NRK Meny
Normal

Van Gaal: – Vi har to poeng av ni mulige og det er skuffende

Ángel Di María (26) var god i debuten for Manchester United, men det var det eneste lyspunktet for de røde djevlene.

Van Gaal

ELENDIG START: Louis van Gaal har fått en blytung start på Manchester United-karrieren.

Foto: ANDREW YATES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi var det beste laget, spesielt i andreomgang. Vi skapte sjanser, men man må score. Der er der vi feilet i dag. Vi gjør fremskritt, men vi trenger en seier, sier United-manager Louis van Gaal etter kampen.

Louis van Gaal

SKUFFET: Louis van Gaal erkjenner at seriestarten har vært alt annet enn vellykket.

Foto: Jon Super / Ap

Det ser ikke ut til å være noen ende på motgangen for Manchester United. Lørdag ventet nyopprykkede Burnley, men heller ikke denne gang maktet United å ta sin første seier for sesongen.

Gigantklubben står med to poeng på tre kamper – på samme tidspunkt i fjor hadde laget tatt fire poeng.

Nysigneringen Ángel Di María fikk sin debut for de røde djevlene, og viste til tider hvorfor Louis van Gaal var villig til å betale over 600 millioner for ham. Det var likevel ikke nok til å få hull på byllen, og kampen endte 0–0.

Presset på Louis van Gaal bare øker.

– Vi har to poeng av ni mulige og det er selvfølgelig skuffende, sier nederlenderen.

Skremmeskudd etter tre minutter

Burnley ventet ikke lenge med å sette en støkk i United-spillerne. Etter to minutter var Phil Jones for røff rett utenfor Uniteds sekstenmeter, og navnebror David Jones testet skuddfoten. Frisparket smalt i tverrliggeren mens David de Gea sto som forsteinet på målstreken.

Like etter gjorde Jonny Evans en kjempetabbe i forsvar, og Lukas Jutkiewicz var plutselig alene med de Gea etter et forferdelig tilbakespill. Den spanske keeperen klarte imidlertid å avverge forsøket.

En svært dårlig start for United, men etter et kvarter fikk nysigneringen Di María sjansen til å vise seg fram da han skapte omgangens største sjanse for United. En nydelig stikker fra argentineren sendte Robin van Persie alene med keeper, men Tom Heaton i Burnley-buret reddet nederlenderens forsøk.

Resten av omgangen forløp uten de aller største mulighetene, med et United som var meget svake i forsvar, og et Burnley-lag med et lite spillemessig overtak. Et lyspunkt for United var Di María, som var involvert i det meste de røde djevlene klarte å skape.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Di María

Ángel Di María fikk sin debut for Manchester United lørdag ettermiddag.

Foto: ANDREW YATES / Reuters

Ropte på straffe

I andre omgang Di María var igjen en drivende kraft, og skapte nok en van Persie-sjanse etter et godt initiativ langs venstrekanten etter 60 minutter. Nederlenderens volley-avslutning ble avverget på streken.

Etter 69 minutter måtte Di María gi seg, etter å ha fått en trøkk noen minutter tidligere. Anderson erstattet argentineren på Uniteds midtbane.

United fortsatte å presse, men klarte ikke å skape de store sjansene. Rett før sluttet ropte hele laget på straffe. Et skudd fra Ashley Young traff Ashley Barnes i magen før den gikk videre i Burnley-forsvarerens hender. Dommeren valgte å la spillet gå, og United-spillerne måtte gå målløse av banen.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.