NRK Meny
Normal

– Jeg var kun en tenåring sist, nå er jeg blitt voksen

Nå skal vi skape ny entusiasme i Vålerenga, sa Kjetil Rekdal da han ble presentert som klubbens nye trener tirsdag ettermiddag.

Kjetil Rekdal er ny VIF trener. Se litt av pressekonferansen her. Foto: Alem Zebic.

VIDEO: - Det er kortere vei til toppen nå enn sist jeg begynte, sa Rekdal under pressekonferansen.

– Det er spesielt. Det setter i gang mange følelser, innrømmet Rekdal.

Tirsdag ble det kjent at Kjetil Rekdal er tilbake som VIF-trener. Den tidligere Aalesund-treneren har signert en toårskontrakt for osloklubben.

– Skal skape ny entusiasme

Rekdal ble presentert på en pressekonferanse på Valle Hovin kl 17 i ettermiddag til tonene av den gamle rockelåten «Boys are back in town» av Thin Lizzy.

– Vi skal skape ny entusiasme, fortsatte treneren.

– Det er naturlig for meg å komme tilbake hit. Og jeg synes det er kjekt at mange synes det er fint at jeg kommer tilbake. Jeg var kun en tenåring sist, nå er jeg blitt voksen, sa Rekdal til latter fra pressekorpset.

Han varslet at han vil flytte fra Ålesund til Oslo i forbindelse med den nye trenerjobben.

– Det er mange myter rundt min person som jeg vil slå i hjel. Det er mange som tror jeg er sint og vanskelig hele tiden, sa han under pressekonferansen.

– Kortere vei til toppen

Rekdal går på sin andre periode som Vålerenga-trener etter at han også ledet klubben fra 2001 til midtveis i 2006-sesongen.

Rekdal tok Vålerenga opp fra 1. divisjon på første forsøk i sin forrige periode, før han vant cupen i 2002, tok seriesølv i 2004 og seriegull i 2005.

Saken fortsetter under video

Rekdak har ei historie i Vålerenga.

VIDEO: Rekdal og VIF i årene 2001-2006.

Fotballtreneren ville ikke snakke for mye om målsettinger under pressekonferansen, men var klar på at det måtte endringer til om klubben skulle kjempe om seriegull.

– Skal vi kjempe om gull så må en del ting skje. Det er mange talenter her som vi kan flytte opp. Vi står ikke på bar bakke. Det er kortere vei til toppen denne gangen. Forrige gang var vi i 1. divisjon, sa Rekdal.

Var ikke førstevalget

Vålerenga hadde i utgangspunktet Per-Mathias Høgmo som sitt førstevalg til å erstatte den ledige trenerjobben etter Martin Andresen.

Den tidligere Tromsø-treneren takket imidlertid nei til tilbudet, og til slutt satt klubben igjen med to kandidater: Kjetil Rekdal og Jan Jönsson.

Da Jönsson valgte å takke ja til trenertilbudet fra Aalesund mandag, var det i realiteten aldri tvil om at Rekdal skulle bli den neste VIF-treneren.

Styreleder Åge Petter Christiansen tilbakeviste at Rekdal ble ansatt etter press fra investorer. Blant disse er Tor Olav Trøim den tyngste.

– Kjetil hadde sittet her i dag uansett. Han er perfekt for oss, og han har overbevist oss i de samtalene vi har hatt. sa han.

– Den prosessen som har pågått før jeg ble invitert til bordet er uinteressant. Jeg vet at jeg har noe å komme med, sa Kjetil Rekdal.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.