Atlético-trener stormet banen etter Real-seier

Atlético Madrid var kun sekunder unna å vinne mesterligaen, og da Real Madrid klarte å snu finalen, kokte det over for trener Diego Simeone.

Simeone

RASENDE: Atlético-trener Diego Simeone stormet ut på banen etter å ha sett trofeet glippe i ekstraomgangene. Her konfronterer han Real-stopper Raphael Varane, som mot slutten sparket ballen mot Atlético-benken.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Finale

MESTERE: Iker Casillas og Real Madrid kunne til slutt løfte verdens gjeveste klubbtrofé.

Foto: Daniel Ochoa de Olza / Ap
Ronaldo

VISTE MUSKLER: Cristiano Ronaldo satte inn 4-1.

Foto: FRANCISCO LEONG / Afp

Simeone hadde vist misnøye mot dommeren flere ganger etter at Real Madrid og Sergio Ramos forlenget finalen tre minutter på overtid.

Simeone var tydelig oppgitt over det var lagt til fem minutter, og treneren protesterte også på det tillagte minuttet i første ekstraomgang.

Og da finalen i praksis var avgjort, kokte det ordentlig over for Simeone. Real Madrid-stopper Raphael Varane sparket ballen mot Atlético-benken, og treneren svarte med å oppsøke stopperen midt på banen.

Dommeren valgte å belønne Varane med gult kort, og til slutt ble Simeone geleidet av banen.

– Jeg skjønner at han reagerer der. Det er unødvendig av Varane, og det har bygd seg opp mye frustrasjon hos Simeone, sa tidligere landslagsspiller Rune Bratseth i Viasat-studioet.

 • Se bildene fra mesterligafinalen nederst i saken!

Bale-scoring

Etter å ha reddet håpet på overtid, var det Real Madrid som hadde mest krefter i ekstraomgangene.

Gareth Bale, som i fjor sommer ble verdens dyreste spiller, skulle til slutt gi hvittrøyene ordentlig valuta for pengene.

Lynvingen orket å ta det tunge løpet i det 110. minutt, og da Ángel di Maria tvang frem en kjemperedning fra Thibaut Courtois, rakk Bale frem og stanget inn matchvinnermålet.

– Utrolig, hva kan jeg si? Dette var vårt mål helt fra sesongens begynnelse. Det var vanskelig, men jeg synes vi fortjente det, sa manager Carlo Ancelotti etter kampen.

Bale-målet tok fullstendig pusten fra Atlético, og åtte minutter senere satte Marcelo inn spikeren. Til slutt fikk Cristiano Ronaldo æren av å sette inn det fjerde målet fra straffemerket.

Dermed pyntet Ronaldo på sin egen målrekord, og han endte altså opp med 17 mål i årets mesterliga.

Fikk uttelling tre minutter på overtid

Casillas

OVERLYKKELIG: Iker Casillas (t.h.) omfavnet og kysset Sergio Ramos etter utligningen. Keeperen var nok særlig lettet etter å ha tabbet seg ut i 1.-omgang.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Det var lenge jevnspilt og likt fordelt med sjanser i finalen, men på tampen av ordinær tid fikk Real Madrid et enormt overtak i jakten på utligning.

Cristiano Ronaldo, Ángel di María og Gareth Bale pepret Atlético-målet, og tre minutter på overtid eksploderte den hvite delen av Luz stadion.

Sergio Ramos, som hadde scoret fem mål på de seks siste kampene, var igjen sterkest i feltet. Corneren fra Luka Modric fant midtstopperen, som klarte å lure inn ballen ved stolperoten.

– Det er bare helt fantastisk. Vi er overlykkelige. Scoringen var ikke bare et mål av meg, men av oss alle. Vi fortjente dette. Vi er veldig, veldig glade, sa Ramos etter kampslutt.

Atlético-trener Diego Simeone var altså tydelig frustrert over at dommeren la til fem minutter, og han fikk støtte av Viasat-ekspert André Bergdølmo.

Store sjanser

Bale

BOM, BOM, BOM: Gareth Bale hadde ikke fininnstilt sikte til mesterligafinalen.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Det kokte i Lisboa allerede før kampstart, og finalistene ble jaget til start av over 60.000 høylytte supportere, og det var ekstra mye på spill for de store byrivalene.

Særlig for storebror Real Madrid, som jaget sitt tiende mesterligatrofé.

Lynvingen Gareth Bale kom også til kampens første store mulighet etter 33 minutter, da waliseren snappet opp en tversoverpasning fra Tiago.

Men etter å fått med seg ballen inn i feltet, ble avslutningen noen centimetere for upresis. Gareth Bale hadde også flere gode muligheter i 2.-omgang, men hverken Bale eller Ronaldo klarte ikke å overliste Courtois i ordinær tid.

Casillas-brøler

Det tok knappe tre minutter fra den store Bale-sjansen til det smalt i den andre enden. Atlético, som nesten alltid er farlige fra faste situasjoner, utnyttet nok et hjørnespark.

Varane klarte imidlertid å klarere, men ballen ble headet inn igjen. Da forsøkte Iker Casillas å rydde opp i feltet, men spanjolen var sjanseløs på å nå ut i tide.

Diego Godíns heading dalte over sisteskansen og spratt over målstreken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Casillas

PÅ HALVDISTANSE: Her har Iker Casillas for lengst løpt ut for å ta ballen, men spanjolen var aldri i nærheten. I stedet dalte ballen ned bak ham, og keeperen rakk akkurat ikke tilbake i tide.

Foto: PAUL HANNA / Reuters

Costa måtte ut etter ni minutter

Den gode kampen fra Atlético kom til tross for at de fikk en verst tenkelig start i Lisboa: Storscorer Diego Costa, som var usikker helt frem til kampstart, måtte kaste inn håndkle allerede etter ni minutter.

Playmaker Arda Turan rakk aldri å bli klar til finalen.

Erstatteren Adrián Lopez og Atlético Madrid hadde tidligere vist at de klarer seg uten de største stjernene, men lørdag ble det altså bare nesten for Madrid-laget.

– Dette er et hardt slag. Vi var to minutter fra å bli mester også av Europa, sa en gråtkvalt David Montero.

Slik stilte finalistene:

Real Madrid (4-3-3): Iker Casillas – Dani Carvajal, Sergio Ramos, Raphaël Varane, Fábio Coentrão – Sami Khedira, Luka Modric, Angel di Maria – Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo.

Atlético Madrid (4-4-1-1): Thibaut Courtois – Juanfran, Diego Godín, Miranda, Filipe Luis – Koke, Gabi, Tiago, Raul Garcia – David Villa – Diego Costa.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Stam fikk sparken i MLS-klubb

  Den tidligere fotballstjernen Jaap Stam er ferdig som hovedtrener i FC Cincinnati, melder NTB.

  Han har vært i jobben siden mai 2020, men med 20 poeng på 25 kamper og nest siste plass fikk klubbledelsen nok.

  Som spiller var Stam innom Manchester United, PSV, Lazio, Milan og Ajax. Han har også vært trener i Feyenoord, Reading og inntil nå FC Cincinnati.

  Soccer Feyenoord Stam
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Ingen straff for superligaklubbene

  Real Madrid, Barcelona og Juventus blir ikke straffet av Uefa for medvirkningen i superligaprosjektet inntil videre. De ni andre klubbene slipper også bøter, skriver NTB.

  I en pressemelding fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) sent mandag kveld kommer det fram at den juridiske prosessen som ble satt i gang, og deretter satt på pause i juni, nå blir annullert. (©NTB)

  UEFA Super League
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Karantene-krøll for flere spillere

  Argentina har tatt ut tre Premier League-spillere i sin nyeste landslagstropp. Aston Villas Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso og Cristian Romero (begge Tottenham) er tatt ut til VM-kvalifiseringskampene mot Paraguay, Uruguay og Peru, men alle som ankommer Argentina fra Storbritannia må være i karantene i ti dager.

  Det kan bety nye kaos-scener, som da Brasil-Argentina ble avbrutt 5. september. Årsaken var at brasilianske myndigheter mente Argentina brøt karantenereglene.

  Covid-bråk Brasil-Argentina
  Foto: Andre Penner / AP
 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen norske tilskuere i Tyrkia

  Norges bortekamp mot Tyrkia 8. oktober blir uten bortesupportere, skriver Norges Fotballforbund (NFF) på sine hjemmesider. De skriver at tyrkiske myndigheter ikke tillater norske supportere på kampen.

  Tre dager senere skal Norge møte Montenegro hjemme på Ullevaal stadion. Der forventer forbundet 25.000 tilskuere, melder NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo