Nrksport.no fulgte kampen

Norge stoppet den dårlig trenden og unngikk tap for første gang i 2008.

Norsk jubel etter utligningen.

John Arne Riise, Jon Inge Høiland, Tarik Elyounoussi , John Carew og Morten Gamst Pedersen ( fra venstre) jubler etter Tariks 1-1-scoring.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Nrksport.no fulgte kampen.

90 min Kampen er slutt. Resultatet ble 2-2.

90 min Uruguay spiller seg fint inn på Norges halvdel. Det ender med et knalhardt innlegg som Norge får headet unna.

90 min Mazimiliano Pereira brenner til fra meget langt hold. Ballen har retning mot krysset, men Rune Jarstein slår ballen til hjørnespark.

90 min Det er lagt til tre minutter på Ullevaal.

90 min Langt oppspill fra Storbæk mot Carew som blir avblåst for offside.

84 min Mål til Norge. Azar Karadas blir stoppet og dommeren blåser. Frispark til Norge i farlig posisjon. Jon Arne Riise tar fart og skyter i mål via muren til Uruguay.

83 min Bytte for Norge: Ut med Martin Andresen. Inn med Azar Karadas.

82 min Bruno Silva slår inn. Brede Hangeland avklarer med hælen til hjørnespark.

81 min Jarl-Andre Storbæk sikter mot John Carew, men innlegget ender langt oppe på tribunen.

80 min Bytte for Uruguay: Ut med Diego Forlan. Inn med Sebastian Fernandez.

78 min Bytte for Norge: Ut med Jon Inge Høiland. Inn med Jarl-Andre Storbæk.

78 min Bytte for Uruguay: Ut med Ignacio Gonzalez. Inn med Robert Flores.

76 min Bytte for Norge: Jan Gunnar Solli ut. Inn med Vadim demidov.

76 min Jon Inge Høiland slår til Erik Nevland som header ned til Tarik, som nesten utligner for Norge.

73 min Bytte for Uruguay: Ut med Walter Gargano. Inn med Diego Arismendi.

70 min Bytte for Norge: Ut med Morten Gamst Pedersen. Inn med Erik Nevland.

69 min Mål til Uruguay. Bruno Silva får stå helt alene og sikte på hodet til Sebastian Eguren som enkelt stupheader Uruguay i ledelsen.

67 min Sebastian Eguren tar ned ballen og legger igjen til Suarez som igjen gir til Ignazio Gonzalez. Gonzalez skyter på direkten, men Rune Jarstein er fint nede og redder.

66 min Diego Forlan skyter via Jon Inge Høiland. Hjørnespark til Uruguay.

63 min Langt innlegg mot Fredrik Strømstad som forsøker seg på et brassespark. Akrobatisk av Strømstad, men avslutningen går langt over mål.

62 min Diego Forlan og Luis Suarez spiller seg i gjennom det norske forsvaret. Heldigvis er Jon Inge Høiland på plass og får dyttet unna Suarez i siste liten.

58 min Målsjanse for Norge. Fredrik Strømstad spiller til Jan Gunnar Solli som kommer alene med Fabian Carini. Solli forsøker å sette ballen under målvakt, men Carini er med på notene.

56 min Bytte for Uruguay: Ut går Henry Gimenez. Inn kommer Maximiliano Pereira.

56 min Jan Gunnar gjør en god defensiv jobb og gir til hjørnespark.

53 min John Carew blir avblåst etter å ha revet Carlos Valdez i bakken.

50 min Mål for Norge. Langt innkast fra Riise. Ballen havner hos John Carew som spiller til Tarik Elyounoussi som enkelt kan putte ballen i det åpne målet.

49 min Tarik presenterer seg med en gang. Fredrik Strømstad spiller mot Tarik som blir brutt av måvakt Fabian Carini.

48 min Norge rygger svært langt inn i egen 16-meter, slik at Henry Gimenez får skutt fra 17 meter. Avslutningen går et godt stykke over mål.

46 min Bytter for Norge: Ut går Per Ciljan Skjelberd og Christian Grindheim. Inn kommer Tarik Elyounoussi og Fredrik Strømstad.

46 min Norge sparker i gang 2.omgang.

45 min Pause på Ullevaal.

44 min Mål for Uruguay. Ubesluttsomt forsvarsspill av Norge fører til at Luis Suarez kommer alene i gjennom mot Rune Jarstein. Suarez setter enkelt inn 1-0 for Uruguay.

43 min Jan Gunnar Solli mister først ballen, men vinner den tilbake etter god innsats. Solli brenner til med venstrefoten. Ballen har fin retning mot mål, men John Carew kom i veien.

41 min De norske spillerne sliter med å få tak på Luis Suarez. Denne gangen er det Martin Andresen som blir nødt til å klarere til hjørnespark.

38 min Uruguay får spille seg enkelt inn på Norges banehalvdel. Luis Suarez leter etter Diego Forlan i bakrom, men pasningen er alt for hard.

36 min Ignacio Gonzalez finter bort et par norske spillere og skyter fra 18 meter. Skuddet går rett på Rune Jarstein som slår ballen over mål. Gonzalez hadde med seg spillere både til høyre og venstre, og burde kanskje spilt til en lagkamerat.

33 min Brede Hangeland bryter foran Luis Suarez og gir til hjørnepark for Uruguay.

31 min Per Ciljan Skjelbred vinner ballen høyt oppe på Uruguays banehalvdel. Skjelbred gir til Carew som spiller fri Solli på høyresiden. Solli får god tid, men klarer ikke å treffe noen med rød drakt.

28 min Målsjanse for Norge. John Carew tar i mot ballen feilvendt. Norges spydspiss vender bort Carlos Valdez og skyter like til side for mål.

26 min Norge har vært best så langt. John Carew har dominert på topp, men må få mer støtte om Norge skal klare å skape farligheter.

25 min Lang tverrsoverpasning fra John Arne Riise til Jan Gunnar Solli. Solli strekker seg etter ballen, men får ikke gjort annet enn å heade ballen ufarlig over dørlinjen.

23 min John Arne Riise slår inn foran mål rett over lugger til John Carew. Fabian Carini plukker enkelt ned ballen, men det spiller uansett ingen rolle, siden Carew sto i offside.

21 min Glimrende pasning fra Tore Reginiussen til John Carew som er på løp i bakrom, men Uruguay får gitt til innkast. John Carew har vært svært aktiv så langt.

20 min Luis Suarez får ballen i bakrom og er på vei i gjennom, men Ajax-spilleren slurver med mottaket slik at Norge slipper med skrekken.

18 min Gamst Pedersen og Christian Grindheim kombinerer slik at Grindheim får rom innenfor Uruguays 16-meter. Dessverre er innlegget fra Grindheim av særdeles slett kvalitet.

17 min John Carew kommer seg fri på Norges venstreside. Aston Villa-spiller sender av gårde et hardt innlegg, men ingen norske spillere når frem til ballen.

14 min Diego Forlan spiller til Luis Suarez som blir uregelmessig stoppet av Brede Hangeland. Frispark til Uruguay.

12 min Carlos Valdez får gult kort. John Carew vender bort Valdez, som ser seg nødt til å felle Carew får å hindre en målsjanse for Norge.

10 min Diego Forlan får stå alene og skyte fra 20 meter. Heldigvis skyter den tidligere Manchester United spilleren et godt stykke over mål.

7 min John Carew er på vei i gjennom, men blir lagt i bakken. Dommer Anthony Buttimer vinker spillet videre.

6 min Jan Gunnar Solli kommer til innlegg fra høyre. Solli sikter på Gamst Pedersen, men Uruguay får ryddet unna.

4 min Uruguay slår langt inn i Norges 16-meter, men der er Morten Gamst Pedersen og header kontant unna.

2 min Diego Forlan og Henry Jimenez kombinerer fint på Uruguays venstreside. Det er nære at Forlan kommer til avslutning alene med Rune Jarstein.

1 min Norge begynner bra og er svært aggressive på midten.

1 min Uruguay sparker i gang kampen.

Før kampen

Norge møter Uruguay på Ullevaal til årets tredje landskamp.

De to forrige, endte henholdsvis med 0-3 tap for Wales og 1-3 tap for Montenegro. Landslaget har med andre ord mye å revansjere foran oppgjøret mot verdensmesteren fra 1930 og 1950.

Det var lenge spekulert i at Tarik Elyounoussi skulle få sin debut fra start, men Åge Hareide har valgt å satse på sin vante venstreving, Morten Gamst Pedersen.

En gammel kjenning fra Rosenborg starter for Uruguay. Sebastian Eguren som nå spiller for Villareal er en sentral brikke på Sør-Amerikanernes landslag.

Mål: Rune Jarstein

Forsvar, fra venstre: John Arne Riise, Brede Hangeland, Tore Reginiussen og Jon Inge Høiland.

Midten, fra venstre: Christian Grindheim, Martin Andresen og Per Ciljan Skjelbred.

Angrep: Morten Gamst Pedersen, John Carew og Jan Gunnar Solli.

Les disse:

Fotballpausen skaper hodebry

Rodriguez ute mot Norge

Fotball

 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP
 • Fokuserer på kampen – ikke tabellen

  Gapet opp til serieleder Manchester City er på 14 poeng for Manchester United. Ole Gunnar Solskjær er klar på at fokuset inn mot søndagens derby kun er kampen.

  Tabellsituasjonen får de røde djevlene ikke gjort noe med, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

  – Vårt fokus er bare på denne kampen, ikke på hvor vi ender opp på tabellen, sa nordmannen.

  – Vi vil være den beste utgaven av Manchester United. City er langt foran oss i serien og er i kjempeform. Jeg kan bare kontrollere hva som skjer i United. Vårt mål er å fortsette å utvikle oss og komme til finaler og vinne trofeer, la han til.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Mike Hewitt / AP
 • Lyon måtte slite mot Brøndby

  Lyons kvinnelag i fotball, som har vunnet mesterligaen de fem siste årene, måtte slite for å slå Brøndby 2-0 i første kamp i åttedelsfinalen.

  Et hodemål av Nikita Parris etter en halvtime, og en scoring fra innbytter Melvine Malard på overtid var det Lyon fikk til.

  Dommeren var norske Henrikke Nervik. I tillegg fikk tidligere Røa-kaptein Katrine Winnem Jørgensen sin mesterligadebut for Brøndby.

  Lyons stjernespiss Ada Hegerberg er fortsatt ikke spilleklar etter sine langvarige skadeproblemer.

  Brøndby slo med nød og neppe ut Vålerenga på straffespark i forrige runde i februar.

  Fotball, Toppserien kvinner Vålerenga - LSK Kvinner (4-2)
  Foto: Erik Johansen / NTB