NRK Meny
Normal

Rosenborg er danket ut av Solbakken

Rosenborg er vippet av fotballtronen i Norden. Nå tilhører den definitivt FC København, sier agent Stig Lillejord.

Nils Arne Eggen og Ståle Solbakken

FCK er best i Norden, mener både agenter, spillere og eksperter.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Mens det danske laget opplever suksess i mesterligaen for tiden, har Rosenborg gått på variable resultater i den ikke fullt så kredible europaligaen.

Stig Lillejord

Agent Stig Lillejord: FC København er mest attraktivt.

Foto: NRK

Spilleragent Stig Lillejord mener det ikke lenger er noen tvil om at FCK har overtatt trøndernes posisjon som "best i Norden".

Følg NRKsport på Facebook

- København sin posisjon som Nordens beste lag er relativt udiskutabel. FCK har vært veldig attraktiv for spillere siden 2004-05, og kvalitetsmessig har nok også klubben det beste mannskapet, sier han til NRK.no.

Rosenborg møter Atletico Madrid i europaligaen på Lerkendal kl 19. NRK.no følger kampen!

- Ville velge FCK

Lillejord representerer over 130 spillere og er den største agenten i Skandinavia. Han tror de fleste ville velge FCK om de fikk velge mellom de to klubbene.

- Med stor sannsynlighet ville han velge å gå til FC København. Situasjonen er slik at Rosenborg er den klubben som står nordmenn nærmest fordi vi selvfølgelig er i Norge. For de som jobber ute i Europa, og følger norsk fotball med litt andre enn norske øyne, så vil nok FC København være mest attraktivt, mener han.

Var bedre i to kamper

- Hvor mye bedre er FC København enn Rosenborg?

Kjetil Wæhler

Kjetil Wæhler: Ikke så imponert over RBKs innsats i Europa.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Det så vi i kvalifiseringen til mesterligaen. I løpet av to kamper var FCK definitivt det beste laget og fortjente å gå videre, sier han og legger til:

- Men Rosenborg er ikke et lag man skal kimse av. RBK er et lag som fint hevder seg i Europa. Selv om de har vært uheldige i noen bortekamper, så ser vi at de hevder seg på hjemmebane.

STEM: Er Rosenborgs dager som "Nordens beste lag" talte? (nederst i saken)

Store endringer

Både når det gjelder det sportslige og økonomi, har det skjedd store endringer de siste årene. Han mener derfor Solbakkens og FCKs innsats i mesterligaen overgår Rosenborgs glansdager på 90-tallet.

- Hvis en måler FC Københavns prestasjon nå i 2010, der det ser ut som de går videre i gruppespillet, så er nok det en sterkere prestasjon enn Rosenborgs da de gikk videre fra gruppespillet. Det er to forskjellige verdener, sier han.

- Hvor lenge vil situasjonen være som den er i dag?

- Det er umulig å si. Rosenborg vil fremdeles være det sterkeste laget i Norge i flere år fremover, og FCK vil beholde den posisjonen de har i Danmark.

Resultatservice europaligaen

Ikke imponert

Tidligere Vålerenga-spiller, Kjetil Wæhler, spiller for Aalborg i Danmark. Han er ikke i tvil om hvilken klubb han ville ha valgt av FCK eller Rosenborg.

- København har prestert i Europa og gjør det bra. Rosenborg har ikke det internasjonale snittet som FCK har nå, sier han til NRK.no.

Wæhler er ikke imponert over det norske lagets innsats i Europa denne sesongen.

Hallvar Thoresen

Hallvar Thoresen: De er ett mål bak.

Foto: Nejad, Arash A. / SCANPIX

- Kampene til RBK har ikke vært like overbevisende. FCK er et mer komplett lag. Det har dessuten vært en del utskiftninger og skader i Rosenborg. De må nok styrke stallen ytterligere om de skal kunne hevde seg.

- Ett mål bak

NRKs fottballekspert Hallvar Thoresen er heller ikke i tvil om at det er FC København som har hegemoniet i Skandinavia akkurat nå.

- Da de møttes i mesterligakvaliken var FCK vesentlig bedre. Dessuten presterer de vesentlig bedre i mesterligaen i forhold til hva Rosenborg gjør i europaligaen.

- Hvor langt bak er Rosenborg?

- Ett mål. Ett mål i fotball kan være ganske mye, men det er ingen umulighet å ta igjen det gapet om de gjør de rette tingene.

Thoresen mener at forskjellene som har oppstått skyldes ledelsen i klubbene.

- Når Skutle for en liten tid tilbake fremstod nærmest med bønnrop om at de andre klubbene skulle hjelpe Rosenborg til å prestere, da tyder det på en litt defensiv holdning. Den holdningen kjenner jeg ikke igjen i København, der de er hundre prosent villige til å ta ansvar for sin egen utvikling og prestasjon, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.