Hopp til innhold

Fagermo bøyde seg i støvet for «den nye Solskjær»

Da Herolind Shala hamret inn 3-1 for Odd på nydelig vis ble han hyllet av hele Skagerak Arena, inkludert trener Dag-Eiliv Fagermo, som bukket dypt for sin nye storscorer.

Dag-Eiliv Fagermo

Dag-Eiliv Fagermo bøyde seg i støvet for Herolind Shala.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Herolind Shala betegnet seg selv som «den nye Solskjær» da han senket Strømsgodset forrige helg. I cupkampen mot Brann viste Shala nok en gang hvorfor han fortjener sammenligningen med den legendariske måltyven.

Han scoret Odds første og tredje mål, og sendte dermed Odd videre til semifinale med 3-1. Det første var et straffespark, mens det andre var en skikkelig perle.

Et langt oppspill endte hos Shala, som på halv volley klemte ballen i krysset fra litt over 20 meter. Skagerak Arena hyllet Shala, og på sidelinja bøyde trener Dag-Eiliv Fagermo seg i støvet for sin eminente målscorer.

– Det var en deilig følelse å få avgjøre en kvartifinale i NM. Det har blitt en del mål på meg nå, så det er bare å fortsette, så tror jeg det blir veldig bra, sa Shala til NRK etter kampen.

Norling: – Det beste laget vant

Brann-trener Rikard Norling tok tapet med fatning, og mener Odd tok en fortjent seier.

– Det fine med fotballen er at det beste laget vanligvis vinner, og i dag er Odd bedre enn oss, sa Norling til TV2.

Dag Eiliv Fagermo var strålende fornøyd med sine menns innsats.

– Jeg synes vi spiller en strålende kamp fra start til slutt, vi er ikke gode nok i boksen i første omgang, men det bedrer seg i andre omgang, sa Fagermo.

Brann i ledelsen

Odd kom best i gang, og de første 20 minuttene hadde bergenserne nok med å forsvare seg. Bentley skapte kampens første sjanse etter 13 minutter, men avslutningen gikk rett på Leciejewski.

Brann skapte sin første sjanse etter 19 minutter. Kasper Skaanes fikk ballen etter upresist forsvarsspill av Odd, og satte fart framover. Han skjøt fra litt utenfor 16-meteren, men skuddet gikk rett i lagkamerat Kristoffer Barmen. Barmen forsøkte å få til en avslutning, men Odd-keeper André Hansen var ute og fikk kontroll på ballen.

Men fem minutter senere satt den for bergenserne. Kasper Skaanes var igjen på farten, men denne gangen spilte han ballen videre til Erik Huseklepp. Det var en god beslutning, for Huseklepp dro seg fri og satte ballen i venstre hjørne.

Store sjanser

Odd fortsatte å kjøre kampen etter scoringen, og etter 36 minutter hamret Fredrik Nordkvelle ballen i stolpen. Telemarkingene klarte likevel ikke å få ballen i mål før pause, og gikk i garderoben med 0-1 i sekken.

Etter fire minutter av andre omgang lurte Andreas Vindheim både TV-produsenten og halve Skagerak Arena da han hamret ballen i nettveggen etter et stormløp mot Odd-målet.

Fredrik Nordkvelle fikk en ny gigantmulighet etter 57 minutter etter et praktangrep av Odd. Nordkvelle fikk stå helt alene innenfor 16-meteren, men feide avslutningen over mål.

Snuoperasjon

Men Odd fikk endelig målet de rent spillemessig fortjente. Jone Samuelsen gikk ned i feltet etter en klønete takling av Daniel Mojsov, og dommeren pekte på straffemerket. Shala ekspederte straffen sikkert i mål, og lagene var like langt.

Og bare tolv minutter senere var kampen snudd. Frode Johnsen steg til værs på en corner, og headet kontant i mål fra kort hold.

Shala avsluttet kampen på nydelig vis da han hamret ballen i mål på halv volley og fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Fotball

 • Bekreftet: Rosenborg hentet finsk spiss

  Agon Sadiku (20) er klar for spill i Rosenborg og Eliteserien kommende sesong. Han kommer inn som en «kriseløsning» etter at Ole Sæter pådro seg en skade.

  Sadiku kommer fra Honka i hjemlandet Finland. RBK bekreftet overgangen og en kontraktslengde på fem sesonger i en Twitter-melding fredag kveld.

  Ifølge Nettavisen skal Sadiku koste i underkant av 7 millioner kroner. Eventuelle bonuser kommer i tillegg.

  RBKs spissjakt ble trappet opp da undersøkelser viste at Ole Sæter er ute med en muskelskade fram til midten av mai. Hans fravær ville vært tungt for laget å dekke inn internt. I tillegg har trønderne hentet Oscar Aga foran sesongstart.

  Kjetil Rekdals menn går i gang med Eliteserien hjemme mot Viking 10. april.

  (©NTB)

  Kjetil Rekdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Avis: PL-klubber vil forby bettingsponsorer på draktene

  Klubbene i Premier League er enige om en avtale som gjør at gamblingselskap ikke skal få lov til å fronte seg som hovedsponsor på klubbenes drakter.

  Ifølge The Times skal klubbene møtes torsdag, og en endelig avtale er ventet å komme på plass. Et eventuelt vedtak kan måtte vente til juni når Premier League har sitt sommermøte. Endringene skal foregå over en treårsperiode.

  8 av 20 klubber i toppdivisjonen har et gamblingselskap som hovedsponsor på drakten. Av de åtte er Fulham og Newcastle, men det er fra før bestemt at de skal ha andre sponsorer fra neste sesong.

  Det er likevel ventet at de klubbene som fortsatt ønsker det, vil få lov til å ha gamblingsponsor på ermene på drakten. Sponsorendringene i den engelske toppfotballen kommer av at den britiske regjeringen utarbeider et lovforslag som vil forby reklame for gambling.

  Ifølge The Times har en ikke navngitt klubb opplyst om at de mister rundt 130 millioner kroner i inntekt om de mister sin sponsor. (NTB)

  Britain Soccer Conference League
  Foto: Kin Cheung / AP
 • City taus om Haaland før nøkkelkamp

  Det er helt stille rundt Erling Braut Haalands skadesituasjon to dager før oppgjøret mot Liverpool.

  Haaland var ikke med på et bilde eller nevnt i tekst på Citys hjemmeside etter onsdagens treningsøkt.

  Haaland meldte forfall til landskampene mot Spania og Georgia på grunn av en lyskeskade.

  Manchester City ligger åtte poeng bak (med én kamp mindre spilt) serieleder Arsenal og tåler trolig ikke et tap mot Liverpool om det skal bli ligagull.

  Fredag klokken 14.30 holder City-manager Pep Guardiola en pressekonferanse, og der vil Haaland-spørsmålene bli helt sentrale. (NTB)

  FA Cup - Quarter-Final - Manchester City v Burnley
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Messi feiret sitt 100. landslagsmål med hattrick

  I løpet av 17 minutter scoret Lionel Messi tre mål mot Curaçao i 7-0-seieren natt til onsdag. Det sendte han opp på 100 mål i den argentinske landslagstrøya.

  Den sju ganger Ballon d'Or-vinneren åpnet målfesten etter bare 20 minutter.

  Knappe femten minutter senere gjorde den 35 år gamle magikeren 3-0, før han fullførte hattricket sitt fire minutter senere da han la på til 5–0.

  Nicolás González, Enzo Fernández, Ángel Di María og Gonzalo Montiel noterte seg også på scoringslisten.

  Messis 100. landslagsmål kommer 17 år etter at han gjorde sitt første mål for Argentina i et 2-3-tap mot Kroatia i mars 2006.

  Tirsdagens hat-trick var Messis sjuende for Argentina.

  Messi har scoret flere mål for det argentinske landslaget enn de to neste på listen til sammen.

  Gabriel Batistuta endte karrieren på 56 mål for Argentina, mens Sergio Agüero nådde 41 mål før han måtte legge opp i desember på grunn av hjerteproblemer.

  På listen over de mest scorende landslagsspillerne gjennom tidene er Messi fortsatt nummer tre. Cristiano Ronaldo ligger på førsteplass med 122 mål for Portugal, mens Ali Daei er nummer to med 109 mål for Iran. (NTB)

  Argentina Curacao Soccer
  Foto: Nicolas Aguilera / AP
 • Renard forlater Saudi-Arabia – skal ta over Frankrikes kvinnelandslag

  Hervé Renard slutter i jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i fotball for å ta over jobben som trener for Frankrikes kvinnelandslag.

  Det opplyser Saudi-Arabias fotballforbund (SAFF) tirsdag.

  Den 54 år gamle franskmannen fikk jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i juli 2019 og ledet laget til sin berømte 2-1-seier over Argentina i gruppespillet i fjorårets VM i Qatar.

  SAFF sier i en uttalelse på Twitter at de har gått med på å Renards forespørsel om å slutte i jobben, og legger til at de ønsker ham suksess i sin videre karriere.

  – Renard har et tilbud fra det franske fotballforbundet og har uttrykt at han ønsker å takke ja til den muligheten, sier SAFF-president Yasser Al-Misehal til saudisk TV.

  Det franske fotballforbundet ga trener Corinne Diacre sparken tidligere i mars etter at kaptein Wendie Renard gikk ut og sa at hun ikke ville spille for landslaget så lenge Diacre var trener. (NTB)

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund