Hopp til innhold

Omdiskutert scoring mot United

En hands i forkant av Birminghams utlikning mot Manchester United kommer nok til å bli tema de nærmeste dagene.

Lee Bowyer

Lee Bowyer setter inn utlikningen

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Kampfakta: Birmingham - Manchester United

Gjestene fra Manchester lå an til en ny seier da Lee Bowyer utliknet til 1-1 i kampens siste ordnære minutt. Repetisjoner av scoringen viste av ballen traff armen til Birmingham-spiller Nikola Zigic før den fant veien til Bowyer som satte den i mål fra kort hold. Dommeren så ikke handsen og godkjente scoringen til United-spillernes protester.

Skulle Birminghams mål vært godkjent? Diskuter nederst i saken!

Bortemål

Dimitar Berbatov gjorde noe så sjeldent som å score på bortebane da han sendte Manchester United i ledelsen. Berbatov hadde 13 mål i serien før tirsdagen kamp i Birmingham, men bare et av dem hadde kommet på bortebane før kveldens mål. Bulgareren hadde neste vært usynlig før han i det 58. minutt ble spilt fri på kanten av 16 meteren. Han fyrte av et skudd som gikk inn helte nede ved stolperoten.

Like etterpå fikk han sjansen til å doble ledelsen, men da gikk skuddet i stolpen og ut.

Manchester Uniteds Dimitar Berbatov

Manchester Uniteds Dimitar Berbatov scorer etter 58. minutter

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Manchester United tok likevel dermed tilbake serieledelsen som nabo City hadde fått "låne" etter at de kjørte over Aston Villa tidligere på dagen. United avslutter 2010 på toppen av Premier League før de møter West Bromwich 1. nyttårsdag.

Berbatov rykket samtidig i fra på toppscorerlisten ettersom Manchester City sparte Carlos Tevez i tirsdagens kamp.

Sjansefattig

Ingen av lagene spilte noen stor kamp på St. Andrews. Det var svært få målsjanser, og hjemmelaget konsentrerte seg om å forsvare seg. Etter målet så det ut som United skulle sikre seg nye tre poeng, men Birmingham slo tilbake og reddet et poeng. Dette var Manchester Uniteds sjuende uavgjort på bortebane denne sesongen.

Fotball

 • Norsk stoppertalent debuterte i Bundesliga

  Jonathan Vonheim Norbye er 17 år gammel og et av de største stoppertalentene Norge har. Lørdag fikk han debuten for Leipzig da de møtte Eintracht Frankfurt i Bundesliga. Norbye ble byttet inn på overtid i kampen som endte 2–2.

  Nordmannen, som er fra Alta, signerte for den tyske storklubben i fjor sommer.

  Jonathan Vonheim Norbye på Alta IFtrening i Finnmarkshallen.
  Foto: André Bendixen
 • To Reiten-målgivende da Chelsea ble seriemester

  Guro Reiten la opp til ledermålet før det var spilt to minutter, og Chelsea-kvinnene tok sitt femte seriegull på rad med 6-0-seier over Manchester United lørdag.

  Dermed kunne manager Emma Hayes feire en 14. tittel før hun forlater Chelsea og blir USAs landslagssjef.

  Dermed får både Reiten og Maren Mjelde med seg nok en tittel i blått. Mjelde forlater klubben etter sesongen, men fikk altså med seg et nytt seriemesterskap før hun drar.

  Chelsea
  Foto: AP
 • Seriemester Leverkusen fullførte bragd

  Xabi Alonso og Leverkusen fullførte et imponerende kunststykke da de med 2-1-seier hjemme mot Augsburg avsluttet Bundesliga-sesongen uten et eneste tap.

  Allerede 14. april var klubbens aller første Bundesliga-tittel i boks. Totalt ble det 28 seire på 34 kamper.

  Med 4–0 i siste kamp, sikret Stuttgart seg andreplassen, foran Bayern München – som tapte 2–4 borte mot Hoffenheim.

  Leverkusen
  Foto: Reuters
 • De Zerbi ferdig i Brighton

  Brightons trener Roberto De Zerbi slutter etter sesongen, skriver klubben på X.

  Den karismatiske italieneren har gjort sine saker svært godt siden han tok over høsten 2022. I sin første sesong ledet hanlaget til Europaligaen etter en 6. plass i serien. Han er blitt linket til trenerjobben i flere andre klubber grunnet suksessen i Brighton.

  Denne sesongen ligger på 10. plass før søndagens kamp mot Manchester United. Det blir De Zerbis siste kamp som sjef.

  Roberto De Zerbi
  Foto: Reuters
 • Phil Foden ble årets spiller i Premier League – slo Haaland og Ødegaard

  Phil Foden kom best ut i kåringen av sesongens beste Premier League-spiller. Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard var blant de nominerte.

  – Å vinne denne prisen er noe jeg er ekstremt stolt over, sier Foden til Manchester Citys hjemmesider.

  Foden har scoret 17 mål og fått åtte målgivende på 34 ligakamper denne sesongen. 23-åringen vinner prisen for første gang, og sørger for at en Manchester City-spiller får prisen for femte sesong på rad.

  Kåringen er det Premier League selv som står bak, og vinneren ble bekreftet på deres hjemmesider lørdag – dagen før serieavslutning.

  Vinneren av prisen ble kåret gjennom stemmer fra folket, kombinert med et panel av fotballeksperter.

  I fjor fikk Haaland prisen som første nordmann etter en strålende debutsesong for Manchester City (52 mål på 53 kamper).

  Haaland har 27 nettkjenninger i Premier League før siste runde. Det gjør ham til en klar toppscorer, og totalt står jærbuen med 38 mål på 43 klubbkamper denne sesongen.

  Ødegaard var også inne på nominasjonslista. Arsenals kaptein har vært en bærebjelke for en klubb som kjemper om sin første ligatittel på 20 år.

  De øvrige nominerte var Cole Palmer (Chelsea), Declan Rice (Arsenal), Alexander Isak (Newcastle), Virgil van Dijk (Liverpool) og Ollie Watkins (Aston Villa). (NTB/NRK)

  Phil Foden
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette