Normal

Rekdal tilbake i Vålerenga: – Motivasjonen min er enorm

Kjetil Rekdal har signert en toårskontrakt som trener for Vålerenga.

Rekdal

Kjetil Rekdal er klar som Vålerenga-trener.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Jeg har aldri lagt skjul på at Vålerenga er klubben i mitt hjerte og nå jeg er veldig glad for å være tilbake, sier Kjetil Rekdal i en pressemelding.

Rekdal går på sin andre periode som Vålerenga-trener etter at han også ledet klubben fra 2001 til midtveis i 2006-sesongen.

– Motivasjonen min for å løfte Vålerenga til toppen av norsk fotball igjen, der klubben hører hjemme, er enorm. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne jobben, forteller han.

  • Kommenter: Hva synes du om at Rekdal er tilbake i Vålerenga?

Vant serien med Vålerenga

Rekdal tok Vålerenga opp fra 1. divisjon på første forsøk i sin forrige periode, før han vant cupen i 2002, tok seriesølv i 2004 og seriegull i 2005.

Rekdals forrige trenerjobb var i AaFK hvor han hentet to cupmesterskap (se faktaboks).

Han fikk imidlertid sparken i klubben i november i fjor, og mandag ble det klart at Jan Jönsson tar over roret i sunnmørsklubben.

Forventer nytt gull

Vålerenga hadde i utgangspunktet Per-Mathias Høgmo som sitt førstevalg til å erstatte den ledige trenerjobben etter Martin Andresen.

Den tidligere Tromsø-treneren takket imidlertid nei til tilbudet, og til slutt satt klubben igjen med to kandidater: Kjetil Rekdal og AaFKs nye trener Jönsson.

Rekdal er den nest mestvinnende treneren i Norge etter Nils Arne Eggen.

– Seriegull er det eneste vi kan forvente av ham. Han er en luring, og trolig en av Norges beste taktikere, sier Klanen-talsmann Christian Kjellsen til NRK.no.

Imponert over Rekdal

– Vi er veldig glade for å annonsere at Kjetil Rekdal skal lede oss i jubileums-sesongen 2013. Vi har landet en av Norges beste trenere og det er vi strålende fornøyde med, sier styreleder Åge Petter Christiansen.

– Kjetil imponerte oss veldig da vi hadde møter med han og overbeviste om at han var mannen vi ønsket å gå for, sier Christiansen.

Kjetil Rekdal vil bli presentert som ny Vålerenga-trener på en pressekonferanse i kantina i Vallhall arena kl. 17.00 i ettermiddag.

Fotballnyheter