Nå er Riise Fulham-spiller

John Arne Riise har bestått den medisinske testen i Fulham, men en liten formalitet hindrer klubben fra å offentliggjøre overgangen.

-- --

John Arne Riise hadde sin første trening med Fulham tirsdag. Her er han under landslagssamling tidligere i år.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

NRK vet at John Arne Riise gjennomgikk den siste delen av den medisinske testen for Fulham tirsdag morgen.

Den bestod sunnmøringen og samme dag deltok han også på sin første trening med Premier League-klubben. Prisen ligger på rundt 20 millioner kroner.

Kontrakten skal allerede være underskrevet, men nordmannen blir tidligst fredag presentert som Fulham-spiller. Årsaken er at Riises gamle klubb, Roma, ikke har underskrevet et papir som bekrefter «en liten formalitet» som Riise selv sier til NRK.

Det er imidlertid ingen tvil om at nordmannen nå er tilbake i Premier League.

Ifølge John Arne Riise er alt i orden fra Fulhams side, men frem til den siste underskriften er klar får han ikke uttale seg om overgangen. Underskriften fra Roma kommer mest sannsynlig sent tirsdag kveld.

Tålmodighetsprøve

Tirsdagen ble en tålmodighetsprøve for 30-åringen som ventet i hele seks timer på den siste underskriften fra Roma. Han var hele tiden på Fulhams treningsfelt Motspur Park. Det meste av tiden brukte han til å spille biljard med lillebror Bjørn Helge Riise.

Nær Fulham i 2001

Riise var så godt som klar for Fulham også i 2001, men daværende Liverpool-manager Gérard Houllier snappet opp nordmannen rett foran nesa på London-klubben.

Riise var en lite populær mann i Fulham etter at overgangen gikk i vasken, og før et møte mellom Liverpool og Fulham i 2001 var han forberedt på buing fra motstanderlaget.

– Deler av Fulham-fansen kommer nok til å bue på meg hvis jeg spiller. Men det plager meg ikke, sa Riise til Liverpools nettsted den gang.

Lagkamerat med broren

I Fulham blir Riise klubbkamerat med lillebror Bjørn Helge og Brede Hangeland.

– Det blir travelt å høre kjeften gå fra begge to hele tiden, sa landslagskapteinen fleipende til NRK utenfor Fulhams treningsfelt mandag ettermiddag.

Les også:

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Video 76200a56-3617-4e6f-8dd0-2a529c3e8795.jpg

Dette sa Bjørn Helge Riise om brorens forhold til Fulham i går.

John Arne Riise gikk til Serie A-klubben Roma i 2008 og hadde egentlig ett år igjen av kontrakten.

Men med nye eiere i Italia ble det åpnet for salg av Riise, og etter lengre tids spekulasjoner ble det tirsdag bekreftet at han vender tilbake til England.

Tilbake til England

Før nordmannen kom til Roma, hadde Riise sju års fartstid fra Liverpool. Det endte med flere titler og til sammen 234 kamper for klubben.

Nå er altså Riise klar for comeback i Premier League, denne gang for London-klubben Fulham.

Fulham spiller sine hjemmekamper på Craven Cottage, og endte som nummer åtte i Premier League i 2010/11-sesongen. Manager er Martin Jol.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.