Normal

Her er Neymar-klippene som får fotballverdenen til å rase

Neymars slepne fotballteknikk får fotballsupportere til å juble, men 21-åringens tilsynelatende teatralske fall skaper også mye harme.

Hendelser fra kampen mellom Brasil - Mexico og Brasil - Uruguay der Neymar blir beskyldt for å filme. Se videoen og døm selv.

Den brasilianske fotballstjernen blir beskyldt for å filme, blant annet i kampene mot Mexico og Uruguay i prøve-VM. Se situasjonene og døm selv.

Neymar har fått det til å koke på mikrobloggtjenesten Twitter under prøve-VM i Brasil. Neymar har vartet opp med fantastiske mål, men også fått fotballinteresserte til å rive seg i håret på grunn av det som ser ut til å være lette fall med påfølgende smertehyl og rulling på gresset.

Et raskt søk gir utallig med kommentarer om Neymars påståtte filming, som beskrives som både «barnslig» og «sjokkerende», samt lenker til animerte videoer og morsomheter på brasilianerens bekostning.

En av dem som reagerte etter semifinalen mellom Brasil og Uruguay onsdag kveld, var tidligere landslagsspiller og nå fotballkommentator Jan Åge Fjørtoft:

– Det er det Barcelona ikke trenger. En stupende brasilianer. Neymar! Vær så snill, se på Messi. Han gjør aldri dumme ting, slik du gjorde i går, skrev han på sin Twitter-konto torsdag.

FBL-WC2014-CONFED-URU-LUGANO

Uruguays kaptein Diego Lugano beskyldte Neymar for filming før semifinalemøtet.

Foto: DANIEL GARCIA / Afp

Avfeier påstandene

Neymar ble etter onsdagens kamp konfrontert med beskyldningene om filming, som blant annet kom fra Uruguays kaptein Diego Lugano før semifinalemøtet.

– Den som kan snakke, sier hva han vil. Det sårer meg ikke. Det som betyr mest for meg er å hjelpe lagkameratene mine og at laget vinner, sa han ifølge Goal.com.

  • Se video i toppen av artikkelen og døm selv. Filmer Neymar på fotballbanen?

Neymars lagkamerat Fred hadde også bitt seg merke i kommentarene fra Lugano.

– Noen av uruguayanerne snakket mye før kampen, enkelte gikk til angrep på Neymar. Vi slo dem på banen, og det er vårt svar, sa han etter kampen.

Støtter Neymar

Det brasilianske fotballforbundet gikk også hardt ut og avfeide påstandene mot Neymar før semifinalemøtet.

– Lugano forsøker å påvirke dommeren til ikke å slå ned på de tøffe taklingene som uten tvil vil komme mot Neymar, uttalte forbundet ifølge Reuters.

– Når han snakker om Neymars oppførsel på banen, gjør Lugano en stor feil og setter spørsmålstegn ved et som ingen fotballsupporter vil våge å betvile, talentet til Brasils nummer ti, heter det videre.

Fotballnyheter