NRK Meny
Normal

Disse har bare spilt 40 minutter - til sammen

Det danske landslaget stiller trolig til kamp mot Norge med en angrepsrekke som nesten ikke har spilt seriekamper denne sesongen.

Dennis Rommedahl, Nicklas Bendtner, Nikolai Jørgensen

Dennis Rommedahl, Nicklas Bendtner og Nikolai Jørgensen har slitt med å få spilletid på klubblagene sine.

Foto: Scanpix

Morten Olsen

Landslagssjef Morten Olsen har mange spillere som ikke spiller på klubbene sine

Foto: GRAHAM STUART / Afp

Den danske landslagssjefen Morten Olsen har tydelig stor tro på angrepsrekken sin selv om de nesten ikke har spilt seriekamper for sine respektive klubber denne sesongen.

Til sammen har de tre offensive spillerne til det danske laget bare spilt 40 minutter denne høsten.

Danskenes store stjerne, Nicklas Bendtner, har ikke spilt noe for sin nye klubb Sunderland etter at låneavtalen fra Arsenal gikk i orden. I London-klubben hadde han bare spilt ti minutter i sesongens første kamper.

Bayer Leverkusen-spiller Nicolai Jørgensen har heller ikke spilt så mye klubbfotball denne sesongen. Det har bare blitt 30 minutter i løpet av de fire første rundene i Bundesligaen.

Les også: Chat med Arne Scheie under kampen

Dennis Rommedahl kommer trolig også til å spille mot Norge. 33-årigen må stole på sin store rutine ettersom han ikke har spilt et eneste minutt denne sesongen. Han ble fristilt fra Olympiakos forrige uke og har skrevet under en toårig kontrakt med Brøndby.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ajax-spilleren Christian Eriksen er faktisk den eneste av Olsens menn som kan si at han spiller fast i klubben sin. Han har i følge NIFS spilt 315 minutter i de fire seriekampene denne sesongen.

Uten kamper

Det er ikke bare i angrepet at danske-Olsen har spilleren som sliter med spilletid. Keeper Thomas Sørensen har så langt ikke fått spille for Stoke i Premier League, mens forsvarsspiller Lars Jacobsen ikke har funnet noen ny klubb etter at han ble fristilt av West Ham tidligere i sommer.

Spiller mye

Mohammed "Moa" Abdellaoue

Mohammed 'Moa' Abdellaoue opplever suksess både på klubb- og landslag.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

For Egil Olsens del har han før øyeblikket spillere som alle har fått prøve seg på klubblagenen sine denne sesongen. De aller fleste spiller stort sett fast på lagene sine.

Unntakene er midtbaneduoen Alexander Tettey og Henning Hauger som hovedsaklig har vært innbyttere på sine respektive lag.

Skulle Drillo velge å starte med, eller sette inn John Carew, er han den spilleren som har fått minst spilletid i sin nye klubb West Ham. I serien står han bare bokført med 24 minutters spilletid.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.