– Det er totalt uinteressant hva Morten Olsen mener

John Arne Riise slår tilbake mot kritikken fra den danske landslagssjefen.

John Arne Riise

«John Arne Riise har været Noregs svage led», skriver den danske avisen B.T. mandag.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Morten Olsen

Danmarks landslagssjef Morten Olsen.

Foto: SZLAVIK ANDREAS / AP

Mandag skrev den danske avisen B.T. at John Arne Riise, spilleren med tredje flest landskamper for Norge gjennom tidene, er Norges svakeste ledd.

- Det brukte jeg en halv kalori å tenke på og så var jeg ferdig med det, sier Riise når han blir konfrontert med saken i den danske avisen.

Les: Chat med Arne Scheie under kampen

Da han og landslaget mandag ettermiddag møtte pressen for siste gang før tirsdagens skjebnekamp i Parken flokket journalistene seg rundt han for å høre hvordan han synes det er å bli hengt ut i dansk presse.

Ordkrigen mellom Norge og Danmark har ikke vært like het som tidligere år, men mandag kom det altså et stikk fra den danske troppen til Norge.

- Vi er helt klar på hans (Riises) styrker og svakheter. Særlig i det siste, sier den danske landslagssjefen Morten Olsen til B.T.

Les også:

(Les videre under bildet.)

John Arne Riise

John Arne Riise var en populær mann på pressetreffet i København mandag ettermiddag.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Respekt

Faksimile, Berlingske

«John Arne Riise skal i dansk modvind» skriver Berlingske dagen før Norges kamp mot Danmark.

- Det er totalt uinteressant hva Morten Olsen mener. Jeg har ingenting med han å gjøre. At de velger å gå ut i media slik for stå for deres egen regning. Jeg fokuserer på meg selv og hva jeg kan gjøre bedre og hva Egil mener, sier Riise.

På spørsmål om hvem han ser på som Danmarks svake punkt svarer Fulham-spilleren diplomatisk:

- Jeg har alt for mye respekt overfor motstanderen til å gå ut med sånne ting, så det kommenterer jeg ikke.

Les også:

– Noe må være dårlig

Den danske avisen, godt støttet av den danske landslagssjefens sitater, mener Riise er svak fordi han har vært direkte involvert i tre av Norges fire baklengsmål i denne EM-kvalikken (se faktaboks).

«Mønstret er det samme, når hans svagheder udstilles - en kant runder ham eller slår et indlæg fladt tilbage ind i feltet væk fra de tårnhøje norske stoppere», skriver B.T.

Selv om Riise hevder han ikke bruker mye krefter på å irritere seg over kritikken, argumenterer han likevel for at avisen skyter skivebom.

- Jeg er den spilleren med flest involveringer i stort sett alle kamper og da må noen av involveringene være dårlig også. Men dette (kritikken) går ikke inn på meg. Jeg er såpass erfaren i dette gamet at sånt tull gidder jeg ikke å tenke på, sier venstrebacken som skal stoppe danskenes Dennis Rommedahl tirsdag.

Les videre:

Fotballnyheter