Van Gaal: – Vi har to poeng av ni mulige og det er skuffende

Ángel Di María (26) var god i debuten for Manchester United, men det var det eneste lyspunktet for de røde djevlene.

Van Gaal

ELENDIG START: Louis van Gaal har fått en blytung start på Manchester United-karrieren.

Foto: ANDREW YATES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi var det beste laget, spesielt i andreomgang. Vi skapte sjanser, men man må score. Der er der vi feilet i dag. Vi gjør fremskritt, men vi trenger en seier, sier United-manager Louis van Gaal etter kampen.

Louis van Gaal

SKUFFET: Louis van Gaal erkjenner at seriestarten har vært alt annet enn vellykket.

Foto: Jon Super / Ap

Det ser ikke ut til å være noen ende på motgangen for Manchester United. Lørdag ventet nyopprykkede Burnley, men heller ikke denne gang maktet United å ta sin første seier for sesongen.

Gigantklubben står med to poeng på tre kamper – på samme tidspunkt i fjor hadde laget tatt fire poeng.

Nysigneringen Ángel Di María fikk sin debut for de røde djevlene, og viste til tider hvorfor Louis van Gaal var villig til å betale over 600 millioner for ham. Det var likevel ikke nok til å få hull på byllen, og kampen endte 0–0.

Presset på Louis van Gaal bare øker.

– Vi har to poeng av ni mulige og det er selvfølgelig skuffende, sier nederlenderen.

Skremmeskudd etter tre minutter

Burnley ventet ikke lenge med å sette en støkk i United-spillerne. Etter to minutter var Phil Jones for røff rett utenfor Uniteds sekstenmeter, og navnebror David Jones testet skuddfoten. Frisparket smalt i tverrliggeren mens David de Gea sto som forsteinet på målstreken.

Like etter gjorde Jonny Evans en kjempetabbe i forsvar, og Lukas Jutkiewicz var plutselig alene med de Gea etter et forferdelig tilbakespill. Den spanske keeperen klarte imidlertid å avverge forsøket.

En svært dårlig start for United, men etter et kvarter fikk nysigneringen Di María sjansen til å vise seg fram da han skapte omgangens største sjanse for United. En nydelig stikker fra argentineren sendte Robin van Persie alene med keeper, men Tom Heaton i Burnley-buret reddet nederlenderens forsøk.

Resten av omgangen forløp uten de aller største mulighetene, med et United som var meget svake i forsvar, og et Burnley-lag med et lite spillemessig overtak. Et lyspunkt for United var Di María, som var involvert i det meste de røde djevlene klarte å skape.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Di María

Ángel Di María fikk sin debut for Manchester United lørdag ettermiddag.

Foto: ANDREW YATES / Reuters

Ropte på straffe

I andre omgang Di María var igjen en drivende kraft, og skapte nok en van Persie-sjanse etter et godt initiativ langs venstrekanten etter 60 minutter. Nederlenderens volley-avslutning ble avverget på streken.

Etter 69 minutter måtte Di María gi seg, etter å ha fått en trøkk noen minutter tidligere. Anderson erstattet argentineren på Uniteds midtbane.

United fortsatte å presse, men klarte ikke å skape de store sjansene. Rett før sluttet ropte hele laget på straffe. Et skudd fra Ashley Young traff Ashley Barnes i magen før den gikk videre i Burnley-forsvarerens hender. Dommeren valgte å la spillet gå, og United-spillerne måtte gå målløse av banen.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Strammare regime for toppfotballen

  Noregs Fotballforbund har justert smittevernprotokollane sine før årets siste klubbkampar. Det skjer etter fleire koronatilfelle i toppfotballen dei siste vekene. Blant anna får ein berre halde treningskampar dersom ein søker om dette i førevegen.

 • Flyttar ikkje cupfinale likevel

  Cupfinalen for kvinnene går som planlagt på Ullevaal stadion – sjølv om det torsdag blei kommunisert at han ville bli flytta. LSK og Vålerenga møtest til kamp om årets cupmeisterskap på kvinnesida 13. desember.

 • Beklager etter Berntsen-sparking

  Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik legger seg flat og beklager håndteringen av sparkingen av trener Bjarne Berntsen etter sterke reaksjoner fra fansen.

  Tribunene på Vikings arena ble torsdag kveld prydet med flere klare og kritiske meldinger rettet mot klubbledelsen, skriver VG. Berntsen fikk også skriftlig støtte.

  Styreleder Roar Åkerlund i Vikinghordene bekrefter at det var supporterklubben som hang opp bannerne. Der ble det blant annet tatt til orde for at styreleder Thor Steinar Sandvik må gå av.

  – Vi følte det var vår plikt og vår rett å si ifra om at noen har tatt en dårlig avgjørelse, for å si det saklig, sier Åkerlund.

  Vikinghordene
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Liverpool-kamp i Danmark likevel

  Britiske myndigheter har lettet på reiserestriksjonene, og dermed kan Liverpool møte Midtjylland i Danmark og ikke på nøytral grunn.

  Borussia Dortmund har bekreftet at de kunne arrangere mesterligakampen mellom lagene fordi britiske restriksjoner ville gitt Liverpool-spillerne 14 dager i karantene ved hjemkomst til England.

  Fredag opplyste imidlertid Midtjylland at britiske myndigheter har gitt eliteutøvere et unntak fra regelen, skriver Sky Sports.

  Liverpool – Midtjylland finner dermed sted i Herning 9. desember.

  Jürgen Klopp
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen beslutning om cupfinale

  Kvinnenes cupfinale kan bli flyttet fra Ullevaal, men foreløpig er ingen beslutning tatt i saken. NFF vurderer alternative løsninger.

  LSK og Vålerenga møtes til kamp om årets cupmesterskap på kvinnesiden 13. desember. Kampen er i utgangspunktet satt opp på Ullevaal stadion.

  Cupfinale
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB