Hopp til innhold

Semb om U21-laget: – Ingen gunstig løsning

ULLEVAAL (NRK.no): Toppfotballsjefen innrømmer at U21-laget er blitt skadelidende av de plutselige omveltningene rundt A-landslaget. Tirsdag ble det 3-1-tap for Israel.

U21

U21-landslaget mistet trener Tor Ole Skullerud da Skullerud gikk til jobben som assistent på A-landslaget. Bildet er fra 3-1-tapet i EM-kvaliken mot Aserbajdsjan i forrige uke.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Tirsdag kveld spilte U21-landslaget EM-kvalifiseringskamp mot Israel. Etzaz Hussain sendte Norge i ledelsen etter 12 minutter, men Israel slo tilbake.

Muanes Dabur, Gil Itzhak og Amir Agajev sørget for at israelerne vant 3-1.

I løpet av kvalifiseringens fire første kamper har laget hatt to forskjellige trenere.

Da NRK.no snakket med toppfotballsjefen om U21-laget tidligere denne uken innrømmet han at de har havnet i en ugunstig situasjon.

– Det er ingen ideell løsning, sa Semb om utskiftningene på trenersiden.

Semb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb på flyplassen i slovenske Maribor før avreise til Norge søndag. Nede til venstre ser du landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Årsaken er at lagets hovedtrener Tor Ole Skullerud forsvant til A-landslaget som assistent for Per-Mathias Høgmo da sistnevnte tok over jobben for Drillo over natten for snart tre uker siden.

Høgmo ønsket Skullerud i teamet siden U21-treneren kjenner mange av de unge spillerne på A-landslaget.

– Det beste er å få en kontinuitet i laget og det er ikke hundre prosent ideelt at jeg spretter opp her (på A-landslaget, journ.anm.) nå, men det er sånn situasjonen er og den løser vi, sa Skullerud da NRK.no snakket med han under turen med A-landslaget til Slovenia.

Tap mot Aserbajdsjan

U21-gutta står med én seier og tre tap så langt i kvaliken. Ett tap og én seier med Skullerud som trener og et forsmedelig 3-1-tap mot Aserbajdsjan med Trond Nordsteien som trener - i tillegg til tirsdagens tap.

– Det er en nasjon vi normalt skal slå, sier Semb om Aserbajdsjan.

Etter sommerens EM, der Skullerud ledet U21-laget til en sensasjonell bronse, kom en ny generasjon spillere opp på laget og frem til det overraskende trenerbytte på A-landslaget var meningen at Skullerud skulle lede dem i EM-kvaliken.

Skullerud og Høgmo

Tor Ole Skullerud (t.v.) sammen med landslagssjef Per-Mathias Høgmo før landslagstrening forrige uke.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Endringer

I stedet måtte Trond Nordstein steppe inn som trener på kort varsel. Nordsteien hadde ansvar for årskullet frem til Skullerud tok over etter sommerens EM.

Det er disse byttene frem og tilbake Semb helst skulle vært foruten.

– Det er ikke ideelt med endringer hele tiden, sier toppfotballsjefen som understreker at Trond Nordsteien er en god trener.

– Trond kjenner spillerne godt og var med flere av dem på G19-landslaget. Han er en dyktig trener, sier Semb.

Åpner for Skullerud-retur

Skullerud er i første omgang ansatt som Høgmo-assistent på midlertidig basis og har fått beskjed om at forbundet skal lande på en permanent løsning innen nyttår.

Ifølge både Skullerud og toppfotballsjefen er det mulig at Skullerud flyttes tilbake som U21-trener etter denne fotballhøsten.

– Det er to muligheter, sier Semb.

– Enten fortsetter han (Skullerud) på A-laget eller så går han tilbake til U21-laget. Det er i øyeblikket åpent og vi må gjøre en evaluering etter de to kampene i november, sier toppfotballsjefen.

– Hva mener du er den beste løsningen for U21-laget, Semb?

– Jeg synes det er viktig å lytte til hva Per-Mathias vil og ikke minst hva Tor Ole vil. Per-Mathias har vært tydelig på at han vil ha med seg Tor Ole. Jeg skal ikke konkludere før etter november-kampene, men etter det må vi ta en veldig rask avgjørelse.

Fotball

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland