NRK Meny
Normal

Gammel stadion tvang landslaget til å åpne treningen

TIRANA (NRK.no): – Vi måtte hatt hjelp fra hele den albanske politistyrken skulle vi holdt dette hemmelig, sier landslagskaptein Brede Hangeland.

Norge, trening, Albania

Her, på Qemal Stafa stadion i Tirana, hadde fotballforbundet planer om å stenge treningen. Det viste seg å bli umulig.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Egil Olsen

– Jeg forsto i går at treningen ikke kunne holdes hemmelig når det er innsyn fra alle bauer og kanter, sier Egil Olsen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Hangeland

Brede Hangeland mener hele den albanske politistyrken måtte bistått om Norge skulle fått til en lukket trening på Qemal Stafa Stadion.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Før avreise til Tirana varslet landslagsledelsen at den siste treningen før den viktige kampen mot Albania skulle stenges for media og publikum. Men da de fikk se stadion endret de mening.

– Alle som har sett stadion forstår at det er vanskelig å holde noen lukket trening, sa informasjonssjef i fotballforbundet Svein Graff før han åpnet torsdagens pressetreff.

Stadion som ble bygget på 1960-tallet er uten tak og fra hotellene rundt kan man enkelt sitte på balkongen å følge det som skulle vært hemmelige forberedelser til den uhyre viktige VM-kvalifiseringskamp.

Dermed mistet landslaget den siste muligheten til å øve på blant annet viktige dødballtrekk.

«Drillos» forslag

Det var landslagssjefen selv som foreslo at de skulle åpne treningen.

– Jeg forsto i går at den ikke kunne holdes hemmelig når det er innsyn fra alle bauer og kanter, sier Egil Olsen som sammen med resten av landslaget bor på et hotell med utsikt til hele stadion.

– Det hadde vært vanskelig å øve inn noen hemmelige varianter under den treningen. Da måtte vi hatt hjelp fra hele den albanske politistyrken, fleiper Brede Hangeland som har studert gressmatta fra balkongen.

– Kos

Landslagssjefen hevder det ikke er krise at treningen måtte åpnes.

– Vi har gjort unna mye av det som må øves på av dødballer og andre ting som skal drilles. Torsdagens trening blir mest kos for å samle overskudd til kampen, sier «Drillo».

Ifølge albanske journalister skal stadion rives etter hjemmekampen mot Sveits i oktober og bygges opp igjen med en ny kapasitet på om lag 20 000 tilskuere.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.