Normal

Serbia skuslet bort avansementet

«Alle» ventet serbisk seier, men med to mål på fem minutter var det i stedet Australia som luktet på avansement i VM. En stund.

Australia-Serbia

Målscorer Tim Cahill og Serbias midtbanespiller Milan Jovanovic etter kampen.

Foto: VALERY HACHE / Afp

Australia-Serbia 2-1

Ingen av de to lagene klarte imidlertid å ta seg videre, og Tyskland og Ghana er videre i VM . På forhånd var det Serbia som ble spådd å slå Australia og skaffe seg avansementet, men balkansk ineffektivitet felte dem.

Ditto effektiv australsk sjanseutnytting sørget for at landet tok sin første seier mot et europeisk lag i et VM-sluttspill. I sist VM gikk Australia videre til 16-delsfinalen (også da med fire poeng i gruppespillet), men røk ut mot Italia.

- Jeg har blandede følelser nå, sa Australia-trener Pim Verbeek etter at laget fikk en seier, men samtidig røk ut av VM på målforskjell.

- Planen var å være blant de 16 finalistene, men slik gikk det ikke, og jeg kan ikke skylde på spillerne, som kjempet hardt.

Nrksport.no fulgte Australia - Serbia

Dette er kampoppsettet i åttedelsfinalene!

I første omgang var det lite som tydet på at Australia skulle ta poeng. Serbia dominerte fullstendig, og hadde fire store målsjanser. Kun en strålende innsats fra keeper Schwarzer holdt Australia inne i kampen.

Tim Cahill

Tim Cahill scoret kampens første mål på et strålende hodestøt.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

Spesielt på høyrekanten (Milos Krasic) var Serbia giftige og gode, og hele laget leverte offensiv kraft og presist pasningsspill

FK Fotballs VM-blogg

Men to raske mål fra Tim Cahill og innbytter Brett Holman i henholdsvis det 69. og det 73. minutt sjokkerte serbernes genierklærte forsvar.

Everton-spilleren Cahills scoring kom på et nydelig hodestøt som gikk i en bue over keeper Stojkovic og i mål - etter at han hadde knust superstopper Vidic i lufta. Holmann sikret 2-0 med et langskudd som - hold deg fast - ikke gikk fem meter over mål.

Trengte ett mål

Australerne øynet et øyeblikk håp om avansement, men måtte da utjevne det faktum at Ghana á poeng hadde bedre målforskjell enn dem.

Drømmen brast da Serbia fikk sin redusering i det 84. minutt etter at keeper Schwarzer glapp et Tosic-skudd fra distanse som Pantelic puttet i mål.

Samme Pantelic fikk i løpet av kampens siste ti minutter avblåst ett mål for offside, og satte en annen stor sjanse over. Med kun ett mål til og uavgjortresultat ville Serbia vært videre i VM, men laget lyktes ikke til tross for sitt voldsomme press.

- Dette var en kvalitetskamp, og jeg kan ikke klandre spillerne mine for deres innsats. Vi hadde mange store sjanser, og fikk ikke som fortjent når vi må reise hjem nå, sa Serbia-trener Radomir Antic etter kampen.

Fotballnyheter