Citys Balotelli lekte med Villa

Mario Balotelli ble tremålsscorer da Mancester City lekte seg til en 4-0-seier over svake Aston Villa.

Mario Balotelli

Mario Balotelli får en god klem av lagkamerat Yaya Toure etter hans andre scoring mot Aston Villa

Foto: JON SUPER / Ap

Kampfakta: Manchester City - Aston Villa

City tok samtidig over tabell-ledelsen for noen timer før Manchester United spilte 1-1 mot Birmingham seinere tirsdag kveld.

Hvem vinner serien? Diskuter nederst i saken!

Sparte Tevez

Italienske Balotelli med rykte som en urokråke, kom fra Inter før denne sesongen, men har så langt oppført seg ganske bra i England. Han har også scoret viktige mål for klubben sin, og ble i dag foretrukket på spissplassen da manager Roberto Mancini valgte å spare Carlos Tevez.. To av målene i kampen mot Villa ble scoret på straffespark. Det første allerede etter tre minutters spill.

20-åringen har også høye tanker om seg selv og uttalte forrige uke at det bare var Lionel Messi som var en bedre fotballspiller enn ham i verden, og at det bare var et tidsspørsmål før han blir kåret til verdens beste spiller.

Joleon Lescott scoret det siste målet til City.

Aston Villa ligger på 15. plass på tabellen og nærmer seg nedrykksstreken for hver kamp som går.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Får 7,9 millioner i tapte inntekter

  Norges Fotballforbund fordeler 7,9 millioner kroner på klubbene i 2. divisjon og 3. divisjon som følge av at årets fotball-NM måtte avlyses på grunn av koronaviruset.

  Pengene kommer fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten. Fotballforbundet søkte der om kompensasjon på vegne av klubbene som skulle deltatt i cupen.

  3SG-aAIA8ng
  Foto: Audun Braastad / Braastad, Audun
 • Cup-erstatning til fotballklubber

  Fotballklubber i 2. divisjon og 3. divisjon får i alt 7,9 millioner kroner fordeler fordi årets fotball-NM måtte avlyses. 89 klubber får utbetalt 88.800 kroner hver fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten, ifølge NFF.

 • NFF flytter kamper i Eliteserien

  De siste serierundene i Eliteserien i fotball for menn skal spilles på hverdager, slik at kamper som utsettes på grunn av karantener kan spilles i helgene. Norges Fotballforbund er enig med klubbene om at målet er at serien skal være ferdig før jul.

 • Storbritannia åpner for tilskuere

  Opp til 4000 tilskuere kan få plass på britiske idrettsarenaer fra 2. desember, opplyste statsminister Boris Johnson om mandag, ifølge Sky Sports.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav, kan så mange som 4.000 personer bli sluppet inn.

  Dermed kan tilskuere snart bli å se på kamper i blant annet Premier League igjen.

  Pappfigurer av Brighton-supportere
  Foto: Glyn Kirk / AP
 • Fotballtopp utestengt av Fifa

  Fifa-visepresident Ahmad Ahmad utestenges fra Det internasjonale fotballforbundet i fem år for blant annet korrupsjon og misbruk av sin posisjon.

  Fifas etiske komité kommer med sin kunngjøring midt i 60 år gamle Ahmads kampanje for å bli gjenvalgt som president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

  Komiteen er kommet fram til at «Ahmad har brutt sin lojalitetsplikt, tilbudt gaver og andre fordeler, forvaltet penger og misbrukt sin posisjon som CAF-president». (NTB).

  FIFA African President Banned
  Foto: AP