NRK Meny
Normal

Real Madrid ryddet vei for Mourinho

Real Madrid sparket onsdag sin trener Manuel Pellegrini, og vil ansette Jose Mourinho straks klubben er blitt enig med Inter om vederlag.

Jose Mourinho
Foto: STRINGER/ITALY / Reuters

Det offentliggjorde klubben etter sitt styremøte onsdag kveld.

- Vi er overbevist om at vi trenger nye impulser, og vi er overbevist om at Jose Mourinho er rett mann for oss de kommende åra, sa Reals president Florentino Perez.

- Vi vil ha den som er best både ute på treningsfeltet og på benken under kampene. Vi vil ha den beste manageren i bransjen, la han til.

Perez sa at Mourinho offisielt blir ansatt straks Real har kommet til enighet med Inter om kompensasjon. Mourinhos kontrakt med Inter går fram til 2012, og det vil trolig koste Real Madrid rundt 16 millioner euro å løse ham ut nå.

Mourinho selv er på ferie, men "vil melde seg på jobb i Spania etterpå".

- Jeg er på ferie, og etterpå skal jeg jobbe i Spania. Det er ikke ordnet opp med Inter, men det vil ikke noe problem, sa mannen som førte Inter til tre titler denne sesongen.

På spørsmål om han vurderer å fortsette i sin gamle jobb, svarer han:

- Det er umulig for meg å fortsette i Inter.

Fra England til Inter?

Samtidig går spekulasjonene om hvem som overtar mesterligavinnerne Inter. Ifølge de italienske avisene Gazzatta dello Sport og Corriere dello Sport er Englands landslagssjef Fabio Capello favoritt. Han skal være lovet 800 mill kroner til spillerkjøp hvis han går til Inter etter sommerens VM.

Capello var høyaktuell for Inter også sommeren 2006, men dommerkorrupsjonskandalen i italiensk fotball på den tid ødela ansettelsen.

Også Guus Hiddink er framme i spekulasjonene.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.