RBK vant i Stavanger

En scoring av Steffen Iversen gav Rosenborg seieren over Viking i Stavanger.

RBK jubler for scoring
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Både Rosenborg og Viking måtte vinne for å ikke være hektet av i medaljekampen. Nervene stod i helspenn før avspark på Viking Stadion.

Og det ble en jevn kamp i det strålende sommerværet i Stavanger. Begge lag hadde sine målsjanser, men kun Rosenborg klarte og score. Trønderne vant til slutt 1-0.

NRKsport.no fulgte kampen

Godt spill

Begge de respektive lagene har levert spill med vekslende kvalitet denne sesongen. Men i de første førtifem minuttene i dagens kamp var begge opp mot sitt årsbeste denne sesongen. Høyt tempo og pasninger som satt som de skulle supplert med store målsjanser var fasit før pause.

Viking hadde to skudd i stolpen, men hadde definitivt ikke marginene på sin side. Det hadde derimot gjestene fra Trondheim.

Etter en god Rosenborg-periode kom Marek Sapara i stor fart på høyrekanten. Slovaken legger inn til Steffen Iversen som skyter ballen i mål via tåa til Andre Danielsen.

Farlig på dødball

Viking sliter med angrepsspillet sitt. I pausen byttet de inn sin tidligere toppscorer, Peter Ijeh, for å få fart på sakene.

Peter Ijeh har slitt med å finne formen denne sesongen og det kom tydelig fram i dagens kamp. Bortsett fra en heading, som han burde ha satt i mål, var Ijeh helt ufarlig mot det solide midtforsvaret til RBK.

Unggutten Andreas Nordvik og den mer rutinerte Alejandro Lago var solide hele kampen og gjorde det lett for tippeligadebutant, Aleksander Lund Hansen i RBK-buret.

Men Viking var giftige i én fase av kampen, nemlig på dødballer. Hjemmelaget hadde flere hjørnespark og frispark hvor de var farlig frempå, men det ble bare nesten for ”siddisene”.

Fotballnyheter