NRK Meny
Normal

Ojo herjet med Molde og sørget for spenning i gullkampen

Kim Ojo vartet opp med to scoringer og en målgivende pasning for Brann. Han sikret seieren for hjemmelaget og hindret Molde i å rykke fra i gullkampen.

Kim Ojo

Kim Ojo punkterte kampen med sin to scoringer på tampen av kampen.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Davy Angan

Davy Angan sendte Molde i ledelsen vel midtveis i første omgang.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix
Amin Askar og Bentley

Amin Askar ga Brann en drømmeåpning på andre omgang.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix
Piotr Leciejewski

Piotr Leciejewski vartet opp med en kjemperedning da Branns midtstoppere forærte Jo Inge Berget en gratismulighet.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix
Brann scoringsjubel

Like etter forsvarsmissen kunne Simen Wangberg juble for scoring.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Molde jaget utligningsmål i sluttminuttene mot Brann, men endte istedenfor med å bli ydmyket i Bergen.

Kim Ojos to mål på tampen av kampen sørget for at Brann vant hele 4-1.

Molde hadde sjansen til å rykke fra Strømsgodset på topp av tabellen etter at drammenserne måtte avgi poeng mot Sogndal tidligere søndag kveld.

Den muligheten klarte ikke Ole Gunnar Solskjærs menn å ta vare på.

– Brann tok en velfortjent seier. De var bedre enn oss. Vi er kanskje litt uheldig som får et tidlig mål i mot i andre omgang, men de spilte en god kamp, sier Solskjær til NRK etter kampen.

– Vi er med og kjemper i toppen. Eliteserien er så jevn at den kommer ikke til å bli avgjort før i oktober, sier Solskjær.

Etter kveldens eliteserierunde er det Strømsgodset som topper tabellen på målforskjell. Molde følger på plassen bak, også de med 41 poeng.

Molde ledet

Det startet imidlertid bra for gulljagende Molde. Lagets toppscorer Davy Claude Angan gikk av banen med et stort glis da første omgang var over. Han sendte gjestene i ledelsen 27 minutter ut i kampen.

Joshua Gatt sendte ballen mot Angan, og Brann-forsvaret klarte ikke å følge den eneste Molde-spilleren i feltet. Dermed kunne spissen uforstyrret plassere ballen ved nærmeste stolperot til ledelse for gjestene.

Det var en jevnspilt kamp i regnværet i Bergen før pause, men vertene evnet ikke å finne nettmaskene før hvilen. Nærmest var Kim Ojo som sendte en susende heading over Molde-målet.

Pangstart

Amin Askar ga Brann en drømmestart på andre omgang. Bare halvannet minutt etter hvilen lå ballen i nettmaskene bak Espen Bugge Pettersen.

Etter en lang pasning fra Jonas Grønner, headet Ojo ballen videre til Askar. Han vendte bort sin markering, og satte ballen i mål til 1-1.

– Vi mangler litt form defensivt. Det er litt nesten i første omgang, så smeller det i andre omgang. Vi er ikke god nok i dag, sier Bugge Pettersen til NRK.

– Serien kommer til å bli tett helt inn. Det er mange tøffe kamper fremover, og det handler om å prestere og disponere troppen ut ifra kampprogrammet. Det kommer til å bli et hardt kjør fra midten av september, sier keeperen.

Jo Inge Berget fikk en gigantisk sjanse da Branns midtstopperpar gikk på en dobbeltfeil, men ble reddet av en våken og god Piotr Leciejewski.

I angrepet etter rettet Wangberg opp inntrykket da han sendte Brann i ledelsen. Erik Mjelde hadde ballen mot lengste stolpe, og Wangberg var så vidt borti ballen og styrte den i mål.

Vi gir dem for mange innleggssjanser i kampen. Nå blir det et landslagsopphold der vi skal sette oss ned å se hva som går galt, sier Solskjær.

Molde forsøkte desperat å score et mål som kunne redd poeng i Bergen, men det ville seg ikke. Kim Ojos to kjappe scoringer på tampen av kampen sørget for at Brann tok med seg alle tre poengene.

Fotballnyheter