– Det er totalt uinteressant hva Morten Olsen mener

John Arne Riise slår tilbake mot kritikken fra den danske landslagssjefen.

John Arne Riise

«John Arne Riise har været Noregs svage led», skriver den danske avisen B.T. mandag.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Morten Olsen

Danmarks landslagssjef Morten Olsen.

Foto: SZLAVIK ANDREAS / AP

Mandag skrev den danske avisen B.T. at John Arne Riise, spilleren med tredje flest landskamper for Norge gjennom tidene, er Norges svakeste ledd.

- Det brukte jeg en halv kalori å tenke på og så var jeg ferdig med det, sier Riise når han blir konfrontert med saken i den danske avisen.

Les: Chat med Arne Scheie under kampen

Da han og landslaget mandag ettermiddag møtte pressen for siste gang før tirsdagens skjebnekamp i Parken flokket journalistene seg rundt han for å høre hvordan han synes det er å bli hengt ut i dansk presse.

Ordkrigen mellom Norge og Danmark har ikke vært like het som tidligere år, men mandag kom det altså et stikk fra den danske troppen til Norge.

- Vi er helt klar på hans (Riises) styrker og svakheter. Særlig i det siste, sier den danske landslagssjefen Morten Olsen til B.T.

Les også:

(Les videre under bildet.)

John Arne Riise

John Arne Riise var en populær mann på pressetreffet i København mandag ettermiddag.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Respekt

Faksimile, Berlingske

«John Arne Riise skal i dansk modvind» skriver Berlingske dagen før Norges kamp mot Danmark.

- Det er totalt uinteressant hva Morten Olsen mener. Jeg har ingenting med han å gjøre. At de velger å gå ut i media slik for stå for deres egen regning. Jeg fokuserer på meg selv og hva jeg kan gjøre bedre og hva Egil mener, sier Riise.

På spørsmål om hvem han ser på som Danmarks svake punkt svarer Fulham-spilleren diplomatisk:

- Jeg har alt for mye respekt overfor motstanderen til å gå ut med sånne ting, så det kommenterer jeg ikke.

Les også:

– Noe må være dårlig

Den danske avisen, godt støttet av den danske landslagssjefens sitater, mener Riise er svak fordi han har vært direkte involvert i tre av Norges fire baklengsmål i denne EM-kvalikken (se faktaboks).

«Mønstret er det samme, når hans svagheder udstilles - en kant runder ham eller slår et indlæg fladt tilbage ind i feltet væk fra de tårnhøje norske stoppere», skriver B.T.

Selv om Riise hevder han ikke bruker mye krefter på å irritere seg over kritikken, argumenterer han likevel for at avisen skyter skivebom.

- Jeg er den spilleren med flest involveringer i stort sett alle kamper og da må noen av involveringene være dårlig også. Men dette (kritikken) går ikke inn på meg. Jeg er såpass erfaren i dette gamet at sånt tull gidder jeg ikke å tenke på, sier venstrebacken som skal stoppe danskenes Dennis Rommedahl tirsdag.

Les videre:

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Bournemouth tok første stikk

  Et kontringsmål ga Bournemouth 1-0 og et overtak i semifinalen mot Brentford i opprykkskvalifiseringen til øverste nivå i engelsk fotball.

  Arnaut Danjuma scoret kontrollert i høyre hjørne med et lavt skudd i det 55. minutt.

  Returmøtet med Brentford spilles i Vest-London lørdag. Barnsley og Swansea er opp mot hverandre i den andre semifinalen. Opprykksfinalen går på Wembley lørdag 29. mai.

  Bournmouth-scoring
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Kroos mister spansk gullthriller

  Real Madrids midtbanestjerne Toni Kroos har fått påvist korona og må dermed stå over kommende helgs sesongavslutning i La Liga.

  Real er to poeng bak byrival Atlético Madrid på tabelltoppen før siste La Liga-runde.

  Atlético er sikret sin første serietittel siden 2014 om laget slår Valladolid på bortebane lørdag kveld. Ved poenglikhet forsvarer Real Madrid ligagullet på innbyrdes oppgjør.

  Toni Kroos
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Brann i kjempetrøbbel etter 0–4

  Magnus Wolff Eikrem sesongdebuterte fra start med stil, mens Ohi Omoijuanfo ble hattrickhelt for Molde. Etter 0–4-tap ser det bekmørkt ut for Brann.

  Brann slapp inn tre i begge de første kampene, og det ble enda verre borte mot Molde. Blåtrøyene viste gulltendenser og reiste seg etter 3–3 mot Tromsø.

  For Molde ble et forrykende kvarter i første omgang avgjørende. Vertene hadde ballen i nettet fire ganger, men bare tre av scoringene ble godkjent.

  – Vi klarer ikke å forsvare oss, tordnet Brann-trener Kåre Ingebrigtsen i pausen.

  Han har litt av hvert å jobbe med etter tre strake tap. Brann har åpnet sesongen katastrofalt, og i neste kamper venter Rosenborg og Bodø Glimt. For Molde venter Rosenborg og Vålerenga. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Brann
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Atlético snudde til viktig seier

  Atlético Madrid kom under mot Osasuna og så ut til å ha servert byrival Real Madrid ligagullet i spansk fotball. Men alt snudde i sluttminuttene.

  87 minutter var spilt da Luis Suárez satte inn 2–1-målet som sørget for at Atlético fortsatt er to poeng foran Real før det hele skal avgjøres i siste serierunde neste helg.

  Mens Real gjorde jobben med 1-0-seier over Athletic Bilbao på bortebane, måtte naboen virkelig kjempe for seieren i sin hjemmekamp mot Osasuna.

  Dermed har Atlético 83 poeng foran siste serierunde, mens Real Madrid har 81. Dersom lagene skulle ende på samme poengsum, vil tittelen gå til Real Madrid, ettersom de er foran byrivalen på innbyrdes oppgjør.

  Real tar imot Villarreal i siste runde, mens Atlético spiller borte mot Valladolid. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United