Disse har bare spilt 40 minutter - til sammen

Det danske landslaget stiller trolig til kamp mot Norge med en angrepsrekke som nesten ikke har spilt seriekamper denne sesongen.

Dennis Rommedahl, Nicklas Bendtner, Nikolai Jørgensen

Dennis Rommedahl, Nicklas Bendtner og Nikolai Jørgensen har slitt med å få spilletid på klubblagene sine.

Foto: Scanpix

Morten Olsen

Landslagssjef Morten Olsen har mange spillere som ikke spiller på klubbene sine

Foto: GRAHAM STUART / Afp

Den danske landslagssjefen Morten Olsen har tydelig stor tro på angrepsrekken sin selv om de nesten ikke har spilt seriekamper for sine respektive klubber denne sesongen.

Til sammen har de tre offensive spillerne til det danske laget bare spilt 40 minutter denne høsten.

Danskenes store stjerne, Nicklas Bendtner, har ikke spilt noe for sin nye klubb Sunderland etter at låneavtalen fra Arsenal gikk i orden. I London-klubben hadde han bare spilt ti minutter i sesongens første kamper.

Bayer Leverkusen-spiller Nicolai Jørgensen har heller ikke spilt så mye klubbfotball denne sesongen. Det har bare blitt 30 minutter i løpet av de fire første rundene i Bundesligaen.

Les også: Chat med Arne Scheie under kampen

Dennis Rommedahl kommer trolig også til å spille mot Norge. 33-årigen må stole på sin store rutine ettersom han ikke har spilt et eneste minutt denne sesongen. Han ble fristilt fra Olympiakos forrige uke og har skrevet under en toårig kontrakt med Brøndby.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ajax-spilleren Christian Eriksen er faktisk den eneste av Olsens menn som kan si at han spiller fast i klubben sin. Han har i følge NIFS spilt 315 minutter i de fire seriekampene denne sesongen.

Uten kamper

Det er ikke bare i angrepet at danske-Olsen har spilleren som sliter med spilletid. Keeper Thomas Sørensen har så langt ikke fått spille for Stoke i Premier League, mens forsvarsspiller Lars Jacobsen ikke har funnet noen ny klubb etter at han ble fristilt av West Ham tidligere i sommer.

Spiller mye

Mohammed "Moa" Abdellaoue

Mohammed 'Moa' Abdellaoue opplever suksess både på klubb- og landslag.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

For Egil Olsens del har han før øyeblikket spillere som alle har fått prøve seg på klubblagenen sine denne sesongen. De aller fleste spiller stort sett fast på lagene sine.

Unntakene er midtbaneduoen Alexander Tettey og Henning Hauger som hovedsaklig har vært innbyttere på sine respektive lag.

Skulle Drillo velge å starte med, eller sette inn John Carew, er han den spilleren som har fått minst spilletid i sin nye klubb West Ham. I serien står han bare bokført med 24 minutters spilletid.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Feiret gull med målfest

  Etter at Leipzig tapte mot Dortmund, var Bayern München ligamestere allerede før kveldens kamp mot Borussia Mönchengladbach. De valgte å feire med en heidundrende målfest.

  Til slutt sto det 6-0 i favør Tysklands desidert beste fotballag, som nå har vunnet gull ni sesonger på rad.

  Robert Lewandowski scoret tre av målene, og er oppe i vanvittige 39 mål på 27 kamper i Bundesliga så langt denne sesongen. Det er 14 mål mer enn nummer to på toppscorerlisten, Erling Braut Haaland.

  Det betyr at polakken kun er ett mål bak Gerd Müllers utrolige målrekord i Bundesliga. Müller ga seg ikke før han hadde 40 fulltreffere i 1971/72-sesongen. Lewandowaki har to kamper å gjøre det på.

  Bayern München
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Hele Odd-laget i karantene

  Søndagens eliteseriekamp mellom Odd og Sandefjord er utsatt på grunn av en positiv koronatest i Odd, melder NTB.

  «Hele laget i Odds Ballklubb er satt i karantene etter at en spiller har fått påvist Covid 19», opplyser klubben selv på sin hjemmeside.

  Kort tid før nyheten om positiv koronatest og utsettelse ble det kjent at Skien sammen med Bamble og Porsgrunn er satt under tiltaksnivå B. Ifølge Telemarksavisa ville ikke Odd kunne hatt publikum på arenaen om klubbens seriestart hadde gått som planlagt.

  Klubbens sportssjef Tore Andersen bekrefter overfor NTB at den koronapositive spilleren kjente på symptomer lørdag formiddag. Vedkommende er satt i isolasjon og følges opp av Odds medisinske apparat.

  – Det er kjedelig. Vi var klare og godt forberedt til kamp. Det er utrolig kjedelig når sånne ting dukker opp. Konsekvensene er så store, sier Andersen.

  Odds Ballklubb
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
 • Ni utbryterklubber får kjempebøter

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bestemt at ni av de tolv klubbene som ville bryte ut og danne en superliga slipper unna med bøter, melder NTB.

  Det er imidlertid ikke snakk om småpenger. Hver av klubbene må betale 15 millioner euro, altså nærmere 150 millioner kroner, som skal gå til gressrotfotballen i Europa.

  I tillegg ilegges de en bot som skal tilsvare fem prosent av inntektene etter én sesong med europacupkamper. Uefa legger til at de aksepterer unnskyldningen etter at de forsøkte å starte sin egen superliga. De ni klubbene har sagt ja til å være en del av Uefas turneringssystem framover.

  De risikere ytterligere bøter på opp til 150 millioner euro om de gjør nye forsøk på å bryte ut.

  Ifølge en pressemelding fra Uefa, har de ni klubbene akseptert disse betingelsene.

  Tre klubber risikerter imidlertid enda tøffere sanksjoner. Det gjelder klubbene Juventus, Barcelona og Real Madrid. Trioen har ikke gitt opp planene om en framtidig Super League i europeisk fotball. Saken mot disse klubbene sendes videre til Uefas disiplinærkomité.

  nZptWNhyI8s
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United