Hopp til innhold

Rosenborg er danket ut av Solbakken

Rosenborg er vippet av fotballtronen i Norden. Nå tilhører den definitivt FC København, sier agent Stig Lillejord.

Nils Arne Eggen og Ståle Solbakken

FCK er best i Norden, mener både agenter, spillere og eksperter.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Mens det danske laget opplever suksess i mesterligaen for tiden, har Rosenborg gått på variable resultater i den ikke fullt så kredible europaligaen.

Stig Lillejord

Agent Stig Lillejord: FC København er mest attraktivt.

Foto: NRK

Spilleragent Stig Lillejord mener det ikke lenger er noen tvil om at FCK har overtatt trøndernes posisjon som "best i Norden".

Følg NRKsport på Facebook

- København sin posisjon som Nordens beste lag er relativt udiskutabel. FCK har vært veldig attraktiv for spillere siden 2004-05, og kvalitetsmessig har nok også klubben det beste mannskapet, sier han til NRK.no.

Rosenborg møter Atletico Madrid i europaligaen på Lerkendal kl 19. NRK.no følger kampen!

- Ville velge FCK

Lillejord representerer over 130 spillere og er den største agenten i Skandinavia. Han tror de fleste ville velge FCK om de fikk velge mellom de to klubbene.

- Med stor sannsynlighet ville han velge å gå til FC København. Situasjonen er slik at Rosenborg er den klubben som står nordmenn nærmest fordi vi selvfølgelig er i Norge. For de som jobber ute i Europa, og følger norsk fotball med litt andre enn norske øyne, så vil nok FC København være mest attraktivt, mener han.

Var bedre i to kamper

- Hvor mye bedre er FC København enn Rosenborg?

Kjetil Wæhler

Kjetil Wæhler: Ikke så imponert over RBKs innsats i Europa.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Det så vi i kvalifiseringen til mesterligaen. I løpet av to kamper var FCK definitivt det beste laget og fortjente å gå videre, sier han og legger til:

- Men Rosenborg er ikke et lag man skal kimse av. RBK er et lag som fint hevder seg i Europa. Selv om de har vært uheldige i noen bortekamper, så ser vi at de hevder seg på hjemmebane.

STEM: Er Rosenborgs dager som "Nordens beste lag" talte? (nederst i saken)

Store endringer

Både når det gjelder det sportslige og økonomi, har det skjedd store endringer de siste årene. Han mener derfor Solbakkens og FCKs innsats i mesterligaen overgår Rosenborgs glansdager på 90-tallet.

- Hvis en måler FC Københavns prestasjon nå i 2010, der det ser ut som de går videre i gruppespillet, så er nok det en sterkere prestasjon enn Rosenborgs da de gikk videre fra gruppespillet. Det er to forskjellige verdener, sier han.

- Hvor lenge vil situasjonen være som den er i dag?

- Det er umulig å si. Rosenborg vil fremdeles være det sterkeste laget i Norge i flere år fremover, og FCK vil beholde den posisjonen de har i Danmark.

Resultatservice europaligaen

Ikke imponert

Tidligere Vålerenga-spiller, Kjetil Wæhler, spiller for Aalborg i Danmark. Han er ikke i tvil om hvilken klubb han ville ha valgt av FCK eller Rosenborg.

- København har prestert i Europa og gjør det bra. Rosenborg har ikke det internasjonale snittet som FCK har nå, sier han til NRK.no.

Wæhler er ikke imponert over det norske lagets innsats i Europa denne sesongen.

Hallvar Thoresen

Hallvar Thoresen: De er ett mål bak.

Foto: Nejad, Arash A. / SCANPIX

- Kampene til RBK har ikke vært like overbevisende. FCK er et mer komplett lag. Det har dessuten vært en del utskiftninger og skader i Rosenborg. De må nok styrke stallen ytterligere om de skal kunne hevde seg.

- Ett mål bak

NRKs fottballekspert Hallvar Thoresen er heller ikke i tvil om at det er FC København som har hegemoniet i Skandinavia akkurat nå.

- Da de møttes i mesterligakvaliken var FCK vesentlig bedre. Dessuten presterer de vesentlig bedre i mesterligaen i forhold til hva Rosenborg gjør i europaligaen.

- Hvor langt bak er Rosenborg?

- Ett mål. Ett mål i fotball kan være ganske mye, men det er ingen umulighet å ta igjen det gapet om de gjør de rette tingene.

Thoresen mener at forskjellene som har oppstått skyldes ledelsen i klubbene.

- Når Skutle for en liten tid tilbake fremstod nærmest med bønnrop om at de andre klubbene skulle hjelpe Rosenborg til å prestere, da tyder det på en litt defensiv holdning. Den holdningen kjenner jeg ikke igjen i København, der de er hundre prosent villige til å ta ansvar for sin egen utvikling og prestasjon, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters
  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

    Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

    Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland