Normal

Semb om U21-laget: – Ingen gunstig løsning

ULLEVAAL (NRK.no): Toppfotballsjefen innrømmer at U21-laget er blitt skadelidende av de plutselige omveltningene rundt A-landslaget. Tirsdag ble det 3-1-tap for Israel.

U21

U21-landslaget mistet trener Tor Ole Skullerud da Skullerud gikk til jobben som assistent på A-landslaget. Bildet er fra 3-1-tapet i EM-kvaliken mot Aserbajdsjan i forrige uke.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Tirsdag kveld spilte U21-landslaget EM-kvalifiseringskamp mot Israel. Etzaz Hussain sendte Norge i ledelsen etter 12 minutter, men Israel slo tilbake.

Muanes Dabur, Gil Itzhak og Amir Agajev sørget for at israelerne vant 3-1.

I løpet av kvalifiseringens fire første kamper har laget hatt to forskjellige trenere.

Da NRK.no snakket med toppfotballsjefen om U21-laget tidligere denne uken innrømmet han at de har havnet i en ugunstig situasjon.

– Det er ingen ideell løsning, sa Semb om utskiftningene på trenersiden.

Semb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb på flyplassen i slovenske Maribor før avreise til Norge søndag. Nede til venstre ser du landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Årsaken er at lagets hovedtrener Tor Ole Skullerud forsvant til A-landslaget som assistent for Per-Mathias Høgmo da sistnevnte tok over jobben for Drillo over natten for snart tre uker siden.

Høgmo ønsket Skullerud i teamet siden U21-treneren kjenner mange av de unge spillerne på A-landslaget.

– Det beste er å få en kontinuitet i laget og det er ikke hundre prosent ideelt at jeg spretter opp her (på A-landslaget, journ.anm.) nå, men det er sånn situasjonen er og den løser vi, sa Skullerud da NRK.no snakket med han under turen med A-landslaget til Slovenia.

Tap mot Aserbajdsjan

U21-gutta står med én seier og tre tap så langt i kvaliken. Ett tap og én seier med Skullerud som trener og et forsmedelig 3-1-tap mot Aserbajdsjan med Trond Nordsteien som trener - i tillegg til tirsdagens tap.

– Det er en nasjon vi normalt skal slå, sier Semb om Aserbajdsjan.

Etter sommerens EM, der Skullerud ledet U21-laget til en sensasjonell bronse, kom en ny generasjon spillere opp på laget og frem til det overraskende trenerbytte på A-landslaget var meningen at Skullerud skulle lede dem i EM-kvaliken.

Skullerud og Høgmo

Tor Ole Skullerud (t.v.) sammen med landslagssjef Per-Mathias Høgmo før landslagstrening forrige uke.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Endringer

I stedet måtte Trond Nordstein steppe inn som trener på kort varsel. Nordsteien hadde ansvar for årskullet frem til Skullerud tok over etter sommerens EM.

Det er disse byttene frem og tilbake Semb helst skulle vært foruten.

– Det er ikke ideelt med endringer hele tiden, sier toppfotballsjefen som understreker at Trond Nordsteien er en god trener.

– Trond kjenner spillerne godt og var med flere av dem på G19-landslaget. Han er en dyktig trener, sier Semb.

Åpner for Skullerud-retur

Skullerud er i første omgang ansatt som Høgmo-assistent på midlertidig basis og har fått beskjed om at forbundet skal lande på en permanent løsning innen nyttår.

Ifølge både Skullerud og toppfotballsjefen er det mulig at Skullerud flyttes tilbake som U21-trener etter denne fotballhøsten.

– Det er to muligheter, sier Semb.

– Enten fortsetter han (Skullerud) på A-laget eller så går han tilbake til U21-laget. Det er i øyeblikket åpent og vi må gjøre en evaluering etter de to kampene i november, sier toppfotballsjefen.

– Hva mener du er den beste løsningen for U21-laget, Semb?

– Jeg synes det er viktig å lytte til hva Per-Mathias vil og ikke minst hva Tor Ole vil. Per-Mathias har vært tydelig på at han vil ha med seg Tor Ole. Jeg skal ikke konkludere før etter november-kampene, men etter det må vi ta en veldig rask avgjørelse.

Fotballnyheter