluttet å stoppe all fotballaktivitet inntil videre.

Tror ikke utsettelsen hjelper

– Regjeringen ønsker å starte serien igjen så snart som mulig, men ønsker først å se umiddelbare reaksjoner fra oss alle, sier Borovilos ifølge BBC.

Dette er faktisk ikke første gangen den greske serien blir stoppet denne sesongen. Det samme skjedde også i september og november av samme grunn.

Lokalderbyet mellom Olympiakos og Panathinaikos er et av de mest beryktede oppgjørene i hele fotballverdenen. Supporterne og spillerne er bitre rivaler – og det har lenge vært slik at bare hjemmelagets supportere har fått lov til å være til stede på arenaen når de to lagene barker sammen.

Den greske fotballjournalisten Panos Polyzoidis sier til BBC Radio 5 live at ligautsettelsen ikke løser noen ting.

– Det vil ikke gjøre noen forskjell for fansens oppførsel. Fotballrelatert vold har pågått i 30 eller 40 år, og staten har ikke tatt noen systematiske tiltak for å takle problemet, sier han.

Fotballnyheter