NRK Meny
Normal

Fredrikstad stjal poeng

Tarik Elyounoussi sørget for at Fredrikstad fikk med seg ett poeng fra bortekampen mot Rosenborg.

Tarik Elyounoussi
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Miika Koppinen headet Rosenborg i ledelsen etter 37 minutter.

Rosenborg rundspilte til tider Fredrikstad på Lerkendal. Men en fantastisk Rami Shaaban sørget for poengran i en sjanserik og underholdende fotballkamp.

Poengran

Hjemmelaget var det klart beste laget og produserte innlegg på løpende bånd gjennom hele kampen. Særlig var innleggene fra Marek Sapara og Mikael Dorsin av internasjonal kvalitet, men uten at Rosenborgs angripere klarte å omsette sjansene i tellende resultat. Gjestenes keeper Rami Shaaban må få noe av æren for dette, men det var også merkelig folketomt inne i boksen til tider.

Savnet Iversen

At Steffen Iversen er sentral for Rosenborgs angrepspill er ingen hemmelighet, men i dagens kamp var savnet enormt. Erstatter Yssouf Kone var nesten usynlig, og de gangene sjansene bød seg virket han klønete og overivrig. Men nesten hele laget må ta skylden for at det ble med Miika Koppinens ene mål på de tolv klare målsjansen de skapte. For dette var vikelig de brente sjansers kamp for seriefavoritten.

Strålende Shaaban

Fredrikstad hadde mer enn nok med å forsvare seg gjennom nesten hele kampen. Og hadde det ikke vært for en Rami Shaaban i verdensklasse kunne det blitt stygt for østfoldlaget. Men etter 62 minutter dukket Tarik Elyounoussi opp på en kontring, rundet Lars Hirschfeld og satte ballen i det åpne målet. Målet kom på Fredrikstads andre, og siste sjanse i kampen.

 

 

Rosenborgs Miika Koppinen header inn 1-0 scoringen .

Rosenborgs Miika Koppinen header inn 1-0 scoringen .

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.