NRK Meny
Normal

– Vi var tolv mann her i dag

Jakob Orlov ble den store helten da Brann slo Aalesund. Etter kampen hyllet den svenske spissen de over 13.000 supporterne på tribunen.

Jakob Orlov

Jakob Orlov feirer etter å ha scoret mot Aalesund.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi var tolv mann her i dag med dette publikummet, det var herlig.

Det sa Jakob Orlov til TV2 etter å ha blitt den store helten i Bergen fredag kveld. Over tretten tusen tilskuere var på plass på Brann Stadion, og fra første spark på ballen hadde de rødkledde fra Bergen et jubelbrøl i ryggen.

Brann stanget og stanget, og hadde i løpet av de første 80 minuttene både skudd i stanga og fikk et mål annulert.

Men så tok Orlov ansvar. Han smalt ballen i krysset åtte minutter før slutt, og tente samtidig et litet håp hos sulteforede Brann-supportere. Bergenserne er nå tre poeng bak Bodø/Glimt på kvalikplass.

Orlov tok likevel ikke av etter seieren.

– Vi må ikke være for høyt oppe, vi må komme oss ned på jorda igjen. Men vi ta med oss at vi spiller bra fotball i dag, sa Orlov.

Lettet Norling

Det var den første hjemmeseieren for Brann på over tre måneder.

– Det var lenge siden sist, så det var herlig. Målet kom i grevens tid, men jeg føler det var en velfortjent seier, sa Brann-trener Rikard Norling.

Hans trenerkollega og landsmann Jan Jönsson var enig.

– Det var fortjent. De kunne tatt seks poeng på de to siste kampene, så de fortjener litt flaks, og det var ikke flaks heller. Vi var ikke gode nok i dag, sa Aalesund-treneren.

Stolpeskudd

Brann kjørte på fra start pg etablerte tidlig et overtak i første omgang. Godt hjulpet av heiaropene fra de over tretten tusen tilskuerne på tribunen var det de rødkledde som skapte kampens første sjanse etter ti minutter.

Erik Huseklepp kom på et godt initiativ langs høyrekanten og la inn i feltet. Kristoffer Barmen fikk gå opp i feltet, men headingen gikk rett i klypene på Sten Grytebust.

Brann tok mer og mer over, og skapte etter en halvtime omgangens største mulighet. Igjen var det Huseklepp langs høyrekanten, men denne gangen dro han seg inn og avsluttet selv. Skuddet smalt i stanga og i hælen til Grytebust, som etter hvert fikk kontroll på ballen.

Nærmere kom ikke Brann de første 45 minuttene, og hjemmelaget måtte gå i garderoben etter en frustrerende omgang.

Annulert mål

Brann fortsatte der de slapp i andre omgang, men sju minutter ut i omgangen var det like før Aalesund ga bergenserne en skikkelig kalddusj. Michael Barrantes kom alene gjennom etter at Brann slurvet med offsidelinja, men avslutningen gikk like utenfor mål.

Etter 73 minutter eksploderte Brann Stadion da ballen endelig gikk i mål for de rødkledde. Jonas Grønner headet et innlegg tilbake i feltet, og Orlov sendte ballen i mål. Dessverre for bergenserne ble Grønner helt korrekt avblåst for offside.

Orlov med perlemål

Men målet kom endelig for bergenserne, og det var svært pent. Azar Karadas fikk ballen og la igjen til Orlov. Svensken dro ballen over på venstrebeinet og knallet til.

Skuddet gikk rett i høyre kryss, og Brann Stadion eksploderte. Aalesund klarte aldri å svare, og Brann kunne feire seieren.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.