Pogba fikk to gule på ett minutt da Spania slo Frankrike

Frankrike måtte avslutte kampen med ti mann etter at Paul Pogba pådro seg to gule kort på ett minutt. Da ble det for tøft å snu Spanias 1-0-ledelse og VM-kvalifiseringskampen var tapt for franskmennene.

Paul Pogba

Paul Pogba var særdeles lite fornøyd og klappet ironisk til dommeren da han fikk sitt andre gule kort for kampen. De franske spillerne protesterte, men Viktor Kassai var sikker i sin sak og sendte 20-åringen i garderoben.

Foto: THOMAS COEX /FRANCK FIFE / AFP PHOTO

Franck Ribery

Franck Ribery kom til flere gode muligheter, men måtte gang på gang rive seg i håret over Victor Valdes' glitrende redninger i det spanske målet.

Foto: FRANCK FIFE / Afp
Pedro og Lloris

Pedro rullet seg inn i mål etter avslutningen som sendte Spania opp i 1-0-ledelse. Scoringen holdt til seier for Spania.

Foto: THOMAS COEX / Afp

Det første gule kortet kom etter en hodeduell med Xabi Alonso. Pogba hoppet så høyt at han plasserte kneet sitt - riktignok med bøyd ben - i nakken på spanjolen.

Under ett minutt etter gikk han inn i en takling på Xavi med knottene først, og fikk sitt andre gule kort for kampen. Både Pogba og hans medspillere protesterte, men dommeren viste ingen nåde.

Dermed var det over og ut for 20-åringen i hans andre landskamp, spilleren som av blant andre Manchester United-manager Sir Alex Ferguson spås en stor fotballkarriere.

Pedro matchvinner

På dette tidspunktet hadde Spania en 1-0-ledelse i Frankrike. Pedro var målscorer.

Pedros nettkjenning kom etter et hardt, lavt innlegg fra Nacho Monreal. Hugo Lloris i det franske målet kjempet desperat for å unngå baklengs, men ballen traff ham dels i ansiktet og dels på skulderen, og spratt videre mot nettmaskene.

Frankrike hadde store muligheter i kampens siste ti minutter, men en god Victor Valdes i Spanias mål vartet opp med den ene gode redningen etter den andre og holdt buret rent for spanjolene.

Spania på tabelltopp

Frankrike ledet gruppen før tirsdagens kamp, men kveldens resultat fører Spania på topp av tabellen i VM-kvalifiseringsgruppe I.

Spania leder ett poeng foran Frankrike, og er dermed i rute til å sikre direktekvalifisering til fotball-VM i Brasil tross det overraskende uavgjortresultatet mot Finland fredag.

Både Spania og Frankrike har igjen tre kamper av kvalifiseringsspillet. Finland og Hviterussland møtes til to kamper i juni. De siste kampene spilles i september og oktober. Siste lag i gruppen er Georgia.

Fotballnyheter