NRK Meny
Normal

Rosenborg i motgang

- Selv med ti mann pisser vi på Fredrikstad, sa en meget irritert Vadim Devidov etter tapet hjemme mot Fredrikstad.

Heftig diskusjon mellom dommer Brage Sandmoen, Ardian Gashi og Rune Jarstein Almenningen.
Foto: Ned Alley / SCANPIX

Fredrikstad vant 2-1 over Rosenborg på Lerkendal lørdag kveld.

Det var den første borteseieren i årets eliteserie, og den kom etter en begivenhetsrik og dramatisk kamp.

Noe ironisk var det at det var Fredrikstad som skulle ta årets første borteseier da laget er kjent som et meget svakt bortelag.

Rødt kort denne gangen

Det var flere onde tunger som var ute og beskyldte dommerne for å være snillere mot RBK enn mot andre lag etter kampen mot Lyn i den første runden. Bjørn Tore Kvarme felte Kim Holmen i klar scoringsposisjon og fikk bare gult kort. Etter kampen var det nok mange i Rosenborg-miljøet som følte at det nå hadde snudd.

Ette 20 minutter rev Kvarme ned Hans Erik Ramberg i rett foran mål. Kampens gode dommer, Brage Sandmoen var ikke i tvil. Straffe og rødt kort. Kasey Wehrman satte ballen midt i målet, og FFK hadde fått en kjempestart.

Får ikke noe gratis

Kvarme var ikke i tvil etter kampen. Det var ikke straffe og derfor ikke utvisning.

- Jeg har en intensjon – å komme foran for å ta ballen. Vi kommer likt inn i situasjonen, vi har en klinsj. Jeg falt først og han ble med i fallet, sa Kvarme til TV2.

RBK-FFK, april 2008

Kasey Wehrman setter straffen i mål.

Foto: Ned Alley / SCANPIX

Trond Henriksen trodde heller ikke at oppmerksomheten rundt situasjonen var fordelaktig for Rosenborg.

- Det blir litt sånn etter opphausinga. Da får vi i hvert fall ikke noe gratis, sa han til TV 2.

Og det var virkelig en kamp der Rosenborg ikke skulle få noe gratis.

Fredrikstad hadde yppet seg før utvisningen, men etterpå dominerte de stort og laget hadde flere muligheter til å gå opp til 2-0. I stedet ble østfoldingene feige og inviterte Rosenborg inn i kampen.

Kjørte over Fredrikstad

Rosenborg takket og bukket. Like før pause slo Traoré et skummelt innlegg foran Fredrikstad-målet. Koné kastet seg fram og fikk ballen opp i nett-taket. Det var godt gjort, men Fredrikstad, som ikke er noe godt forsvarslag, var syv mot to mann i feltet. Da burde de klare å forsvare seg bedre.

RBK-FFK april, 2008
Foto: Ned Alley / SCANPIX

Trond Henriksen fortalte i pausen at Rosenborg gikk for tre poeng. Og det gjorde de med alt de hadde. I perioder av den andre omgangen kjørte Rosenborg over Fredrikstad, og de kunne fort ha gått opp til en ledelse.

I det 65, minuttet fikk Rosenborg muligheten til nettopp det. Stefano Wallace var klønete og brukte armene så mye mot Per Ciljan Skjelbered at dommeren måtte peke på straffemerket.

Koné tok kort tilløp, som han pleier, men Lasse Staw reddet mesterlig. Staw var fonøyd med sin egen innsatts etter kampen og fortalte at han var forberedt på hvor Kone kom til å skyte.

- Jeg så at han satte den til den andre siden forrige gang, så jeg tenkte at han kom til å bytte side i dag.

Pisser på Fredrikstad

Rosenborg-spilleren ga likevel ikke opp og jaget et mål i minuttene etterpå. Etter hvert fikk likevel Fredrikstad lov til å trille mye ball på Rosenborgs banehalvdel. 13 minutter før slutt straffet Fredrikstad Rosenborg for sin ineffektivitet.

Ramberg kom helt alene med keeper og satte ballen sikkert mellom beina. Matchvinneren var storfornøyd etter kampen. Det var hans første seier på Lerkendal noensinne. Han har vært med flere ganger og tapt stort for både Fredrikstad og Moss. Det var også første gangen han har vært med på å lede eliteserien.

- Det er første gang jeg er med på å toppe tabellen. Jeg har vært med på mye rart og noen stygge tap her mot Rosenborg.

Før kampen var det fokusert mye på duellen mellom Tarik Elyounoussi og Vadim Demidov. Tarik viste glimtvis hva som bodde i han, men den virkelige duellen utspilte seg mellom Demidov og Johansson, og den vant Johansson til gangs. Demidov løftet seg i den andre omgangen, men var meget irritert over tapet og kampen.

- Det var forferdelig ufortjent. Selv med ti mann pisser vi på Fredrikstad, sa den unge midtstopperen etter kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.