Hopp til innhold

Tysk Bundesliga 2022/23

  • Medier: Sancho nærmer seg retur til Borussia Dortmund

    Manchester United og Borussia Dortmund er i konkrete samtaler om en leieavtale for Jadon Sancho, melder Bild og Sky.

    Sancho har ikke spilt en kamp for Manchester United siden slutten av august. I etterkant uttalte manager Erik ten Hag at Sancho leverte for dårlig på trening, noe Sancho reagerte kraftig på.

    Siden den gang har han trent for seg selv, ifølge britiske medier. Tirsdag skriver Bild-journalist Christian Falk og tyske Sky at United og Dortmund er i konkrete samtaler om en leieavtale for vingen. En enighet skal være nær forestående.

    Bild hadde tidlig i desember opplysninger på at Dortmund var interessert i å hente tilbake 23-åringen.

    (NTB)

    Jadon Sancho
    Foto: LEONARDO MUNOZ / AFP
  • Union Berlin skriver historie – blir første Bundesliga-klubb med kvinnelig assistenttrener

    Den tidligere toppspilleren Marie-Louise Eta (32) blir den første kvinnelige assistenttreneren på herresiden av tysk toppfotball.

    Hun blir assistenttrener til den midlertidige hovedtreneren Marco Grote i mesterligaklubben Union Berlin. Det melder Bundesligaen på sin nettside.

    Grote tok over ansvaret i klubben etter at Urs Fischer mistet jobben onsdag, skriver NTB.

    Eta og Grote har fungert som trenerduo for klubbens U19-lag, og de overtar hovedansvaret i klubben fram til en ny fast løsning er på plass.

    Union Berlin har sliter i Bundesligaen med ni strake nederlag.

    Union Berlin
    Foto: Reuters
  • Tysk legende slakter Kane-kjøpet

    Den tidligere Bayern München-stjernen Steffan Effenberg fyrer løs mot klubbledelsen etter kjøpet av Harry Kane.

    Lørdag formiddag bekreftet Bayern og Tottenham Kane-overgangen. Den engelske landslagsspissen skal ha hatt en prislapp på 100 millioner euro pluss tilleggsutbetalinger, tilsvarende rundt 1,3 milliarder norske kroner.

    – Bare på grunn av sin alder, han har akkurat fylt 30, er han egentlig ikke verdt 100 millioner lenger, skriver den tidligere Tyskland-stjernen Effenberg i sin spalte for nyhetsportalen t-online.

    Harry Kanes kontrakt med Tottenham hadde kun varighet i ett år til. Da kunne han gått gratis til en ny arbeidsgiver.

    – Det viser behovet Bayern hadde og presset som forelå med tanke på å få inn en toppspiss. Det viser også at mange ting har gått galt tidligere, skriver Effenberg.

    Bayern solgte Robert Lewandowski til Barcelona i fjor og erstattet ham ikke. Klubben halte likevel i land en ny Bundesliga-tittel.

    Kane fikk sin debut for Bayern da klubben røk 0–3 for Leipzig i den tyske supercupen lørdag kveld.

    DFL Super Cup - Bayern Munich v RB Leipzig
    Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
  • Bekreftet: Harry Kane klar for Bayern München

    Overgangssagaen rundt Harry Kane er endelig over. Lørdag bekrefter Bayern München at de har signert den britiske stjernespissen.

    Samtidig tar Kane farvel med Tottenham i en video publisert på sosiale medier.

    – Det er vanskelig å sette ord på hvordan man skal si farvel til en klubb og supportere som har gjort så mye for meg i min karriere. Dere vil alltid være i mitt hjerte. Takk, Tottenham. Og takk til Tottenham-supporterne, skriver han.

    I videoen forteller han at han følte det var rett tidspunkt å bytte klubb.

    – Jeg ville ikke gå inn i sesongen med mye snakk om min usikre fremtid. Jeg tror det er viktig at manageren får ro til å jobbe med å få Tottenham opp rundt toppen av tabellen

    Kane har signert en kontrakt til juni 2027 og har fått tildelt draktnummer ni.

    Kane fikk sin Premier League-debut for «Spurs» i 2012-13-sesongen. Det tok to sesonger før han slo til for fullt. Han står med 213 ligamål for Tottenham. Det er 47 scoringer færre enn Alan Shearers PL-rekord.

    Harry Kane
    Foto: Bayern München
  • Sabitzer forlater Bayern til fordel for erkerivalen

    Den østerrikske midtbanespilleren Marcel Sabitzer forlater den tyske storklubben Bayern München og fortsetter karrieren hos rivalen Borussia Dortmund.

    Det bekrefter klubben på sine nettsider.

    29-åringen kom til München-laget fra Leipzig sommeren 2021. Forrige sesong spilte han imidlertid på lån hos Manchester United.

    «Marcel Sabitzer er en spiller med hjerte og lidenskap som alltid ga alt for FC Bayern. Vi vil takke ham for felles suksesser og ønsker ham alt godt for fremtiden.», sier administrerende direktør i Bayern München, Jan-Christian Dreesen.

    (NTB)

    Marcel Sabitzer
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal