«Gamsten» og Reginiussen styrte fansen da lagkameratene snudde kampen

LERKENDAL (NRK.no): Fra sine ståplasser blant fansen, og med mikrofon i hånda, heiet de to skadde Rosenborg-stjernene frem lagkameratene som til slutt klarte å snu kampen mot Start.

Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen

Slik så det ut da Tore Reginiussen (t.v.) og Morten Gamst Pedersen ledet Rosenborgs supporterklubb, Kjernen, i allsang under søndagens kamp. (Bilde med tillatelse fra C More.)

Foto: C More

Laster innhold, vennligst vent..

– Da vi tok over mikrofonen og dro i gang noen gode slagere tok det full fyr, sa en hes, men svært fornøyd Tore Reginiussen til NRK.no etter kampen.

Både han og lagkamerat Morten Gamst Pedersen er skadet og spilte derfor ikke søndagens kamp. I stedet tok de plass blant Rosenborgs supportergruppe Kjernen og sang supportersanger i to ganger 45 minutter.

– Det har alltid sett morsomt ut å stå der. De sørger for god stemning og vi tenkte at «dette må testes». Det var en stor opplevelse og vi sang oss hese begge to så vi får drikke vann i kveld, gliser Reginiussen.

– Byr sjansen seg igjen, sier jeg ikke nei, legger «Gamsten» til.

Søderlund jubler for scoring ved stolpen. Håret til alle kanter

Alexander Søderlund scoret to av Rosenborgs tre mål søndag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Årets mål?

Men før gladsangen og smilene kom blant RBK-fansen i sommersola på Lerkendal søndag kveld, måtte «Gamsten», Reginiussen og de andre pine seg gjennom en snuoperasjon.

Det startet på verst tenkelig vis for hjemmelaget da Ernest Asante sendte Start i ledelsen med et kjempeskudd rett i krysset - en kandidat til årets mål. Verre ble det da Espen Børufsen doblet ledelsen etter en snau halvtime.

Men Morten og Tore fortsatte å synge, og tre minutter senere så de Mikkel Diskerud redusere.

– To spesielle karer

Like før pause utlignet så Søderlund, før samme mann ble matchvinner sju minutter før slutt.

– Med hjelp av disse var det ekstra kjekt å vinne i dag, sa Søderlund etter kampen og nikket i retning av supporterne.

Han hadde da nettopp oppdaget de to lagkameratene på tribunen, og mens han ble intervjuet av C More sto fortsatt Morten og Tore og sang av full hals.

– Det er utrolig spesielt, men så er de to spesielle karer også da. Det er kult at de gjør det. De hjalp nok bra til, sa Søderlund til NRK.no noen minutter senere.

– Kanskje det var det som gjorde at vi klarte å snu kampen, la han spøkefullt til.

– Mental seier

Rosenborg tok fullstendig over banespillet fra reduseringen og fram til pause på Lerkendal søndag.

Søderlund burde vippet inn utligningen på en retur fra Opdal allerede i det 40. minuttet, men landslagsangriperen avsluttet svakt. Kort tid etter lyktes han bedre på en ny retur og prikket inn 2-2.

– Vi viser glede, entusiasme og laginnsats. Utrolig artig, sier Søderlund om Rosenborgs spill.

– Dette var en mental seier. Det var viktig for publikum som kom hit i dag å se at vi blødde for drakta, sa Mike Jensen, kaptein i Reginiussens skadefravær.

Rosenborg ligger nå på fjerdeplass og er ett poeng bak serietreer Strømsgodset. For Start var det klubbens annet tap på tre kamper. Kristiansand-klubben ligger på 11.-plass med sine 22 poeng.

Fotballnyheter