Omdiskutert scoring mot United

En hands i forkant av Birminghams utlikning mot Manchester United kommer nok til å bli tema de nærmeste dagene.

Lee Bowyer

Lee Bowyer setter inn utlikningen

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Kampfakta: Birmingham - Manchester United

Gjestene fra Manchester lå an til en ny seier da Lee Bowyer utliknet til 1-1 i kampens siste ordnære minutt. Repetisjoner av scoringen viste av ballen traff armen til Birmingham-spiller Nikola Zigic før den fant veien til Bowyer som satte den i mål fra kort hold. Dommeren så ikke handsen og godkjente scoringen til United-spillernes protester.

Skulle Birminghams mål vært godkjent? Diskuter nederst i saken!

Bortemål

Dimitar Berbatov gjorde noe så sjeldent som å score på bortebane da han sendte Manchester United i ledelsen. Berbatov hadde 13 mål i serien før tirsdagen kamp i Birmingham, men bare et av dem hadde kommet på bortebane før kveldens mål. Bulgareren hadde neste vært usynlig før han i det 58. minutt ble spilt fri på kanten av 16 meteren. Han fyrte av et skudd som gikk inn helte nede ved stolperoten.

Like etterpå fikk han sjansen til å doble ledelsen, men da gikk skuddet i stolpen og ut.

Manchester Uniteds Dimitar Berbatov

Manchester Uniteds Dimitar Berbatov scorer etter 58. minutter

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Manchester United tok likevel dermed tilbake serieledelsen som nabo City hadde fått "låne" etter at de kjørte over Aston Villa tidligere på dagen. United avslutter 2010 på toppen av Premier League før de møter West Bromwich 1. nyttårsdag.

Berbatov rykket samtidig i fra på toppscorerlisten ettersom Manchester City sparte Carlos Tevez i tirsdagens kamp.

Sjansefattig

Ingen av lagene spilte noen stor kamp på St. Andrews. Det var svært få målsjanser, og hjemmelaget konsentrerte seg om å forsvare seg. Etter målet så det ut som United skulle sikre seg nye tre poeng, men Birmingham slo tilbake og reddet et poeng. Dette var Manchester Uniteds sjuende uavgjort på bortebane denne sesongen.

Fotball

Oppsummert

  • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.