Målscorer-Nielsen: - Blir ikke bedre enn dette

Håvard Nielsen scoret kampens eneste mål da Vålerenga slo Lillestrøm 1-0 søndag kveld.

Håvard Nielsen

Vålerengas Håvard Nielsen jubler etter at han ble matchvinner mot Lillestrøm.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Kampfakta: Lillestrøm - Vålerenga

Oppgjørene mellom de to erkerivalene er kamper ingen vil tape, men på Åråsen søndag så det lenge ut som om ingen av lagene hadde spesielt lyst til å vinne.

Det var ikke så mye å si på innsatsen i taklingene, men feilpasningene florerte og det var heller ikke flust med målsjanser.

Slett forsvarsspill

Etter en sjansefattig 1. omgang ble det litt bedre etter pause, men mål ble det ikke før innbytter Håvard Nielsen utnyttet slett forsvarsspill av LSK kvarteret før slutt. Fegor Ogude tok med seg ballen på venstrekanten og sendte i vei et innlegg som Frode Kippe burde ha stoppet, men i stede kom ballen fram til en umarkert Nielsen. Han fikk dermed en enkel jobb med å sette ballen i mål.

- Det er et OK mål , og det blir ikke bedre for meg, sa matchvinner Håvard Nielsen til NRK om at målet hans kom på bortebane mot erkerivalen.

Før scoringen hadde Lillestrøm vært det beste laget og også hatt de største sjansene, men de klarte ikke å overliste en opplagt Lars Hirschfeld i VIF-målet.

Medalje?

Vålerenga som før sesongen ble regnet som en av gullfavorittene, tok sin femte strake seier på Åråsen og klatret opp på en fjerdeplass på tabellen. Det er fire poeng opp til Brann på plassen foran.

- Det er viktig for oss å få en sånn seier som i dag, så får vi bare prøve å sanke flest mulig poeng videre, sa matchvinner Nielsen.

- Tungt å tape mot Vålerenga

Lillestrøm som tidligere i sesongen solgte sine målscorere, spilte sin fjerde kamp på rad uten å score og må trolig konsentrere seg om å holde på den 10. plassen de ligger på for øyeblikket. At det ble tap mot Vålerenga var ekstra tungt å takle i Lillestrøm-leieren.

- Det er tungt å tape fotballkamper, og det er spesielt tung å tape mot Vålerenga. Det er ingen som helst tvil om at den svir, men sånn er fotballen, sa Lillestrøm-trener Henning Berg til NRK.

- Vi gjør en god kamp og det er surt å tape når prestasjonene er såpass bra, sa Henning Berg videre.

Fotballnyheter