Ødegaard herjet – Nordlie-effekten uteble

Martin Ødegaard involvert i alt da Strømsgodset slo Sandnes Ulf 3-1 i Tom Nordlies eliteseriecomeback.

Ødegaard

Martin Ødegaard jubler etter å ha satt inn 1-0 mot Sandnes Ulf.

Foto: Jan KÃ¥re Ness / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det var Tom Nordlies retur til eliteserien som fikk overskriftene før kampen, men etterpå var det en femtenåring alle snakket om.

Martin Ødegaard scoret kampens første mål, hadde målgivende til det siste, og mellomtiden både skaffet han straffe og satte opp 2-1-målet for Strømsgodset.

Ødegaard scoret sitt tredje mål i eliteserien, og er i ferd med å bli en av de store profilene i eliteserien allerede som femtenåring.

– Han er veldig bra. Femten år og dominerer på det nivået her, det er bra det, vedlig bra, sa keeper og kaptein Adam Larsen Kwarasey til CMore etter kampen.

Også femtenåringen selv var fornøyd.

– Det var morsomt i dag. Vi har slitt litt med å score i det siste, men nå satt det, sa han til CMore.

Den nye Sandnes Ulf-treneren var full av lovord om Strømsgodset-helten, men klarte samtidig å plassere et sleivspark i retning far og tidligere godsetspiller Hans Erik Ødegaard.

– Han har ikke arvet teknikken etter faren sin, så mora må være god, sa Nordlie til C More etter kampslutt.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Ingen drømmestart

Sandnes Ulf har vært gjennom en turbulent periode i det siste, da først Asle Andersen ble fjernet fra jobben som assistenttrener, før Bjarte Lunde Aarsheim ikke ønsket å fortsette i klubben.

Tidligere denne uka fikk klubben en ny hovedtrener på plass, da Tom Nordlie ble ansatt på en kontrakt som i første omgang strekker seg ut sesongen.

Tom Nordlie fikk imidlertid ingen drømmestart på trenergjerningen i Sandnes. Kun elleve minutter var spilt da Gustav Wikheim slo inn fra høyre og markeringsjobben i Ulf-forsvaret stod til stryk. Martin Ødegaard stod helt alene, og femtenåringen lot seg ikke be to ganger. Dermed stod det 1-0 til gjestene.

Endelig for Sørum

Åtte minutter senere kom imidlertid Tom Nordlie-effekten. Etter dueller i Strømsgodset-feltet ble ballen rullet ut til Henrik Furebotn, som trillet den inn i hjørnet bak Adam Larsen Kwarasey.

1-1, lagene var like langt, og den stillingen stod seg til pause.

Et kvarter før slutt fikk imidlertid Strømsgodset straffe da, Martin Ødegaard ble dratt i armen. Derek Decamps fikk gult for holdingen, men Thomas Sørum klarte ikke å overliste keeperen.

Det klarte han heller ikke åtte minutter senere, da han fikk nok en stor sjanse fremspilt av Martin Ødegaard. Forskjellen denne gangen var at Gustav Wikheim kom og dyttet inn returen. 2-1 til Strømsgodset, som nå virkelig var i støtet.

Bare minuttet senere tok Ødegaard med seg ballen, satte fart og spilte til en ledig Thomas Sørum. Og alle gode ting var virkelig tre for Strømsgodset-spissen. Denne gangen satte han ballen kaldt i hjørnet bak Hannes Halldórsson.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Fotballtopp utestengt av Fifa

  Fifa-visepresident Ahmad Ahmad utestenges fra Det internasjonale fotballforbundet i fem år for blant annet korrupsjon og misbruk av sin posisjon.

  Fifas etiske komité kommer med sin kunngjøring midt i 60 år gamle Ahmads kampanje for å bli gjenvalgt som president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

  Komiteen er kommet fram til at «Ahmad har brutt sin lojalitetsplikt, tilbudt gaver og andre fordeler, forvaltet penger og misbrukt sin posisjon som CAF-president». (NTB).

  FIFA African President Banned
  Foto: AP
 • FCK svarer Solbakken

  Ståle Solbakken går i et stort intervju med dansk TV3 ut mot ledelsen i FC København, som for seks uker siden ga ham sparken.

  – De har ikke hjertet eller hjernen som skal til for å trekke de store strategiske linjer, sa Solbakken.

  I en lengre uttalelse skriver klubben at det er «flere utsagn i intervjuet vi verken kan gjenkjenne eller er enig i».

  – Ansvaret for resultatene var, etter hans eget ønske, hos Ståle som manager med oppgaven som både sportslig leder og sjeftrener. Derfor var det kun ett sted å plassere ansvaret for de manglende resultatene, skriver klubben. (NTB).

  Europa League kampen mellem FC København - HNK Rijeka
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB
 • Jota imponerte igjen i toppkamp

  Diogo Jota scoret i sin fjerde strake kamp på sin nye hjemmebane da skadeplagede Liverpool vant komfortabelt 3-0 mot topprivalen Leicester.

  Seieren betyr at Jürgen Klopps menn klatrer opp på 2.-plass, à poeng med serieleder Tottenham. Et klønete selvmål av Jonny Evans og et vakkert hodestøt fra Jota ga rødtrøyene ledelsen til pause, før Roberto Firmino fastsatte resultatet til 3-0 like før full tid.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Jon Super / AP
 • Bodø/Glimt vant Eliteserien

  Bodø/Glimt vant Eliteserien, etter å ha slått Strømsgodset 2-1 på Marienlyst stadion. Kasper Junker og Philip Zinckernagel scoret tidlig i kampen for Bodø/Glimt. Valdimar Ingimundarson scoret for Strømsgodset. Statsminister Erna Solberg gratulerer.

  Laster Twitter-innhold