Rasende Mourinho oppsøkte dommerteamet i garasjen: – En jævla skam

Det ble ordentlig intenst da Sevilla slo Roma på straffer i Europaliga-finalen. Etterpå fulgte Roma-trener José Mourinho opp med å skjelle ut dommerne.

Europa League - Final - Sevilla v AS Roma

I FYR OG FLAMME: José Mourinho var høyt og lavt og inn og ut av teknisk sone i finalen. Også etter kampen oppsøkte han dommerteamet til Anthony Taylor (t.h.).

Mourinho hisset seg kraftig opp flere ganger underveis i kampen, og Roma-treneren viste flere ganger i kampen at han ikke var særlig fornøyd med dommeravgjørelsene

Men han var ikke ferdig da dommeren blåste i fløyta – for det ble opphetet også i parkeringskjelleren etter kamp.

I en video, publisert av blant annet italienske Corriere dello Sport, ser man Mourinho gå mot en bil før han begynner å kjefte. Ifølge flere italienske medier er det dommerteamet som står der.

– Det er en jævla skam, mann, gjentar Mourinho to ganger på engelsk.

OPPHETET: Mourinho gestikulerer til Taylor underveis i kampen.

Ifølge Gazzetta dello Sport er også dommersjefen i UEFA borte og prøver å snakke med Mourinho og gir han en klem, men da svarte han bare «du var enig med dem» ifølge avisen.

Mourinho sa deretter flere ting, denne gangen på italiensk, før han snudde og gikk mot spillerbussen.

Temperaturen fra kampen hadde med andre ord ikke senket seg.

– Sjukt å se på

På stillingen 1-1 åpnet kampen seg mer og mer opp, og Roma-spillerne brukte nesten enhver anledning til å legge press på dommerteamet.

Gang på gang flokket Roma-spillerne seg rundt dommer Anthony Taylor, og Roma-benken hengte seg på.

Roma

Det ble en travel kveld for Anthony Taylor og dommerteamet.

Roma

Roma

Roma

I det 65. minutt protesterte Roma igjen voldsomt da Sevillas Ivan Rakitic felte Zeki Celik og fikk gult kort.

Det er sjukt å se på. Det er meget spesielt å se hvordan Roma holder på i absolutt alle situasjoner, utbrøt Viaplay-kommentator Andreas Toft.

Mot tampen av 2.-omgang fikk en i Romas støtteapparat gult kort for nye protester. Det samme fikk Sevillas Rafa Mir i 1.-omgang da han protesterte på at 1-0-scoringen ble stående.

At ikke flere på Roma-benken har fått kort, er egentlig helt utrolig, kommenterte Toft mot slutten av kampen.

NRKs fotballskribent Thore Haugstad er imidlertid ikke overrasket over Roma-oppførselen. Han påpeker at Roma har vist samme takter over lengre tid.

– Det er ganske ekstremt, sier Haugstad.

José Mourinho

FREMPÅ: José Mourinho og Roma var raske til å klage på dommeravgjørelsene.

– Mourinho er ekstrem på alle detaljer som kan vippe kampen i hans favør. Han tenker ingenting på hva andre tenker – alt handler bare om at han vil vinne, sier Haugstad.

Haugstad tror Mourinho åpenbart har sett en effekt av å legge press på dommerteamet.

Hver gang dommeren gjør noe mot Roma, må han tåle 4-5 spillere i ansiktet. Han (dommeren) får mindre pes hvis han gir et frispark til ham enn til motstanderen, uten at det var tilfelle i kveld, sier Haugstad.

– Hodemist

Paulo Dybala kjempet mot klokka for å bli spilleklar til finalen, og argentineren skulle «selvsagt» få en av hovedrollene.

Etter 35 minutter ble han spilt gjennom av Gianluca Mancini, og han gjorde ingen feil alene med Bonou. Sevilla-spillerne mente imidlertid at Ivan Rakitic burde hatt frispark da Bryan Cristante tok fra ham ballen noen sekunder tidligere, men målet ble stående.

Det fikk det til å gå en kule varmt hos Sevilla, og da pådro Rafa Mir seg gult kort for protester fra benken.

Mot tampen av ekstraomgangene ble det også ampert mellom benkene da Nemanja Matic ble liggende nede. Da Sevilla reagerte kraftig, stormet Mourinho til for å signalisere at Matic måtte byttes ut.

Det hele endte med en klem – og gult kort til portugiseren.

Uten at det ble siste gang det kokte.

Det er helt fullstendig hodemist der nede gang på gang på gang, oppsummerte Viaplay-ekspert Tor Ole Skullerud.

Ekspertkollega Lars Tjærnås var heller ikke videre imponert over oppførselen.

Unnskyld meg, men jeg synes det er ufyselig det som skjer på den benken, sa Tjærnås i studio før straffesparkkonkurransen.

Gianluca Mancini, som stod bak Romas selvmål, fikk en ordentlig marerittkveld da han misset Romas andre straffespark. Da Roger Ibanez fulgte opp med en ny bom, var det ingen vei tilbake for Mourinhos menn.

Gonzalo Montiel bommet først, men han fikk en ny sjanse til å avgjøre da Rui Patrico var for tidlig ute fra streken. På sjanse nummer to gjorde Montiel ingen feil.

Argentineren sikret dermed Sevillas femte Europaliga-tittel på de ti siste sesongene.

Sevilla

AVGJØRELSEN: Her har Gonzalo Montiel akkurat overlistet Roma-keeper Rui Patrico.

• Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
  • Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud

Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5-2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.

– Det er helt magisk. Man går rundt med frysninger hele matchen egentlig. Nei, det er helt magisk, spesielt som Vålerenga-gutt, sier Karterud til TV 2.

Onsdagens resultat på et fullsatt Jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør.

Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter Karteruds første scoring for kvelden.

Karteruds andre mål sendte Vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og Alex Dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere.

På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva».

– Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden.

Dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering.

Nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte Karterud hat tricket i sluttsekundene.

Den første finalekampen vant Storhamar 5-1. Lagene møtes igjen på Hamar fredag.

Storhamar tok sist NM-pokalen i 2018, mens Vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (NTB)

Jørgen Karterud jubler for mål i 2. NM-finale mot Storhamar
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.