NRK Meny
Normal

- Dette var laget jeg elsket

Fabio Capellos valg om å vrake Emile Heskey til fordel for Jermain Defoe reddet Englands VM.

Fabio Capello

Fabio Capello klemmer kaptein Steven Gerrard etter kampen.

Foto: PATRICK HERTZOG / Afp

Slovenia - England 0-1

Nrksport.no fulgte Slovenia - England spark for spark

Midtveis i første omgang sendte Jermain Defoe England til VM-sluttspillet og rettferdiggjorde vrakingen av Emilie Heskey som har startet de to første VM-kampene.

– Dette var laget jeg elsket å se i kvalifiseringen. Vi spilte med frihet, sinnene våre var frigjorte, strålte Capello etter seieren.

Video: Britiske fans storfornøyd med seieren

Video Engelske fans fornøyd etter seieren

Hvor langt går England? Diskutér nederst i saken!

Det skulle bare mangle at England klarte å reise seg etter de to første kampene.

Arne Scheie i VM-chat (se svarene hans nederst i saken)

Capello virket rørt etter at hans engelske landslag reiste seg i siste VM-kamp. En uke med dårlige resultater, bråk internt og eksternt samt et evig mediekjør, ble fort glemt da avansement fra gruppespillet onsdag ble sikret.

– Vi spiller sammen, vi kjemper sammen. Jeg ser igjen laget jeg kjenner. Vi kan fortsette mot hvilket som helst lag for laget spiller uten frykt og uten tvil, sa Capello etter 1-0 over Slovenia.

Målet som reddet Englands ære kom etter innlegg fra James Milner - som heller ikke har vært et førstevalg så langt i VM. Defoe møtte fint og sendte ballen i mål med leggen.

Jermain Defoe

Her scorer Jermain Defoe 1-0, det gjorde han til matchvinner.

Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

– Planen var å score et tidlig mål og vi var ekstra motiverte fordi vi visste at vi måtte vinne. En drøm ble virkelighet da jeg scoret, men seieren er viktigere enn mitt mål, sa Defoe som ble kåret til kampens beste spiller.

– Jeg er veldig fornøyd med lagets innsats. De spilte tøft, i hvert øyeblikk vi hadde ballen og i hver takling vi gikk inn i. Dette var veldig viktig. Vi spilte med selvtillit fordi vi fant kampånden, og kvaliteten var høy, forklarte landslagstreneren.

Rooney i stanga

Rooney

Wayne Rooney sliter med å score i VM. Onsdag hevet han seg i kampen mot Slovenia, men maktet ikke score.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Selv om det bare ble 1-0 skapte England sjanser og Defoe, Rooney og resten av det engelske laget spilte sin beste VM-kamp hittil.

– Intensiteten i hele det engelske laget var mye bedre enn tidligere i VM, det var en stor forbedring. Defoe fungerer bedre i par med Rooney enn det Heskey har gjort så det var riktig å bruke Defoe, sier NRKs fotballekspert Hallvar Thoresen

Minutter etter pause fikk Rooney dempe ballen upresset på straffemerket og skyte, men den slovenske keeperen fikk en finger på ballen og sendte den i stanga. Rooney viste til tider gode takter, men maktet ikke score i denne kampen heller. 20 minutter før slutt ble en tydelig skuffet Rooney erstattet av Joe Cole, og Manchester United-stjernen satte seg på benken uten å se på trener Capello.

– Jeg tror Wayne kommer til å være OK i neste kamp, sa Capello, og la til at spissen sliter med et ankelproblem.

– Vi viste den engelske kampånden, vi kjempet hardt. Vi trengte en seier, og fikk den. Fansen er sikkert fornøyd med at vi gikk videre. Godt gjort av alle, sa kaptein Steven Gerrard.

John Terry

John Terry ofrer seg i blokkeringen av et slovensk skudd.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Riskerer Tyskland

Slovenia var ikke tannløse og snaue 20 minutter før slutt fikk de en trippel-sjanse og var centimetere fra å utligne på et av skuddene.

Selv med tapet så det ut til at Slovenia skulle ta seg videre, men da dommeren blåste av i Port Elizabeth scoret USA målet mot Algerie som sendte Slovenia ut av VM som gruppetreer.

– Jeg gratulerer mitt lag, og England. Jeg håper England vinner VM, sa Slovenias trener Matjaz Kek.

England endte på andre plass i gruppa bak USA og møter vinneren av gruppe D i åttedelsfinalen (Tyskland, Ghana, Serbia eller Australia). Blir det Tyskland tror Hallvar Thoresen England ryker.

– Selv om England spilte bedre i dag enn i de to første kampene, overbeviste de ikke og jeg tror de vil slite med å komme langt. Tyskland er nok sterkere.

(Diskutér saken under chatten!)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.