Senket Chelsea med to drømmemål

Papiss Cissé er formspilleren fremfor noen om dagen. Mot Chelsea leverte han et av årets vakreste mål og sendte Newcastle et langt steg nærmere fjerdeplassen i Premier League.

Papiss Cissé

Papiss Demba Cissé gikk målløs av banen mot Wigan i helgen. Onsdag svarte han med to perlemål mot Chelsea.

Foto: Rebecca Naden / Ap

Fyldig kampreferat: Chelsea - Newcastle 0-1

Cissé Pardew

Alan Pardew trodde ikke sine egne øyne da Cissé dunket ballen i mål fra 30 meter.

Foto: IAN KINGTON / Afp

90 minutter var spilt.

Newcastle ledet 1-0, Chelsea presset på for en utligning, og for en liten stund hadde Newcastle kjempet seg inn på hjemmelagets banehalvdel.

Og da smalt Cissé til.

Langt ute på Chelseas høyrekant, på første touch, knallet senegaleseren til og sendte ballen i en vanvittig bue i retning mål.

Petr Cech stod på halvdistanse, og måtte se det knallharde bananskuddet dale inn i det lengste hjørnet. En vanvittig scoring - ut av ingenting.

«Wow just seen cisses goal. Goal of the season for me.» skrev Wayne Rooney på twitter sent i går kveld.

Papiss Demba Cissé har dermed scoret 13 mål på sine 12 første kamper i Premier League, siden overgangen fra Freiburg i januarvinduet.

Hyller scoringen

– Han treffer ballen som han aldri kommer til å treffe den igjen, sier TV2s fotballekspert Morten Langli.

Sist Newcastle slo Chelsea på bortebane var i november 1986, og kveldens borteseier er deres første Stamford Bridge-triumf siden Premier Leagues begynnelse.

Ramires

Chelsea greide sjelden å sette Newcastle på prøve.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

– Han føler han kan score hver gang han er i nærheten av mål. En klar kandidat til årets mål, sier Newcastle-manager Alan Pardew om Cissés eventyrtreff.

Cissé scoret også Newcastles første mål - også det et kremmerhus. Etter 19 minutter lurte Davide Santon seg inn fra høyre, og fant Cissé omtrent ved sekstenmeterstreken.

Med ett touch la han ballen til rette, og på det andre smalt han ballen utagbart opp i Cechs høyre hjørne.

Tottenham og Newcastle kniver

Med seieren klatret Newcastle opp på 65 poeng, men Tottenham gjorde også jobben borte mot nedrykkstruede Bolton.

Kampreferat: Bolton - Tottenham 1-4

Luka Modric sendte Tottenham i føringen, før Nigel Reo-Coker utlignet seks minutter etter pause. Rafael van der Vaart sendte Tottenham i ledelsen igjen 60 minutter ut i 2. omgang.

Emmanuel Adebayor fulgte opp med ytterligere to scoringer i løpet av de neste ni minuttene, og fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Dermed ligger Tottenham og Newcastle likt på poeng på fjerde- og femteplass, der Tottenham er foran på målforskjell. De to lagene er bare ett poeng bak Arsenal på tredjeplass.

Se Premier League-tabellen her!

Bolton ligger under nedrykksstreken, men har fortsatt sjansen til å berge plassen i divisjonen med dyktighet og hell i de to siste kampene.

Fotballnyheter