NRK Meny
Normal

– Kommer ikke til å revolusjonere norsk fotball

VÆRNES/OSLO (NRK): Kåre Ingebrigtsen tror ikke Ole Gunnar Solskjær utgjør en så stor forskell som mange tror.

Kåre Ingebrigtsen

IKKE BEKYMRET: Kåre Ingebrigtsen er trygg på at Rosenborg har det beste trenerteamet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det er kjempekjekt for Solskjær og Molde at han er tilbake. De har slitt litt. Kanskje han kan får dem på beina igjen, så vi får litt konkurranse med Rosenborg neste år, sier Alexander Søderlund.

– Det kan godt hende de får et løft, for all del. Det skal vel godt gjøres å ikke få et løft fra i år, så det får de sikkert, sier Ole Selnæs.

NRK snakker med Rosenborg-profilene på Værenes. RBK var på vei til bortekamp i europaligaen mot Lazio da nyheten kom om at Ole Gunnar Solskjær er tilbake i sjefsstolen hos erkerival Molde.

– Det er veldig bra for eliteserien. Han er en bra fyr og en bra trener. Det skaper interesse, sier trener Kåre Ingebrigtsen.

– Sikkert dyktigere enn meg

Han frykter på ingen måte at Molde plutselig blir mye bedre.

– Konkurransen er der uansett. Det er bare VG og Dagbladet som tror han kan revolusjonere norsk fotball. Det kommer han ikke til å gjøre, sier Ingebrigtsen, og utdyper:

– Han er dyktig, men det er mange dyktige trenere. Det blir ikke så mye bedre plutselig. Molde var fryktelig gode under Tor Ole Skullerud også.

– Er du en bedre trener enn Solskjær?

– Han er sikkert dyktigere enn meg, men vi har et bedre team, sier Ingebrigtsen.

Mens Kåre Ingebrigtsen toner ned Solskjærs betydning, gjør en annen gammel RBK-kjempe det motsatte.

– Det betyr voldsomt mye. Hele byen, klubben og alt rundt fikk et enormt løft da han kom sist. Han var utrolig viktig. Han vil nok ha i nærheten av samme effekt i dag, ikke like mye, men klubben har gått videre og er på et høyt nivå, sier Mini.

Eggen håper på konkurranse

Rosenborgs gamle trenerlegende Nils Arne Eggen er også positiv til Solskjærs comeback. Han håper det gjør Molde bedre.

– Norsk fotball trenger all den konkurransen vi kan få innad. Hvis Rosenborg kan ikke bli bedre hvis ikke de andre blir bedre, sier Eggen.

Nils Arne Eggen

INGEN NEDTUR: Nils Arne Eggen ser ikke på det som noen nedtur for Solskjær å gå tilbake til Molde etter England og Cardiff.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Han ser ingen fallhøyde for Solskjær, utover den fallhøyden som alltid er der når man går inn i en slik jobb. Fiaskoen i Cardiff vurderer nemlig Eggen slik:

– Å overta et middelmådig lag i fra Wales og skulle hevde seg i Engalnd ... Det er mange faktorer som spiller inn!

Heller ikke Kåre Ingebrigtsen tror hjemkomsten blir en nedtur for Solskjær.

– Det kan aldri være en nedtur å trene Molde. Han trente Cardiff. Nå trener han et lag som møter Ajax og Celtic. Det kan ikke vær en nedtur, fastslår Ingebrigtsen.

Fotballnyheter