NRK Meny
Normal

Fagermo bøyde seg i støvet for «den nye Solskjær»

Da Herolind Shala hamret inn 3-1 for Odd på nydelig vis ble han hyllet av hele Skagerak Arena, inkludert trener Dag-Eiliv Fagermo, som bukket dypt for sin nye storscorer.

Dag-Eiliv Fagermo

Dag-Eiliv Fagermo bøyde seg i støvet for Herolind Shala.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Herolind Shala betegnet seg selv som «den nye Solskjær» da han senket Strømsgodset forrige helg. I cupkampen mot Brann viste Shala nok en gang hvorfor han fortjener sammenligningen med den legendariske måltyven.

Han scoret Odds første og tredje mål, og sendte dermed Odd videre til semifinale med 3-1. Det første var et straffespark, mens det andre var en skikkelig perle.

Et langt oppspill endte hos Shala, som på halv volley klemte ballen i krysset fra litt over 20 meter. Skagerak Arena hyllet Shala, og på sidelinja bøyde trener Dag-Eiliv Fagermo seg i støvet for sin eminente målscorer.

– Det var en deilig følelse å få avgjøre en kvartifinale i NM. Det har blitt en del mål på meg nå, så det er bare å fortsette, så tror jeg det blir veldig bra, sa Shala til NRK etter kampen.

Norling: – Det beste laget vant

Brann-trener Rikard Norling tok tapet med fatning, og mener Odd tok en fortjent seier.

– Det fine med fotballen er at det beste laget vanligvis vinner, og i dag er Odd bedre enn oss, sa Norling til TV2.

Dag Eiliv Fagermo var strålende fornøyd med sine menns innsats.

– Jeg synes vi spiller en strålende kamp fra start til slutt, vi er ikke gode nok i boksen i første omgang, men det bedrer seg i andre omgang, sa Fagermo.

Brann i ledelsen

Odd kom best i gang, og de første 20 minuttene hadde bergenserne nok med å forsvare seg. Bentley skapte kampens første sjanse etter 13 minutter, men avslutningen gikk rett på Leciejewski.

Brann skapte sin første sjanse etter 19 minutter. Kasper Skaanes fikk ballen etter upresist forsvarsspill av Odd, og satte fart framover. Han skjøt fra litt utenfor 16-meteren, men skuddet gikk rett i lagkamerat Kristoffer Barmen. Barmen forsøkte å få til en avslutning, men Odd-keeper André Hansen var ute og fikk kontroll på ballen.

Men fem minutter senere satt den for bergenserne. Kasper Skaanes var igjen på farten, men denne gangen spilte han ballen videre til Erik Huseklepp. Det var en god beslutning, for Huseklepp dro seg fri og satte ballen i venstre hjørne.

Store sjanser

Odd fortsatte å kjøre kampen etter scoringen, og etter 36 minutter hamret Fredrik Nordkvelle ballen i stolpen. Telemarkingene klarte likevel ikke å få ballen i mål før pause, og gikk i garderoben med 0-1 i sekken.

Etter fire minutter av andre omgang lurte Andreas Vindheim både TV-produsenten og halve Skagerak Arena da han hamret ballen i nettveggen etter et stormløp mot Odd-målet.

Fredrik Nordkvelle fikk en ny gigantmulighet etter 57 minutter etter et praktangrep av Odd. Nordkvelle fikk stå helt alene innenfor 16-meteren, men feide avslutningen over mål.

Snuoperasjon

Men Odd fikk endelig målet de rent spillemessig fortjente. Jone Samuelsen gikk ned i feltet etter en klønete takling av Daniel Mojsov, og dommeren pekte på straffemerket. Shala ekspederte straffen sikkert i mål, og lagene var like langt.

Og bare tolv minutter senere var kampen snudd. Frode Johnsen steg til værs på en corner, og headet kontant i mål fra kort hold.

Shala avsluttet kampen på nydelig vis da han hamret ballen i mål på halv volley og fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.