Her er Neymar-klippene som får fotballverdenen til å rase

Neymars slepne fotballteknikk får fotballsupportere til å juble, men 21-åringens tilsynelatende teatralske fall skaper også mye harme.

Hendelser fra kampen mellom Brasil - Mexico og Brasil - Uruguay der Neymar blir beskyldt for å filme. Se videoen og døm selv.

Den brasilianske fotballstjernen blir beskyldt for å filme, blant annet i kampene mot Mexico og Uruguay i prøve-VM. Se situasjonene og døm selv.

Neymar har fått det til å koke på mikrobloggtjenesten Twitter under prøve-VM i Brasil. Neymar har vartet opp med fantastiske mål, men også fått fotballinteresserte til å rive seg i håret på grunn av det som ser ut til å være lette fall med påfølgende smertehyl og rulling på gresset.

Et raskt søk gir utallig med kommentarer om Neymars påståtte filming, som beskrives som både «barnslig» og «sjokkerende», samt lenker til animerte videoer og morsomheter på brasilianerens bekostning.

En av dem som reagerte etter semifinalen mellom Brasil og Uruguay onsdag kveld, var tidligere landslagsspiller og nå fotballkommentator Jan Åge Fjørtoft:

– Det er det Barcelona ikke trenger. En stupende brasilianer. Neymar! Vær så snill, se på Messi. Han gjør aldri dumme ting, slik du gjorde i går, skrev han på sin Twitter-konto torsdag.

FBL-WC2014-CONFED-URU-LUGANO

Uruguays kaptein Diego Lugano beskyldte Neymar for filming før semifinalemøtet.

Foto: DANIEL GARCIA / Afp

Avfeier påstandene

Neymar ble etter onsdagens kamp konfrontert med beskyldningene om filming, som blant annet kom fra Uruguays kaptein Diego Lugano før semifinalemøtet.

– Den som kan snakke, sier hva han vil. Det sårer meg ikke. Det som betyr mest for meg er å hjelpe lagkameratene mine og at laget vinner, sa han ifølge Goal.com.

 • Se video i toppen av artikkelen og døm selv. Filmer Neymar på fotballbanen?

Neymars lagkamerat Fred hadde også bitt seg merke i kommentarene fra Lugano.

– Noen av uruguayanerne snakket mye før kampen, enkelte gikk til angrep på Neymar. Vi slo dem på banen, og det er vårt svar, sa han etter kampen.

Støtter Neymar

Det brasilianske fotballforbundet gikk også hardt ut og avfeide påstandene mot Neymar før semifinalemøtet.

– Lugano forsøker å påvirke dommeren til ikke å slå ned på de tøffe taklingene som uten tvil vil komme mot Neymar, uttalte forbundet ifølge Reuters.

– Når han snakker om Neymars oppførsel på banen, gjør Lugano en stor feil og setter spørsmålstegn ved et som ingen fotballsupporter vil våge å betvile, talentet til Brasils nummer ti, heter det videre.

Fotball

 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Stabæk-spiller røk korsbåndet

  Stabæk-spiller Luc Kassi røk korsbåndet under en internkamp sist lørdag og går glipp av den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag.

  Den ivorianske midtbanespilleren pådro seg skaden i en internkamp på Nadderud i helgen.

  Eliteserien fotball Stabæk - Start
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK
 • Storbritannia vil arrangere hele EM

  Storbritannias statsminister Boris Johnson har bekreftet at hvis det er nødvendig, så kan Storbritannia arrangere hele EM. Det skriver Sky Sports. Etter planen skal det spilles i 12 forskjellige land, men det har blitt sådd tvil rundt formatet ettersom koronaviruset fortsatt herjer i flere av landene.

  Det skal nå være samtaler mellom ministere og UEFA for å finne en god løsning for sommerens mesterskap. Det skal arrangeres fra 11. juni til 11. juli.

  Landene, eller byene, som i utgangspunktet deler på mesterskapet er Amsterdam (Nederland), Baku (Aserbajdsjan), Bilbao (Spania), Bucharesti (Romania), Budapest (Ungarn), København (Danmark), Dublin (Irland), Glasgow (Skottland), London (England), München (Tyskland), Roma (Italia) og Sant Petersburg (Russland).

  I tillegg til at de vil ta ansvar for kommende EM, har også den britiske regjeringen støttet å søke om å arrangere fotball-VM i 2030.

  Jadon Sancho
  Foto: Glyn Kirk / AFP