NRK Meny
Normal

Diskerud og Elyounoussi klare for Rosenborg

Gulljaktende Rosenborg har sikret seg to av norsk fotballs største profiler, Mikkel Diskerud og Tarik Elyounoussi.

m

Mikkel Diskerud og Tarik Elyounoussi ble presentert under Ronseborgs europaligamøte mot Servette.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi går fra Fredrikstad til Rosenborg for åtte millioner kroner.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Både FFK-spiller Tarik Elyounoussi og tidligere Stabæk-spiller Mikkel Diskerud har signert for Rosenborg, bekrefter rbk.no.

Diskerud har signert en kort kontrakt med trønderne for resten av sesongen.

– Dette føles litt spesielt. Rosenborg er laget det har smakt aller best for meg å slå i min karriere. Slik tror jeg det er for mange siden Rosenborg er det beste laget i Norge og har vært det i flere tiår. Det vil bli en ære å spille for klubben som alle ønsker å vippe av pinnen, sier «Mix» til rbk.no.

Ønsket langtidskontrakt

Diskerud har trent med RBK de siste dagene. Sportslig leder Erik Hoftun sier klubben skulle ønske kontrakten strakk seg lengre.

– Mix ville ha en avtale ut året for å bli kjent med Rosenborg og kjenne på det å være RBK-spiller. Vi håper selvfølgelig at dette skal føre til et lengre ekteskap og har også avtalt et tidspunkt hvor vi skal diskutere en eventuell lengre avtale, sier han.

21 år gamle Diskerud har 100 kamper for Stabæk og avsluttet 1. august et utlånsopphold i belgiske Gent. Han blir gjenforent med RBK-trener Jan Jönsson, som i en periode var hans trener i Stabæk.

Gull i sikte

Elyounoussi har skrevet en kontrakt som strekker seg til 2015. Ifølge Adresseavisen har RBK betalt åtte millioner for å få ham fra Fredrikstad.

Han fikk et tilbud fra Serie A og Pescara, men valgte å si nei til et proffeventyr i Italia.

– De kom med et veldig godt tilbud og det fristet med utlandet, men magefølelsen min sa at det ikke var riktig for meg, forklarer han til klubbens hjemmeside.

Rosenborg kjemper helt i toppen av eliteserien og har gull i sikte.

Når Rosenborg kom på banen med sitt sportlige tilbud virket det veldig seriøst. I tillegg har klubben hentet flere spillere i det siste, og det ser ut til at Rosenborg har noe på gang. Og det vil jeg gjerne være med på, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.