Nådeløs Ronaldo: – Når barna mine biter, setter jeg dem i et mørkt rom

RIO DE JANEIRO (NRK.no): Ronaldo (37) mener Luis Suarez ikke kan skylde på kulturforskjeller etter biteskandalen. Han støtter den strenge straffen.

FBL-WC2014-BRAZIL-FIFA-RONALDO

VM-historiens delte toppscorer Ronaldo på en pressekonferanse.

Foto: YASUYOSHI CHIBA / Afp

FIFA skulle egentlig skryte av arrangementet «FIFA Fan Fest» på torsdagens pressekonferanse, men slik skulle det ikke bli. I stedet ble alle de oppmøtte, inkludert FIFA-ambassadør Ronaldo, pepret med spørsmål om Luis Suarez.

Og Ronaldo var overraskende klar i sin tale når han ble spurt om Suarez' fire måneder lange utestengelse.

– Jeg vet at biting gjør vondt, barna mine pleide å bite meg. Da straffet jeg dem hjemme. Straffen var at de måtte sitte i et mørkt rom uten å leke. Så for en voksen er det vel det samme - fire måneder uten å leke, sa han.

Biter Suarez?

VIDEO: Se situasjonen som har gitt Luis Suarez en fire måneder lang utestengelse.

Fnyser av kulturforskjellene

Den brasilianske målkongen har spilt både i Sør-Amerika og flere steder i Europa. Han ble spurt om det er noen kulturforskjeller mellom de to kontinentene som gjør at biting ikke er like ille i Uruguay.

Det fikk den gamle stjernen til å fnyse.

– Jeg ser ikke helt forskjellen. Jeg ser ikke hvorfor man skal skille på kontinentene på den måten. Vi må bruke fotballen til noe godt, ikke til noe ondt. Det er allerede så mye ondt i verden at vi må beholde respektabiliteten til fotballen, sier han.

– Fotballspillere må være forbilder for unge. De som ikke følger dette, må bli straffet, sier Ronaldo.

– Noe annet i VM

FIFAs talsperson prøvde desparat å vri spørsmålene over på noe annet. Men journalistene krevde å få snakke med Ronaldo om den store snakkisen i idrettsverdenen de siste dagene.

– Har du noen gang opplevd noe sånt innenfor 16-meteren?

– Jeg har opplevd mye rart. En gang sa jeg før en kamp i Brasil at jeg skulle score tre mål. En av forsvarsspillerne tok det personlig, og han slo meg tre ganger i ansiktet. Jeg scoret tre mål - men blødde da jeg forlot banen. Men det er noe helt annet i VM, når man har 35 kameraer på seg, sier Ronaldo.

FIFA har straffet Luis Suarez hardt etter biteepisoden i kampen Uruguay-Italia. Han er utestengt fra all fotball i 4 måneder, de neste 9 landskampene for Uruguay og må betale 700.000 NOK i bot.

VIDEO: Se pressekonferansen med FIFA om Luis Suarez.

Fotballnyheter