NRK Meny
Normal

Rik onkel trodde alt var i orden

Atle Brynestad trodde alt var i orden med kontrakten til John Obi Mikel.

Atle Brynestad
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Han sa også i retten fredag at han følte saken var en stor påkjenning.

- Jeg trodde alt var i orden med kontrakten. Det var først et halvt år etterpå at dette startet, sa Atle Brynestad. Det var helt utenkelig å la en spiller spille uten at vedkommende var spilleberettighet. Jeg forutsatte at alt var i orden. Selv har jeg aldri vært i kontraktsforhandlinger eller sett en kontrakt, sa han videre.

Se: Brynestad: Dette vil ikke skade Lyn

Lyn-eieren fortalte i retten at Morgan Andersen hadde kommet inn i garderoben rett før Start-kampen med en konvolutt.

- Morgan Andersen kom inn i garderoben og hadde med en stor, hvit konvolutt. Vet ikke ordrett hva han sa, men han omtalte det som at her var kontrakten eller avtalen. Han var svært fornøyd over at avtalen med Mikel var gått i orden.

Brynestad har aldri tidligere uttalt seg overfor media, men uttrykte utenfor retten at dette var en stor påkjenning.

- Dette har vært veldig belastende og langt på utsiden av det Lyn står for. Det har vært stilt spørsmål ved klubbens ordentlighet, sa Brynestad i sin vitneforklaring.

Han sa også at de pengene Mikel-salget hadde generert, kun var gått til formål i klubben. Har du god samvittighet for salget av Mikel, ble han spurt.

- Alle pengene har gått til klubben, så totalt sett er det riktig. Pengene har gått tilbake til klubben, fortalte Brynestad utenfor rettens lokaler.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.