NRK Meny
Normal

PR-ekspert: - Eggen fremstår som «Komiske Ali»

Nils Arne Eggens fortsetter å stå fast på sitt forsvar av Anthony Annan. Det overrasker flere PR-eksperter.

Nils Arne Eggen og Mohammed Saeed al-Sahhaf

PR-ekspert mener Nils Arne Eggen oppfører seg tullete og sammenligner han med Iraks tidligere informasjonsminister Mohammed Saeed al-Sahhaf, bedre kjent som 'komiske Ali'

- Dette er ikke lenger en Annan-sak, men en Eggen-sak. Eggen gjør saken større enn den er, og fremstår som «Komiske Ali» som vi kjenner fra Irak-krigen. Han skulle lagt seg flat med en gang, og ikke forsvare Annan slik, sier kommunikasjonsrådgiver Petter Halvorsen i Geelmuyden Kiese.

I seriefinalen mellom Vålerenga og Rosenborg søndag oppsto det knuffing mellom spillerne som sto utenfor 16-meteren og ventet på at Steffen Iversen skulle ta straffespark. Situasjonen endte med at Anthony Annan og Freddy dos Santos fikk hvert sitt gule kort.

Hva synes du om Nils Arne Eggens oppførsel? Diskutér nederst i saken eller på Nrk Sports facebook-side!

Etter kampen kom det frem at Annan i den aktuelle situasjonen hadde kløpet Vålerengas André Muri i rumpa og i hans enda edlere deler. Annan uttalte at dette var noe han gjorde for å holde balansen , og fikk støtte av trener Nils Arne Eggen.

Petter Halvorsen

Kommunikasjonsrådgiver Petter Halvorsen i Geelmuyden Kiese sammenligner Eggen med 'komiske Ali'.

Foto: NRK

Eggen står på sitt

I går gikk Eggen enda lengre i sitt forsvar av sin egen midtbanekriger.

- Jeg bare minner om at Anthony er mørk. Og jeg sier ikke mer. Jeg skal beskytte ham - og selvfølgelig, og det sier han selv også, skal han prøve å kontrollere temperamentet sitt. Men det er ikke så lett når man blir provosert så mye som han blir. Han er en god fotballspiller først og fremst, sa Eggen til TV 2.

Også tirsdag står Eggen fast på sine uttalelser, men presiserer overfor TV 2 at dette ikke handler om Vålerenga spesielt.

- Jeg står for det jeg har sagt i media. Hvis RBK-ledelsen mener noe annet så får de gjøre det. Jeg er en del av ledelsen selv og står for det jeg sier, sier han til TV 2 Sporten.

- Ikke rasistisk ment

På tross av stadig nye TV-bilder som viser at Annan også kløp Muri i skrittet, har Eggen stått ved Annans side. Det er dette forsvaret som får Halvorsen til å trekke sammenlikningen til «Komiske Ali», den irakiske informasjonsministeren som under invasjonen av Irak i 2003 fortsatte å benekte at USA var på vei inn mot hovedstaden – på tross av en rekke TV-bilder som tydet på det stikk motsatte.

- Jeg skjønner at det koker når det skjer. Men at Eggen ikke legger seg flat dagen etter, er helt forkastelig. Det er rart at ikke rådgiverne hans forteller ham dette. Og at han drar inn rasisme, er helt patetisk.

Eggen på sin side hevder tirsdag at uttalelsen ikke var ment rasistisk.

- Hvis det er blitt antydet at jeg har ment at det er kommet noe rasistisk fra Vålerenga, så beklager jeg det. For det er ikke tilfellet, sier Eggen til TV2.

Seniorrådgiver Haakon B. Schrøder i PR-byrået Playground reagerer også på Eggens opptreden de siste dagene.

- At Eggen i kampens hete prøver å forsvare Annan kan jeg ha en viss forståelse for. Men at det skal gå flere dager og at Eggen er like blind, det har jeg vanskeligheter med å se, sier han.

Også tidligere Rosenborg-spiller Bent Skammelsrud mener Eggen gjør situasjonen unødvendig komplisert.

- Når du ser på TV hva som skjer ville det vært veldig greit å beklage hendelsen slik at du blir ferdig med saken. Når du i stedet tar en diskusjon og er forbannet på at spørsmålet i det hele tatt stilles, mener jeg du tuller deg inn i en sak som kunne vært avsluttet på et kvarter, sa Bent Skammelsrud til NRK mandag.

Video: Fotball-Norge reagerer på Eggens oppførsel

Video Kritikk til Eggen

Ikke langvarig omdømme-skade

Schrøder er ikke i tvil om at det PR-messig riktigste Eggen kunne gjøre, ville være å legge seg paddeflat.

- Jeg synes Eggen er litt ute av form. Nå er det slik at kollegaer og tidligere spillere i Rosenborg ser litt beskjemmet ut når de snakker om dette. Dette vil de ikke være bekjent av.

- Men det er bare på kort sikt det vil skade Eggens omdømme. På lang sikt vil han stå igjen som en bauta sammen med Egil «Drillo» Olsen.

Også reklame- og kommunikasjonsekspert Kjetil Try er skeptisk til Eggens håndtering av saken.

- Det er helt opplagt at Eggen har gått for langt. Det virker uklokt å forsvare spilleren i så stor grad. Samtidig er dette Nils Arne Eggen på godt og ondt. Det er taktisk uklokt av ham, men noe av hans storhet er at han er menneskelig. Jeg har aldri sett ham legge seg flat, sier Try.

Hva synes du om Nils Arne Eggens oppførsel? Diskutér her!


Fotballnyheter