NRK Meny
Normal

Norges dyreste midtbane

Rosenborg får det tøft i kampen mot Brann. Bergenserne har nemlig Norges dyreste midtbane noensinne.

Martin Andresen, den dyreste på Branns midtbane
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Siden 2004 har klubben handlet midtbanespillere for hele 45 millioner kroner.

De kom en etter en......

Først kom Martin Andresen for 12 millioner, Så Petter Vaagan Moen for 11 millioner, så Ardian Gashi for syv millioner, og til slutt Jan Gunnar Solli for seks millioner.

- Det har jeg ikke tenkt noe på. Hvis vi skal fokusere på tall og hva ting koster, så er det fort gjort å miste fokus. Vi går utpå der og gjør så godt vi kan hver eneste gang, og det er riktig å ha det fokuset, sier Solli til NRK.

...og noen kommer tilbake

Og på treningsfeltet til Brann i dag banker enda en spiller på døren. Eirik Bakke, som ifjor kom fra Leeds for syv millioner, er på vei tilbake fra skaden.

- Dette tyder på at det er god kvalitet på dem som er her. Det blir ikke ebkelt å spille seg til fast plass her, sier Bakke.

- Har du troen på en plass?

- Jeg kommer ikke til Brann for å sitte på benken, så det er klart jeg vil spille fotball, sier Bakke.

Svimlende sum

Og tar man med Ramiro Corrales, som fikk prøve seg på venstrekanten mot Stabæk, har Brann og klubbens investorer siden 2004 handlet for 45 vmillioner kroner i midtbanespillere.

- Ja, men det er jo det som er poenget! Skal Brann ligge på toppen i norsk fotball så må vi ha gode spillere og dobbel dekning på alle plasser. Derfor er det bra at vi har en skadefri tropp nå, og at alle sloss om en plass på laget, sier Mons Ivar Mjelde til NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.