NRK Meny
Normal

Nekter Ronaldo å spille landskamp

Cristiano Ronaldo har fått reiseforbud av Real Madrid. Klubben mener han ikke er frisk nok til å spille Portugals skjebnekamp lørdag.

Cristiano Ronaldo i aksjon for Portugal mot Danmark
Foto: Olivier Morin / Scanpix/AFP

Portugal forbereder seg til lørdagens oppgjør mot Bosnia-Herzegovina, en kamp som avgjør hvem som kommer til VM i Sør-Afrika i sommer.

Resultatservice: VM-kvalifisering, omspill

Nå ser det ut til at Portugal må klare seg uten sin kanskje aller største stjerne, etter at klubben hans har satt foten ned og gitt ham reisenekt.

Ute med ankelskade

Portugals landslagssjef Carlos Queiroz

Portugals landslagssjef Carlos Queiroz har hisset på seg gamleklubben.

Foto: Armando Franca / Scanpix/AP

Cristiano Ronaldo er for øyeblikket ute med en ankelskade, og er ventet tilbake i spill tidligst om 2-3 uker. Likevel har Portugals landslagssjef Carlos Queiroz kalt ham inn til kampen mot Bosnia-Herzegovina.

Queiroz var manager i Real Madrid i 2003/2004-sesongen, og var også assistenttrener i Manchester United mens Ronaldo spilte for klubben.

- Han forlater ikke Madrid

Portugiserne vil etter sigende selv se Ronaldo i aksjon på trening før de bestemmer seg om han er frisk eller ikke, men det går ikke den spanske klubben med på.

- Ronaldo får ikke lov til å reise til Portugal. Han forlater ikke Madrid. Nå har vi sendt alle testresultater og vurderingen fra vår spesialist til det portugisiske fotballforbundet, slik at de kan konstatere at Ronaldo ikke kan spille, sier en talsmann for Real Madrid til avisen Marca .

Ronaldo slo opp ankelskaden da han var med på å sikre playoff-plassen i kampen mot Sverige i oktober, en kamp Real Madrid var svært lite fornøyd med at han spilte.

Les: Ronaldo langtidsskadet

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.