Hopp til innhold

Ronaldos rå rekorder: – Presset gjør meg bedre

Da alt var avgjort, fikk Cristiano Ronaldo æren av å bli enda mer historisk.

FBL-EUR-C1-REALMADRID-ATLETICOMADRID-CELEBRATION

Cristiano Ronaldo (nr. to f.v.) feiret med lagkameratene i Madrid i natt etter Reals tiende seier i den gjeveste europacupen.

Foto: PEDRO ARMESTRE / Afp

TOPSHOTS-FBL-EUR-C1-REALMADRID-ATLETICO

For andre gang i karriéren kunne Cristiano Ronaldo løfte mesterligatrofeet etter å ha scoret i finalen. Det har ingen andre gjort.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Det så lenge ut til å gå mot Atletico-seier, men Sergio Ramos utliknet for Real på overtid. Og da Cristiano Ronaldo stilte seg opp på karakteristisk vis for å feie ballen i mål fra straffemerket i siste minutt av andre ekstraomgang, var kampen allerede avgjort.

Det handlet rett og slett om å forsegle mesterverket for Real, og altså om å bli enda mer fotballhistorisk for sin egen del.

For da 29-åringen fra Madeira hamret inn 4-1-målet, ble han den første spilleren i historien til å score for to vinnende finalelag i europacupsammenheng. Ronaldo scoret nemlig også da Manchester United slo Chelsea i mesterligafinalen i 2008.

Nummer ti for Real

Triumfen i Lisboa lørdag kveld innebærer også at Real Madrid nå har vunnet den gjeveste europacupen ti ganger.

– Helt siden jeg kom til klubben, har jeg følt meg klar for dette øyeblikket. Presset gjør meg til en bedre spiller hver dag, sa en jublende Ronaldo etter det som faktisk var Real Madrids første mesterligatriumf siden 2002.

– Nå står vi her med den tiende pokalen, og med noen rekorder satt underveis, har det vært fantastisk, måtte Ronaldo erkjenne.

Portugal Soccer Champions League Final

Cristiano Ronaldo er ikke bare verdens beste, men trolig også verdens best trente fotballspiller.

Foto: Paulo Duarte / Ap

Underveis har han nemlig vist at det ikke er tilfeldig at det er han som akkurat nå bærer tittelen verdens beste fotballspiller.

51 kamper, 52 mål

Hele 17 mål scoret Ronaldo i løpet av mesterligasesongen. Det er ny rekord. Den gamle rekorden på 14 mål ble satt av AC Milan-spilleren Jose Altafini for 51 år siden og tangert av Lionel Messi i 2012-seongen.

Totalt har Ronaldo scoret ubegripelige 52 mål på 51 mesterligakamper for Real Madrid. Tar man med målene fra Manchester United, har han nå scoret 67 europacupmål totalt. Det er like mange som Lionel Messi.

Men her er det fortsatt noe å strekke seg etter. Den gamle Real Madrid-stjernen Raul står nemlig bokført med 71 europacupmål.

Mesterligafinalen var Ronaldos første kamp siden han ble skadet mot Valladolid 7. mai. Portugiseren har utvilsomt vært mer fryktinngydende før, men leverte likevel viktige bidrag.

– Det var verdt å ta sjansen på å spille med skaden. Og vi vant, konstaterte en strålende Cristiano Ronaldo, som feiret seieren med lagkameratene i Madrid i natt.

Fotball

 • Brann-spiller fraktet til sykehus etter hodesmell

  På overtid i søndagens kamp mellom Viking og Brann fikk Ulrik Mathisen en kraftig hodesmell etter en duell med Vikings Sondre Langås.

  Spillet ble stoppet umiddelbart og Mathisen fikk raskt tilsyn, før han til applaus gikk av banen for egen maskin.

  Vikings lege, Øystein Dale, sier til BT at Mathisen etter kampen ble fraktet til sykehuset i Stavanger.

  – Han var ikke helt klar og husket ikke alt som hadde skjedd. Sykehuset gjør en vurdering på hvor lenge han blir værende der, sier legen til BT.

  Selve kampen endte 1-1.

  1pK-bQlBfgY
  Foto: NTB
 • Klopp etter sjokktap: – Grusomme å se på

  Liverpool tapte hjemme for første gang siden februar i fjor da de tapte 0-3 mot Atalanta i Europaligaen på torsdag.

  Søndag hadde de sjansen til å slå tilbake mot Crystal, men istedenfor ble det en kamp preget av sjansesløsing fra Jürgen Klopps menn.

  Crystal Palace tok ledelsen etter en scoring fra Eberechi Eze i kampens 14. minutt.

  Palace var også nær ved øke ledelsen noen minutter senere, men Andy Robertson reddet mesterlig på strek.

  Liverpool spilte seg til den ene store muligheten etter den andre, men strålende redninger fra keeper Dean Henderson, stolpene og dårlige avslutninger gjorde at hjemmelaget på utrolig vis gikk målløse av banen.

  – De (Liverpool) var grusomme å se på, sier manager Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen, ifølge BBC.

  Etter at Liverpool forrige helg spilte uavgjort mot Manchester United, har de nå virkelig mistet grepet i kampen om seriegullet. Etter søndagens tap er Liverpool to poeng bak Manchester City. Arsenal kan ta seg tre poeng foran Liverpool med seier senere søndag kveld.

  For Crystal Palace er søndagens seier et langt steg mot å beholde plassen og de har nå åtte poeng bak ned nedrykksstreken.

  Klopp Liverpool
  Foto: Reuters
 • Feiret med frekk gest – så grep VAR inn

  I et intenst og høydramatisk vestlandsderby, endte det til slutt 1–1 mellom Viking og Brann i Stavanger.

  Lars-Jørgen Salvesen sendte hjemmelaget i ledelsen etter halvspilt første omgang, og til tross for flere store Brann-sjanser ble det omgangens eneste mål.

  I den andre omgangen kom til slutt utligningen for Brann, takket være en utrolig tabbe i Viking-forsvaret. Midtstopperne Djibril Diop og Sondre Langås klarte sammen med keeper Patrik Gunnarsson kommuniserte dårlig da ballen spratt flere ganger inne i feltet. Det utnyttet Ole Didrik Blomberg, som styrte inn 1–1 etter en panisk klarering fra Gunnarsson.

  Ti minutter før slutt trodde Bård Finne at han hadde sendt Brann i ledelsen etter en kontring. Brann-spissen feiret opp mot publikum med å ta hendene foran øynene som om han gråt.

  Men til Branns fortvilelse grep VAR inn og annullerte målet for offside.

  – Jeg er en stor fan av spontaniteten, så jeg kommer alltid til å feire. Så får det heller være litt flaut etterpå, sier Finne til NRK.

  Dermed ble det 1–1 og ett poeng til hver av lagene.

  Finne
  Foto: Skjermdump: TV 2
 • Midtjylland om Olsson: – Fått tilbake motorisk funksjon

  Fotballspilleren Kristoffer Olsson er på bedringens vei etter at ble det kjent at han hadde flere blodpropper i hjernen.

  «Kristoffer Olsson gjør store fremskritt», skriver Midtjylland i en pressemelding søndag.

  I slutten av februar ble den svenske landslagsspilleren lagt i respirator, og i starten av mars det kjent at han ble rammet av flere blodpropper i hjernen.

  I midten av mars var Olsson ute av respirator og ble flyttet til Hammel Neurocenter, hvor han startet sin rehabilitering.

  «Her har Kristoffer fått tilbake både motorisk funksjon og verbale evner. Hans fysiske fremgang er betydelig. Han trener nå aktivt på å kunne gå igjen, og han er i stand til å spise selvstendig», skriver klubben.

  Midtjylland skriver at det fortsatt er kognitive utfordringer som gjenstår og at det er usikkert om han vil bli helt frisk igjen.

  «Likevel er spesialistene ved behandlingssenteret oppmuntret over skrittene Kristoffer har tatt», skriver de. (NTB)

  Kristoffer Olsson i aksjon for Midtjylland
  Foto: FODBOLDBILLEDER
 • Supporteralliansen fordømmer blusskasting: – Uforsvarlig

  Det tok kun fem minutter før Sarpsborg 08 tok ledelsen i Østfold-derbyet borte mot Fredrikstad, det første derbyet mellom de to i serien siden 2011.

  Det førte til både jubel og utbredt bruk av blussing på bortefeltet. Flere av blussene ble kastet inn på banen og skapte tydelige merker på kunstgresset i Fredrikstad.

  I tillegg var også blussene like ved da Mai Traoré trillet ballen i mål, bare for å se at målet ble annulert for offside.

  – Det er jo totalt idiotisk å stå og kaste ting som brenner ut på kunstgresset og de stopper nesten også angrepet til Mai Traoré, sa TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

  Norsk Supporterallianse ga også klart uttrykk for hva de mente om saken.

  – Kastingen av bluss vi ser fra bortefeltet i Fredrikstad er fullstendig uforsvarlig og i strid med alt alle konstruktive krefter som arbeider for kontrollert bruk av pyro forsøker å få til. Vi verken kan eller kommer til å forsvare dette, skrev de på X.

  Kampen ble stanset i en liten periode mens blussene ble fjernet fra banen.

  Fredrikstad utlignet ved Sigurd Kvile like etter pause, men Sarpsborg 08 tok tilbake ledelsen da Franklin Tebo headet inn ballen etter et hjørnespark et drøyt kvarter før slutt. Til slutt endte det 2-2 etter et overtidsmål fra Fredrikstad.

  Bluss Fredrikstad
  Foto: NTB
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven